.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 17:31

Έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου; Πλέον θα μπορείς να οδηγείς και δίκυκλο. Μάθετε τις λεπτομέρειες

Ένα νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που κατατέθηκε στις 2/3/2021 στη Βουλή, δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου να οδηγούν και δίκυκλο με ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα (ΣΒΑΚ) και τη μικροκινητικότητα, που μέσα στα άλλα περιέχει και ρύθμιση για την εξίσωση του διπλώματος αυτοκινήτου (Β) με τα διπλώματα ΑΜ (πενηντάρι δίκυκλο / μοτοποδήλατο) και Α1 (δίκυκλο 125), με κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Έτσι λοιπόν ένας οδηγός αυτοκινήτου που είναι άνω των 27 ετών και έχει άδεια οδήγησης Β για διάστημα 6 ετών και άνω, θα μπορεί να οδηγεί μοτοποδήλατο / 50άρι χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση!

Για να οδηγήσει δίκυκλο Α1, θα πρέπει πέρα από τα 27 έτη και τα 6+ χρόνια κατοχής της άδειας οδήγησης Β, να κάνει 3 μόλις μαθήματα πρακτικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον δεν απαιτείται η κατοχή άδειας οδήγησης για την οδήγηση μοτοποδηλάτων με μέγιστη εκ κατασκευής ανώτατη ταχύτητα έως 25 km/h, ενώ εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτω των 18 ετών (επιτρέπεται από τα 16) θα πρέπει να υπάρχει η έγγραφη συναίνεση του προσώπου που ασκεί την επιμέλειά του.

Κάπως έτσι λοιπόν κάμφθηκαν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτών (με τα 3 μαθήματα για το Α1), και αναμένουμε σύντομα μια καλοδεχούμενη εισροή νέων αναβατών στις τάξεις του δικύκλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 17:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube