.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 12:03

Ανοικτή επιστολή FEMA - «Σκοτώνονται 10 μοτοσυκλετιστές την ημέρα»

Τρίζει τα δόντια της προς πάσα κατεύθυνση η FEMA, τονίζοντας ότι οι μοτοσυκλετιστές ακόμη κινδυνεύουν θανάσιμα στους δρόμους της Ευρώπης και καλώντας για άμεσες αλλαγές.

Η Ομοσπονδία Λεσχών Μοτοσυκλετιστών της Ευρώπης (FEMA) δημοσίευσε μία ανοικτή επιστολή, στην οποία καταδεικνύει ότι η οδική ασφάλεια στην Ευρώπη έχει ακόμη «πολλή δουλειά», όσον αφορά τους μοτοσυκλετιστές.

Η FEMA καταδεικνύει συγκεκριμένα την χρονιά του 2020, όταν και οι θάνατοι με μοτοσυκλέτα στην Ε.Ε., αλλά και στις χώρες του EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) ανήλθαν σε 3.537, δηλαδή περίπου 10 άνθρωποι την ημέρα.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα τελευταία 7 χρόνια, παρατηρείται μια αυξητική τάση στο ποσοστό θανάτων με μοτοσυκλέτα, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό νεκρών σε τροχαία ατυχήματα (από το 14% στο 18%). Συμπληρωματικά, εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, ο αριθμός των μοτοσυκλετιστών που χάνουν την ζωή τους σε δυστυχήματα, είναι σταθερά πάνω από 3.000, με μέσο όρο τους 3.458 ανά έτος.

Δηλαδή, περίπου 10 μοτοσυκλετιστές την ημέρα, εδώ και 10 χρόνια!

Η FEMA σημειώνει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που πρέπει να γίνουν άμεσα, στην ανοικτή της επιστολή –μπορείτε να την διαβάσετε με ένα κλικ εδώ. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι ανάγκες για:

  • Την συμπερίληψη των μοτοσυκλετιστών στους σχεδιασμούς οδικής ασφάλειας και κινητικότητας
  • Την κατασκευή ασφαλέστερων δρόμων που «συγχωρούν» τα αναπόφευκτα λάθη
  • Την βελτίωση της εκπαίδευσης, πριν και μετά την απόκτηση του διπλώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική οδήγηση και στην συνειδητοποίηση των κινδύνων της μετακίνησης με μοτοσυκλέτα
  • Στην θέσπιση προδιαγραφών για την τεχνική βελτίωση των μοτοσυκλετών και την αύξηση της ορατότητας των μοτοσυκλετιστών, με χρήση επιπλέον φώτων, και
  • Την δημιουργία και προώθηση αποτελεσματικών καμπανιών για την χρήση κράνους και προστατευτικού εξοπλισμού και την επικίνδυνη οδήγηση, και την έμφαση προβολής αυτών προς τους οδηγούς αυτοκινήτων, ώστε να προσέχουν περισσότερο τους οδηγούς μοτοσυκλετών.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή, ότι όλα αυτά τα δεδομένα θα οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις της οδηγικής ασφάλειας και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δυστυχημάτων, με την μακροπρόθεσμη ελπίδα ότι κάποια στιγμή, θα εξαλειφθούν τελείως.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 12:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon