.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 09:22

Τιμές βενζίνης - Ξανά ανοδική τάση, περιοχές με πάνω από 2 ευρώ

Ακόμα «το φυσάμε και δεν κρυώνει» με τις τιμές των καυσίμων στην χώρα μας, καθώς οι τελευταίες ανοδικές τάσεις της βενζίνης έχουν φέρει ξανά τιμή κοντά ή και παραπάνω από τα 2 ευρώ.

 

Σχεδόν κάθε μέρα και 2 λεπτά πάνω

Οι τιμές της βενζίνης, αλλά και των καυσίμων γενικότερα, έχουν πάρει ξανά την ανιούσα και αυτό είναι προφανές. Μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα καύσιμα σημείωσαν μεγάλη πτώση ειδικά σε σχέση με το τρομακτικό 2,30-2,50 του καλοκαιριού, τώρα οι διεθνείς πηγές κάνουν λόγο για καθημερινή αυξητική τάση. Άλλωστε, αυτό ήταν και κάτι εμφανές σε οποιονδήποτε κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, ο Ιανουάριος έκλεισε με την μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην επικράτεια, στο 1,919 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 7,7 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με το κλείσιμο του 2022, όταν και καταγράφηκε μέση τιμή 1,842 λεπτά το λίτρο. Ο νομός Κυκλάδων σημειώνει την υψηλότερη τιμή βενζίνης αυτή την στιγμή στην χώρα μας, καθώς φτάνει τα 2,146 (!) ευρώ το λίτρο.

Αστάθεια στις τιμές διεθνώς

Η ανοδική τάση αυτής της περιόδου οφείλεται, ως συνήθως, σε διεθνείς παράγοντες όπως η αναμονή ενεργοποίησης των κυρώσεων για τα Ρωσικά πετρελαιοειδή, από 8 Φεβρουαρίου, ο λόγος για πλαφόν στα πετρελαιοειδή που πωλούνται προς τρίτες χώρες από την Ε.Ε., αλλά και ο ρόλος της Κίνας στην αγορά πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, οι τιμές της βενζίνης θα πέσουν διεθνώς, κατά 9,5 δολάρια ο τόνος! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι μειώσεις αυτές να φανούν και στα πρατήρια, πράγμα που συνήθως καθυστερεί στην χώρα μας –φυσικά, σε αντίθεση με τις αυξήσεις…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 09:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon