.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:57

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Triumph Tiger 900 2020 στο Μαρόκο

Νέα εποχή, νέες εκδόσεις!

Του Τάκη Μανιάτη

Βρεθήκαμε στο Μαρόκο για την παρουσίαση των νέων Tiger 900 της Triumph, και λέμε νέων, γιατί δεν είναι μόνο ένα μοντέλο. Είναι πέντε εκδόσεις, με την βασική να λέγεται Tiger 900 και να ακολουθούν οι ασφάλτινες Tiger 900 GT / Tiger 900 Pro, και οι χωμάτινες Tiger 900 Rally / Tiger 900 Rally Pro.

triumph tiger900 reportaz maroko 9

Διαφορές εξοπλισμού και χαρακτηριστικών αλλά προς το παρόν θα σταθούμε στα βασικά: ελαφρύτερες κατά 5 κιλα από το προηγούμενο 800άρι μοντέλο -με τα 2,5 να προέρχονται από τον κινητήρα- νέος στρόφαλος και κύλινδροι, νέα σειρά ανάφλεξης, αφαιρούμενο αλουμινένιο υποπλαίσιο και μαρσπιέ, νέα θέση οδήγησης, πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, νέες αναρτήσεις, tubeless τροχοί στα Rally, ουσιαστικά τελείως νέες μοτοσυκλέτες.

triumph tiger900 reportaz maroko 3

Οι τιμές όλων των Tiger 900 είχαν ανακοινωθεί 3 εβδομάδες πριν την παρουσίαση, και για την Ελλάδα είναι οι εξής: 11.890 ευρώ για τη βασική έκδοση, 13.590 ευρώ για την έκδοση GT, 15.290 ευρώ για την έκδοση GT Pro, 14.490 ευρώ για την Rally και 15.990 ευρώ για την ακριβότερη όλων, την Tiger 900 Rally Pro.triumph tiger900 reportaz maroko 12

Στην παρουσίαση που περιλαμβάνει τρεις μέρες οδήγησης σε άσφαλτο και χώμα φάνηκαν οι προθέσεις των Βρετανών που βάζουν τη νέα Tiger δυνατά στον ανταγωνισμό απ’ όπου και αν έρχεται αυτός.

triumph tiger900 reportaz maroko 6

Τρεις μέρες στο Μαρόκο λοιπόν, στην έρημο και στην οροσειρά του Άτλαντα, για να ανακαλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο, σε όλα τα τερέν, τις δυνατότητες των νέων βρετανικών Adventure μοτοσυκλετών! Σύντομα περισσότερα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 09:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon