.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 20:40

BMW Motorrad Days 2023 – Στη γερμανική γιορτή της μοτοσυκλέτας

Σημειώνοντας προσέλευση για… ρεκόρ, 37.000 επισκέπτες γιόρτασαν με τη BMW Motorrad στο Βερολίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο τα 100 χρόνια της βαυαρικής φίρμας.

Το 21ο BMW Motorrad Days πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, προσελκύοντας 32.000 θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το Pure&Crafted Festival πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα στις 7 και 8 Ιουλίου, με σχεδόν 5.000 επισκέπτες.

Οι φετινές Ημέρες BMW Motorrad αφιερώθηκαν εξ’ ολοκλήρου στην 100η επέτειο της BMW Motorrad. Φίλοι της γερμανικής εταιρείας ήρθαν -τόσο με μοτοσυκλέτες, όσο και χωρίς- όχι μόνο από τη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες, αλλά από περισσότερες από 60 χώρες συνολικά. Ενώ υπήρχε μεγάλος αριθμός επισκεπτών από την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως συνήθως, οι δεύτερες Ημέρες BMW Motorrad που έλαβαν χώρα στο Βερολίνο προσέλκυσαν επίσης πολλούς επισκέπτες από την περιοχή Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

bmw23d1.jpg

Το εκτενές πρόγραμμα των BMW Motorrad Days ήταν παραπάνω από πλήρες, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν ολόκληρη τη γκάμα της μάρκας σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες. Ξεχώρισαν οι μοναδικές custom μοτοσυκλέτες στην περιοχή Heritage, ενώ δεν έλειψαν οι stunt riders, το παιδικό πρόγραμμα και κάθε είδους δραστηριότητες. Το κύριο επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν φυσικά η εμπειρία της μάρκας BMW Motorrad, με περισσότερα από 60 ολοκαίνουργια μοντέλα μοτοσυκλετών, αξεσουάρ και περισσότερους από 30 διεθνείς συνεργάτες ταξιδιών, εκπαίδευσης και δοκιμών.

bmw23d2.jpg

Εκτός από το Rent A Ride, το Fuel for Life, το BMW Motorrad International GS Trophy και το BMW Group Classic, έγιναν παρουσιάσεις και από πολλούς άλλους διεθνείς εκθέτες και συνεργάτες. Για να τιμήσουν την επέτειο, οι επισκέπτες των Ημερών BMW Motorrad μπόρεσαν να θαυμάσουν μια ειδική έκθεση με μοτοσυκλέτες και χώρους εμπειριών αφιερωμένους σε καθεμία από τις δεκαετίες της 100χρονης ιστορίας της εταιρείας.

Ακόμα, στο εργοστάσιο της BMW Motorrad στο Βερολίνο, περίπου 1.600 επισκέπτες γνώρισαν από πρώτο χέρι το πώς οι μοτοσυκλέτες BMW ζωντανεύουν κατά τη διάρκεια ξεναγήσεων. Στα happenings, ενδιαφέρον είχαν οι εκπαιδεύσεις enduro και ξεναγήσεων εκτός δρόμου στην ύπαιθρο του Βρανδεμβούργου, με τους χώρους του MCC Schenkenhorst να μετατρέπονται στον τόπο που έπρεπε να είναι για τη διεθνή κοινότητα BMW GS. Αυτός ήταν επίσης ο χώρος για τον διεθνή προκριματικό γύρο του BMW Motorrad International GS Trophy 2024 που θα διεξαχθεί στη Ναμίμπια.

bmw23d3.jpg

Στο δε Spreewaldring, μια πίστα αγώνων μήκους 2,7 χιλιομέτρων και πλάτους 10 μέτρων, οι επισκέπτες μπορούσαν να οδηγήσουν τα τελευταία μοντέλα BMW S 1000 υπό την επαγγελματική καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του MotoRacingSchool. Αγωνιστικά «ταξί» με τη μορφή BMW M2 προσφέρονταν επίσης εντός της πίστας πολλές φορές την ημέρα.

Τέλος, παράλληλα με τις Ημέρες BMW Motorrad, οι λάτρεις της μουσικής διασκέδασαν στο Pure&Crafted Festival. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε αρχικά στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της BMW Motorrad το 2015, επέτρεψε για άλλη μια φορά στο κοινό να απολαύσει ένα ξεχωριστό συνδυασμό μουσικής, κουλτούρας μοτοσυκλέτας και τρόπου ζωής. Καθιερωμένο τώρα σε έναν τέλεια προσαρμοσμένο χώρο – το Napoleon Komplex στην αστική συνοικία Friedrichshain-Kreuzberg – αυτή η εκδήλωση παρουσίασε μπάντες όπως οι Cari Cari, Drangsal, WU-LU κ.α.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 20:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon