.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 17:25

ACEM – Η οικονομική σημασία της Μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη

Μελέτη της αγγλικής εταιρείας Oxford Economics αναδεικνύει πόσο επωφελής είναι η Μοτοσυκλέτα για την οικονομία της Ευρώπης.

Για τον μέσο μοτοσυκλετιστή η αξία του δικύκλου ως μεταφορικό μέσο ορίζεται πρωτίστως από τον παράγοντα “διασκέδαση”, ωστόσο ο καθένας μπορεί εύκολα να πλαισιώσει το γούστο του και με μερικά επιπλέον πλεονεκτήματα που όλοι αναγνωρίζουν απλά από εμπειρίας.

Ευκινησία στο μποτιλιάρισμα, μικρότεροι κινητήρες άρα λιγότεροι ρύποι και κατανάλωση καυσίμου, εύκολο παρκάρισμα είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα χρήσης δικύκλου στην καθημερινότητα.

Η μελέτη που διεξήγαγε η Oxford Economics για λογαριασμό της ACEM (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών) ισχυροποιεί με την πραγματικότητα των αριθμών την παραπάνω γνώση, αναδεικνύοντας και όλες τις παράπλευρες ωφέλειες που συνεπάγεται ο Μοτοσυκλετισμός.

Σε μια χρονιά όπως το 2019, όπου η βιομηχανία δικύκλων προσέφερε τζίρο €21.4 δισεκατομμυρίων στην ΕΕ, με 389,000 θέσεις εργασίας και μεγάλη προστιθέμενη αξία από τις παράπλευρες αγορές που το στηρίζουν (εκπαίδευση, συντήρηση, αξεσουάρ κλπ), τα ευρωπαϊκά ταμεία ωφελήθηκαν από €16.6 δισεκατομμύρια σε φόρους.

Κι αυτά χωρίς να αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη παραμέτρους που δεν συνδέονται άμεσα με την αγορά αυτή, επηρεάζονται όμως δραματικά από την ύπαρξη της μοτοσυκλέτας, όπως ο κερδισμένος ελεύθερος χρόνος, οι τουριστικές αγορές που επωφελούνται από το μοτοσυκλετιστικό κοινό ή ο τεράστιος τζίρος που παράγεται από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Μοτοσυκλέτας.

Διαβάστε εδώ την πλήρη και αναλυτική μελέτη της Oxford Economics.

Μια περιληπτική της οπτική παρουσίαση μπορείτε να βρείτε και στο βίντεο που ακολουθεί αμέσως μετά.

Πηγή: ACEM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon