.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 12:56

Εκπαιδευτές Οδήγησης - Συζήτηση με το ΥΜΕ για τα self-test των υποψηφίων οδηγών και για την τηλεκπαίδευση

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε στις 20 Απριλίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, συζητήθηκαν διορθώσεις όσον αφορά στις προϋποθέσεις για τα self-test και για την τηλεκπαίδευση. Ο κ. Υπουργός άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και θα τις στηρίξει για άλλη μια φορά, στην επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. [Δελτίο Τύπου]

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΠΟΕΟ.

"Αίτημα μας ήταν να αποσυρθεί από την ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ.24489/16.4.2021 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ΦΕΚ. 1558/17-4-2021) η διαδικτυακή εκπαίδευση και να επιτραπεί η θεωρητική εκπαίδευση με την φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων στις Σχολές Οδήγησης με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως τήρηση των αποστάσεων, μάσκες, κ.λ.π., όπως στις κατηγορίες των φορτηγών και λεωφορείων, επίσης να μπορούν να τελεστούν πρακτικά μαθήματα χωρίς ο εκπαιδευόμενος να έχει τελειώσει υποχρεωτικά τη θεωρητική εκπαίδευση.

Το Υπουργείο από την πλευρά του μας ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ της διαδικτυακής εκπαίδευσης και ότι θα επαναφέρει το θέμα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ένα δεύτερο θέμα που θίξαμε, και εξαιτίας του οποίου ανεβαίνει υπέρογκα το κόστος απόκτησης διπλώματος, ήταν η υποχρέωση των υποψηφίων να πραγματοποιούν υποχρεωτικά self test το τελευταίο εικοσιτετράωρο πριν το πρακτικό μάθημα ή πριν δώσουν εξετάσεις.

Προτείναμε οι υποψήφιοι να έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιούν δύο self test την εβδομάδα, όπως οι εκπαιδευτές και οι εξεταστές, και στο συγκεκριμένο αίτημα βρήκαμε ανταπόκριση από το Υπουργείο διαβεβαιώνοντας μας ότι θα μεταφερθεί και αυτό στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, πιστεύοντας ότι θα έχει θετική έκβαση.

Από την πλευρά τους μας ανέφεραν ότι πρόθεση τους είναι να προσπαθήσουν να ανοίξουν και οι θεωρητικές εξετάσεις για τις κατηγορίες Α και Β, τονίζοντας μας όμως ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η πορεία της πανδημίας.

Επίσης ανέφεραν ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση και θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα, αλλά θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά τους για να τα λύσουν.

Τέλος εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα έχει εξομαλυνθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό η κανονικότητα στον τρόπο λειτουργίας των σχολών οδήγησης.

Για την Π.Ο.Ε.Ο.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Διαμαντής Ηλιάδης Παναγιώτης Χαρμπής"

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 17:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon