.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 13:39

Ρεκόρ 15ετίας στις πωλήσεις μοτοσυκλετών στην Ευρώπη

Η μοτοσυκλέτα… πάει «τάπα» και αυτό βγαίνει προς τα έξω, καθώς οι αριθμοί δεν λένε ψέματα! Η ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλέτας κάνει ρεκόρ 15ετίας, ενώ η ζήτηση για ηλεκτρικά δίκυκλα εκτοξεύεται.

1,5 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες πωλήθηκαν το 2022

Η έκρηξη δημοτικότητας και πωλήσεων της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη δείχνει να μην έχει τέλος. Για το 2022, τα δεδομένα μίλησαν: Συνολικά στην Ευρώπη, πωλήθηκαν 1,56 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες, ένα ρεκόρ 15ετίας. Από αυτές, οι 950.400 αφορούν τις 5 μεγαλύτερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου: Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ας ρίξουμε όμως και μια πιο αναλυτική ματιά στα δεδομένα, καθώς πίσω από τους αριθμούς κρύβονται πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα στην αγορά του δικύκλου…

Αυξήθηκαν κατά 38,4% οι πωλήσεις των ηλεκτρικών scooter

Μια μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί στην αγορά είναι η θεαματική αύξηση στην ζήτηση και τις πωλήσεις των ηλεκτρικών scooters, που έφτασε το 38,4%. Έτσι, τα ηλεκτροκίνητα scooters καταλαμβάνουν ήδη το 11% του μεριδίου των συνολικών πωλήσεων. Σαφώς, ρόλο σε αυτά τα αποτελέσματα έχει παίξει και η επιδότηση τους, σε πολλές αγορές της Ευρώπης.

Ποιες μάρκες και ποιες χώρες ξεχώρισαν

Σε πιο επιμέρους ματιά, η Ιταλία αναδείχθηκε με διαφορά η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας 271.380 ταξινομήσεις. Ακολουθούν η Γερμανία και η Γαλλία, με 199.400 και 193.350 ταξινομήσεις αντίστοιχα. Η Aprilia πέτυχε μια τρομακτική αύξηση των πωλήσεων της πανευρωπαϊκά, φτάνοντας το +47,4% (!), φέρνοντας σημαντικά νέα μοντέλα όπως το Tuareg 660 (φωτό). Εξαιρετικά απέδωσε και η Zontes (+41,4%) αλλά και η Royal Enfield (+33,1).

Εδώ αξίζει να θυμίσουμε, ότι και η Ελληνική αγορά πέτυχε ισχυρότατη ανάκαμψη για το 2022, κάνοντας 55.691 ταξινομήσεις, μια αύξηση της τάξης του 24,85% σε σχέση με το 2021. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 13:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon