.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 08:36

Ρεπορτάζ - Motoway Logistics

Gone in 24''!

Με περισσότερα από 35 χρόνια στον χώρο της μοτοσυκλέτας, εισάγοντας και διανέμοντας ανταλλακτικά και αξεσουάρ, η Motoway - Καμπράνης Α.Ε. είναι η εταιρεία που συνεχίζει να επενδύει σε μοναδικά συστήματα Logistics, με στόχο την διευκόλυνση του πελάτη.

Του Τάκη Μανιάτη

Η Motoway – Καμπράνης Α.Ε ιδρύθηκε το 1986 και πρωτοστατεί στον χώρο των ανταλλακτικών και αξεσουάρ για την Ελληνική αγορά με 35+ χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στον κλάδο.

Σαν αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την διάθεση αρκετών επώνυμων προϊόντων από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης όπως SBS Brake Pads, MEIWA Air/Oil Filters, RK Japan Chains, Bel-Ray American lubricants, Furygan, Unibat Batteries, Magneti-Mareli Batteries, SHAD Topcases, STR Helmets  και αρκετών ακόμα γνωστών εταιρειών στον χώρο της μοτοσυκλέτας  όπως Yuasa, Bando, Michelin, Wanda, AGV, DAINESE, DENSO, NGK, PUIG, SUPERSPROX, WRP.

Πέραν των εταιρειών που αντιπροσωπεύει στο χώρο των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ, η Motoway διαθέτει σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα τις μοτοσυκλέτες και τα ηλεκτρικά δίκυκλα των Benelli, Keeway, Super Soco (Vmoto) και Ecooter!

Η Motoway - Καμπράνης Α.Ε. κατέχει σημαντικό ποσοστό της αγοράς μοτοσυκλέτας, ενώ ηγείται των ανταλλακτικών και αξεσουάρ κάνοντας συνεχώς νέες επενδύσεις σε καταστήματα, προσωπικό και φυσικά, το σημαντικότερο κομμάτι που δεν μπορεί να φανεί, τα logistics. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι αυτές που δίνουν την δυνατότητα στην άμεση εξυπηρέτηση του κοινού, με το διαθέσιμο stock να φτάνει εύκολα και γρήγορα στον ιδιώτη ή τον επαγγελματία

Έτσι, χάρη στην επιτυχία των προαναφερόμενων εταιρειών στην ελληνική, τη βαλκανική αλλά και την κυπριακή αγορά, η Motoway Καμπράνης ΑΕ κάνει το βήμα παραπάνω. Με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή και εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογικές εξελίξεις, η εταιρεία προχώρησε στην αναβάθμιση του Logistic Center, με την εγκατάσταση ενός δυναμικού συστήματος διαχείρισης (WMS).

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην Σίνδο, στην βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη, σε έναν ιδιόκτητο χώρο που φτάνει τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στον ειδικά διαμορφωμένο με οικολογική συνείδηση χώρο, κινούνται αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα φορτοεκφόρτωσης (klark) ενώ ο φωτισμός της αποθήκης επιτυγχάνεται μέσω ειδικών συστημάτων που διαχέουν το φως του ήλιου!

Ο χώρος στην εντέλεια, πεντακάθαρος, με σύστημα εξαερισμού, σε οδηγεί στην μαγική γωνία όπου βρίσκεται και η σημαντικότερη ''ντουλάπα''. Ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από οκτώ "ντουλάπες" όρθιες και είναι υπεύθυνο για την ταχύτητα με την οποία συγκεντρώνονται και ετοιμάζονται προς διανομή τα απαιτούμενα ανταλλακτικά. Το σύστημα με τις οκτώ ντουλάπες είναι το μοναδικό αυτού του μεγέθους στην Ελλάδα.

A15A3905-web.jpgΤι ακριβώς κάνει το σύστημα VLM – Vertical Lift Machines όμως; Πρόκειται για μία κάθετη ντουλάπα, που μέσα της διαθέτει συρτάρια, όπου βρίσκονται ήδη τοποθετημένα ανταλλακτικά. Κάθε συρτάρι, περιέχει ανταλλακτικά με κωδικούς, σε ξεχωριστά κελιά, κι έτσι, μόλις δοθεί η ανάλογη εντολή από τον διαχειριστή του συστήματος, το μηχάνημα επιλέγει το ανάλογο συρτάρι, και το παρουσιάζει στον υπάλληλο.

Η διαδικασία εύρεσης του ανταλλακτικού, διαρκεί συνολικά 24 δευτερόλεπτα! Ένας χρόνος μοναδικός, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ντουλάπες περιέχουν περισσότερα από 36.000 ανταλλακτικά, τακτοποιημένα και καταχωρημένα σε συγκεκριμένες θέσεις!

Με αυτό τον τρόπο, η Motoway - Καμπράνης Α.Ε., καταφέρνει να εξυπηρετεί γρήγορα την κάθε απαίτηση του πελάτη, με το ανταλλακτικό του να ταξιδεύει προς τον προορισμό του, σε λίγη ώρα από την αγορά.

Καθημερινά, με την πελατο-κεντρική προσέγγιση και με το όραμα της εταιρείας στο να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες της μοτοσυκλέτας αλλά και του αναβάτη, έχει καταφέρει να διαθέτει ετοιμοπαράδοτη μια ολοκληρωμένη γκάμα από ανταλλακτικά, αναλώσιμα και αξεσουάρ για την Ελληνική αγορά.

Η τεχνολογική και η υλικοτεχνική αναβάθμιση, στην οποία προχώρησε η Motoway ήταν αναγκαία, προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξει την εμπορία και άμεση διάθεση των ειδών με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, ενισχύοντας έτσι τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους συνεργάτες της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 21:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon