.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 12:41

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση του “Γρύπα” της Harley – Davidson Αthena: Η μοτοσυκλέτα που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό Battle of the Kings!

Πολύ δυνατά παίζει η Harley-Davidson Αthena στον ετήσιο διαγωνισμό customizing για dealers της Ηarley-Davidson, αναδεικνυόμενη σε μια σοβαρά υπολογίσιμη δύναμη. Μετά την πρωτιά το 2016, όπου η δημιουργία της “Nύχτα”,  ψηφίσθηκε ως η ωραιότερη και πιο περίτεχνη δημιουργία ανάμεσα σε άλλες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, τώρα έχουμε άλλη μια σημαντική επιτυχία, με την δημιουργία του “Γρύπα”, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, στον διαγωνισμό του 2020.

Σημειώνεται ότι η Harley-Davidson Athena και ο Γρύπας της, επικράτησαν έναντι συμμετοχών από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Βέλγιο/Ολλανδία/Λουξεμβούργο, Ιαπωνία, Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία, δηλαδή χώρες με υπερπολλαπλάσιους πληθυσμούς και έμπειρους customizers!

Έμπνευση για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα αποτέλεσε φυσικά ο μυθικός Γρύπας, που έφερε σώμα λιονταριού και κεφάλι και φτερά αετού. Ο συνδυασμός των δύο αυτών κυρίαρχων πλασμάτων σε στεριά και αέρα, ανήγαγε τον Γρύπα σε ένα σύμβολο ισχύος και δυναμισμού κατά την αρχαιότητα, με τον μύθο του να διατηρείται για πολλά χρόνια και όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο.

Ο Γρύπας της Harley-Davidson Athena αποτελεί την δίτροχη έκφανση του μύθου, με την σχεδίαση του να αποπνέει δυναμισμό και να δίνει, ακόμα και στατικά, την εντύπωση της ταχύτητας ή μάλλον καλύτερα, της “επίθεσης”, με το σφηνοειδές bubble fairing και τις “αιχμηρές” απολήξεις στην κάτω πλευρά του fairing να αποτελούν τα στοιχεία που εντείνουν αυτή την αίσθηση.

Ως βάση για την δημιουργία του Γρύπα χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα των sportster και από εκεί και έπειτα… όριο δεν υπήρξε, αφού η Harley-Davidsοn, ως διοργανώτρια του διαγωνισμού Battle of the Kings, ήρε τους κανονισμούς και τους περιορισμούς στο budget    
και στην έκταση των μετατροπών.

Η προσέγγιση της Harley-Davidson Αthena για τον Γρύπα, όπως ανάφερε προλογίζοντας την αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας ο κος Αριστείδης Αθανασίου και όπως είδαμε και στα πολύ ωραία video που προβλήθηκαν παράλληλα, δεν ήταν απλά μια “στεγνή” μηχανολογική και αισθητική μετατροπή. Η διαδικασία περιελάμβανε επίσης την καλλιτεχνική δημιουργία, με μουσική, εικαστικά έργα τέχνης και κατασκευή στολής αναβάτης, όλα εμπνευσμένα από τον μύθο του Γρύπα και τον συμβολισμό του.

Η μοτοσυκλέτα που αποκαλύφθηκε μπροστά μας, ήταν αναμφίβολα ένα περίτεχνα κατασκευασμένο custom café racer, με ρετροφουτουριστικά, post apocalyptic και steam punk στοιχεία. Ένα πανέμορφο δίτροχο που εξέπεμπε έντονα την αύρα της ιδιοκατασκευής και της μοναδικότητας του.

Αξίζουν πραγματικά  πολλά συγχαρητήρια στην Harley-Davidson Αthena αλλά και σε όσους συμμετείχαν και μοιράστηκαν το όραμα του Γρύπα. Δεν είναι απλά το αργυρό μετάλλιο, είναι ότι η Ελλάδα, μετά και από αυτή την επιτυχία, μπαίνει στην χάρτα του παγκόσμιου customizing ως μια υπολογίσιμη δύναμη!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 12:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon