.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 14:25

FEMA - Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση μοτοσυκλετών στα Πυρηναία

Για ξεκάθαρες διακρίσεις και «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στους μοτοσυκλετιστές, μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της FEMA, Wim Taal.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μοτοσυκλετών σε συγκεκριμένα σημεία της Ευρώπης, είναι γεγονός, δυστυχώς. Σε μέρη όπως σημεία των Πυρηναίων Ορών, η πρόσβαση τους έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ είναι πιθανόν οι μοτοσυκλέτες να απαγορευτούν και σε άλλα σημεία ή δρόμους, ιδιαίτερης σημασίας στην Ευρώπη, στο μέλλον. Σε άλλα σημεία, όπως σε τμήματα των Άλπεων, έχουν απαγορευτεί διελεύσεις μοτοσυκλετών που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο θορύβου. Αυτός ο τελευταίος παράγοντας, είναι και η πέτρα του σκανδάλου. «Αρκεί μόνο μία καταγγελία για θόρυβο από τους κατοίκους των περιοχών,  για να απαγορευτούν οι μοτοσυκλέτες από τις τοπικές αρχές», δηλώνει ο Wim Taal της FEMA.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών σε συγκεκριμένα σημεία των Πυρηναίων, η διατύπωση της οποίας είναι προκλητική. Ο εν λόγω κανονισμός, παρουσιάζει τις μοτοσυκλέτες ως «ιδιαίτερα θορυβώδη οχήματα, ανεξαρτήτως από τις προδιαγραφές τις οποίες πληρούν ή τα όρια ηχητικής έντασης που τους επιβάλλονται».

Ο Wim Taal, διευθυντής επικοινωνίας της FEMA, άστραψε και βρόντηξε τοποθετούμενος επί του θέματος: «Τα μέλη μας λαμβάνουν ολοένα και περισσότερες διαμαρτυρίες  για τον θόρυβο των μοτοσυκλετών, είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Αυτό που συμβαίνει στα Πυρηναία, είναι μια διάκριση εις βάρος μίας μόνος κατηγορίας οχημάτων που όχι απλά δέχεται τις κατηγορίες, αλλά αντιμετωπίζει και σοβαρές συνέπειες. Είναι κυνήγι μαγισσών εναντίον των μοτοσυκλετιστών.»

«Τώρα υποφέρουμε από την αδυναμία μας να οδηγήσουμε μοτοσυκλέτα σε συγκεκριμένες περιοχές, συγκεκριμένες ημέρες, χωρίς να έχει σημασία πόσο θόρυβο παράγουμε. Αυτό είναι κατάφωρα δυσανάλογο και μια απαράδεκτη νομοθετική ανισότητα. Πολεμάμε εναντίον τέτοιων πρακτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμπεριφορά ορισμένων μόνο ατόμων, δικαιολογεί την στέρηση από όλους τους μοτοσυκλετιστές, το δικαίωμα στην οδηγική απόλαυση; (…) Ο αποκλεισμός μοτοσυκλετών από δρόμους δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το μετακινεί κάπου αλλού.»

Ο Taal μίλησε επίσης για τις πιθανόν αυστηρότερες προδιαγραφές και την νομοθεσία γύρω από τις εξατμίσεις των μοτοσυκλετών, που ίσως δούμε στο άμεσο μέλλον: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν βρίσκουμε λόγο που να δικαιολογεί αυστηρότερα όρια θορύβου για τις νέες μοτοσυκλέτες, κάτι που θα ήθελαν οι πολιτικοί. Η μεγάλη πλειοψηφία των μοτοσυκλετιστών στην Ευρώπη χρησιμοποιούν νόμιμα συστήματα εξάτμισης και οι αυστηρότεροι κανόνες δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Η εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών θα ήταν μια πολύ καλύτερη λύση από την απαγόρευση των δικύκλων ή νέους νόμους. Η λύση βρίσκεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά» λέει ο Taal, αλλά… ποιος τον ακούει…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 14:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon