.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 10:26

“Ξενάγηση” στα Paddocks της Repsol-Honda!

 

 

Ψηφιακή επίσκεψη

 

 



Του Νίκου Ζ. Τσαμάνδουρα

Το HRC μας χαρίζει κάτι που μάλλον δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πέρα από ψηφιακά. Χάρη στα πολυμέσα λοιπόν, και για επικοινωνιακούς και όχι μόνο λόγους η ομάδα των Pedrosa και Stoner επιτρέπει στον καθένα μας να μπει λίγο πιο βαθιά στα νερά του MotoGp.

Pitlane


Η εικόνα που έχουμε και εμείς οι «απ’έξω». Τα paddocks και ο πανικός που γίνεται μέσα τις μέρες των αγώνων. Δύο χωριστοί χώροι και μηχανικοί για τον κάθε αναβάτη. Απομονωμένοι ώστε να λειτουργούν ξεχωριστά και ανεπηρέαστα για τον κάθε αναβάτη.

Garage Entry

Πάγκοι εργασίας, εργαλεία, «κουβέρτες», μοτοσυκλέτες και άλλα πολλά. Αυτά αντικρίζεις μπαίνοντας στο γκαράζ του κάθε αναβάτη. Ουσιαστικά ο αγώνας ξεκινάει εκεί μέσα.

“Box”

Το «κουτί» είναι μια άλλη ονομασία για το γκαράζ του κάθε αναβάτη. Πυρήνας του μικρού αυτού σύμπαντος είναι οι μοτοσυκλέτες. Οι αναβάτες βγαίνουν στην πίστα, μαζεύουν δεδομένα και μετά πάλι μέσα για ρυθμίσεις από τους μηχανικούς. Σημαντική λεπτομέρεια ο starter κάθε μοτοσυκλέτας καθώς οι μοτοσυκλέτες του MotoGp παίρνουν μπροστά με εξωτερική μίζα. Τέλος, στο βάθος του “box” είναι το σημείο προσωρινής ξεκούρασης του αναβάτη, όπου μέσω οθονών παρακολουθεί την εξέλιξη των δοκιμών των άλλων αναβατών και σε περίπτωση πτώσης τον αγώνα.

Back Office

Μετά το “box” είναι τα «πίσω γραφεία». Λάστιχα, αναρτήσεις και ένα σωρό εξαρτήματα που στήνουν από την αρχή τη μοτοσυκλέτα σε περίπτωση πτώσης είναι εδώ.

Φορτηγά

Το φορτηγό του κάθε αναβάτη έχει διπλή χρήση. Αποτελεί και χώρο αποθήκευσης/μεταφοράς μικρότερων εξαρτημάτων και αντικειμένων αλλά παράλληλα υπάρχει και το γραφείο-ησυχαστήριο, ο προσωπικός χώρος,  του κάθε αναβάτη.

Απολαύστε την επίσκεψη

Απολαύστε την ηλεκτρονική σας επίσκεψη πατώντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 10:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon