.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 18:21

Ρεπορτάζ - Αποστολή Ducati Panigale V4 S 2022, Jerez

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Ducati, Κ.Γ.

Μερικές φορές η ζωή κάνει ένα διάλειμμα απ’ τις σφαλιάρες που σε φιλοδωρεί, για να σου χαρίσει απλόχερα τα δώρα της, δείχνοντας σου και ένα απρόσμενα καλό πρόσωπο που ισορροπεί και με το παραπάνω τις όποιες ταλαιπωρίες τραβάς. Κάπως έτσι ήταν και η αποστολή στην παγκόσμια παρουσίαση του συγκλονιστικού Ducati Panigale V4 S 2022 στην ονειρική πίστα της Jerez!

Πανδημία, τεστ, καραντίνες, και λοιπές δυσκολίες έκαναν για λίγες μέρες στην άκρη, για χάρη της παγκόσμιας παρουσίασης του Ducati Panigale V4 S 2022, που έλαβε χώρα στην αγαπημένη πίστα των περισσοτέρων αναβατών του MotoGP, την Circuito de Jerez, Angel Nieto.

Εκεί, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο οδηγήσαμε την ανανεωμένη Superbike της εταιρείας, στην έκδοση S με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις και τις σφυρήλατες ζάντες, για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις βελτιώσεις της μοτοσυκλέτας των 215,5 hp.

ducati panigale v4s launch 2022 jerez 00020

Η πίστα της Jerez βρίσκεται κοντά στην πόλη Jerez de la Frontera, 90 χλμ. Νότια της Σεβίλλης, σε μια περιοχή γνωστή για την παραγωγή κερασιών της. Οι πόρτες της άνοιξαν για πρώτη φορά τις πύλες τους το 1985, ενώ έκτοτε έχει αλλάξει ελαφρώς μορφή, έχει δεχθεί νέα ασφαλτόστρωση, ενώ δυο στροφές της έχουν μετονομαστεί προς τιμήν των Ισπανών αναβατών Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Η χάραξη της είναι τέτοια που την κάνει άμεσα αγαπημένη σε οποιονδήποτε αναβάτη, ενώ ακόμα και τον Δεκέμβριο ο καιρός εδώ είναι συνήθως καλός.

ducati panigale v4s launch 2022 jerez 00011

Το ταξίδι μας για την Jerez περιελάμβανε δύο αεροπλάνα, και ένα λεωφορείο, ενώ απαραίτητα χαρτιά για να συμμετάσχει κανείς στο ταξίδι Ελλάδα-Ιταλία ήταν εκτός από ταυτότητα / διαβατήριο και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και PLF (Passenger Locator Form). Παράλληλα, στην συγκεκριμένη αποστολή χρειαστήκαμε και αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR / Rapid, ενώ ήταν απαραίτητη η ταλαιπωρία της χειρουργικής μάσκας για 8-9 ώρες για να πάμε, και για άλλες 8-9 ώρες στο ταξίδι του γυρισμού.

Ναι, τα ταξίδια ολοένα και δυσκολεύουν, όμως αυτή η αποστολή το άξιζε και με το παραπάνω.

ducati panigale v4s launch 2022 jerez 00003

Κατά την παραμονή μας στο ξενοδοχείο Barcelo Montecastillo Golf & Sports Resort, αλλά και στην πίστα της Jerez, το προσωπικό της Ducati ήταν στελεχωμένο εντυπωσιακά με πρόσωπα κλειδιά τόσο από το marketing, όσο και από τους αγώνες και από το τμήμα DRE (Ducati Riding Experience) της εταιρείας.

ducati panigale v4s launch 2022 jerez 00023

Για να καταλάβετε τη σημασία που δίνει η Ducati στην Superbike μοτοσυκλέτα της, που φέρει φιλοσοφία, design και εξαρτήματα που γεννήθηκαν πρώτα στον κόσμο του MotoGP, στην παρουσίαση παραβρέθηκαν αλλά και ΟΔΗΓΗΣΑΝ μαζί μας οι εργοστασιακοί πιλότοι MotoGP του Borgo Panigale, Johann Zarco & Jorge Martin, δοκιμαστές της φίρμας όπως ο κορυφαίος Alessandro Valia, πρώην αγωνιζόμενοι όπως ο Dario Marchetti αλλά και ο Beppe Gualini με 16 συμμετοχές στο Rally Dakar!

ducati panigale v4s launch 2022 jerez 00006

Το παραπάνω δείχνει ξεκάθαρα μια εταιρεία που ζει και αναπνέει ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ, εξελίσσεται στους αγώνες σε Παγκόσμια και Εθνικά Πρωταθλήματα, και παράγει δίκυκλα πάθους που αποτελούν status symbol σε κάθε κατηγορία. Το Panigale V4 είναι η κορυφή αυτού του πάθους στην Superbike κατηγορία, και παράγεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 5 εκδόσεις (βγάζοντας απ’ έξω τις όποιες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής): Panigale V4, Panigale V4S, Panigale V4 R, Panigale V4 SP και Superleggera V4.

ducati panigale v4s launch 2022 jerez 00022

Στα επόμενα άρθρα για την αποστολή του Panigale V4 S θα διαβάσετε την τεχνική ανάλυση της μοτοσυκλέτας του 2022, και φυσικά το οδηγικό κομμάτι στην πίστα της Jerez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 21:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon