.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 12:24

Ducati - Παγκόσμιες Πωλήσεις 2020

Το 2020 η Ducati πούλησε 48.042 μοτοσυκλέτες σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως, αριθμός που μεταφράζεται σε πτώση 9,7% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2019, κάτι αναμενόμενο λόγω της πανδημίας του Kωρονοϊού.

Παρά την πανδημία πάντως, η φίρμα του Borgo Panigale είχε ένα φανταστικό τέλος στη σεζόν, χάρη στο οποίο κατάφερε να μειώσει κατά πολύ την πτώση πωλήσεων του 2020.

Στην παραπάνω εξίσωση προσθέστε και το γεγονός πως λόγω της Covid-19 το εργοστάσιο της Ducati παρέμεινε κλειστό μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Η άνοδος στην Κίνα συνεχίστηκε με αλματώδεις ρυθμούς, με 4.041 πωλήσεις που μεταφράζονται σε άνοδο 26% από το 2019, με τη χώρα να γίνεται η 4η μεγαλύτερη αγορά για τη Ducati.

Άνοδος 6,7% σημειώθηκε και στη Γερμανία με 5.490 πωλήσεις, άνοδος 11.1% και στην Ελβετία.

Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Ducati, με 7.100 πωλήσεις το 2020.

Claudio Domenicali, Ducati CEO: “Το 2020 ήταν μια πολύπλοκη χρονιά για πολλούς λόγους, και μια νέα πρόκληση για όλο τον κόσμο. Αναπόφευκτα τελείωσε σε διαφορετικό τόνο από ότι θα θέλαμε, αλλά η Ducati κατάφερε το καλύτερο δυνατό όσον αφορά στην τάση ανάκαμψης της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας που ξεκίνησε τον Ιούνιο, πετυχαίνοντας ένα άριστο δεύτερο μισό του έτους, με αποτέλεσμα καλύτερο από ότι αναμέναμε τον Μάρτιο. Με νέες μεθόδους εργασίας καταφέραμε να διατηρήσουμε ασφαλείς τους εργαζομένους μας, να παραμείνουμε κοντά στους οπαδούς μας και να εδραιώσουμε την φίρμα της Ducati σε παγκόσμια κλίμακα παρουσιάζοντας ανοδικές τάσεις σε χώρες όπως η Κίνα. Επιπλέον κερδίσαμε τον τίτλο των κατασκευαστών στο MotoGP για δεύτερη φορά στην ιστορία μας.”

Το 2020 η Ducati συνέχισε να ενισχύει το δίκτυο των dealer της παγκοσμίως, άνοιξε μια νέα θυγατρική στην Αυστραλία, και ξεκίνησε να παράγει εμβληματικές μοτοσυκλέτες περιορισμένης παραγωγής όπως τις Superleggera V4 και Diavel 1260 Lamborghini.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των μοντέλων της Ducati, το Streetfighter V4 ήταν το πιο ευπώλητο μοντέλο, με 5.730 πωλήσεις, ενώ η πιο δημοφιλής οικογένεια ήταν εκείνη των Scrambler με 9.265 πωλήσεις.

Το 2021 διαγράφεται αισιόδοξο για την ιταλική εταιρεία, με τις πρώτες παραδόσεις του νέου Multistrada V4 να έχουν ήδη γίνει, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσουν στους dealer κι οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της νέας ιταλικής φουρνιάς, με μοντέλα όπως τα Panigale V4 SP, SuperSport 950, Monster και Scrambler Night Shift.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon