.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 14:36

Ρεπορτάζ - Συνέδριο Motocert στην Αθήνα

Ενημέρωση συνεργατών για πρόληψη και ασφάλεια

Του Τάκη Μανιάτη

Η Motocert έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό, προσφέροντας ένα καινοτόμο σύστημα μέτρησης του πλαισίου κάθε μοτοσυκλέτας.

Ειδικά εξοπλισμένα φορτηγάκια κόστους που ξεπερνά τα 90.000 ευρώ, μετρούν σε συνεργαζόμενα καταστήματα όσες μοτοσυκλέτες έχουν ανάγκη μία μέτρηση, για να δώσουν στοιχεία που άλλοτε ήταν στο περίπου, ή με το μάτι.

Αυτό ήθελε να ξεκαθαρίσει στο πρώτο συνέδριο που έγινε στην Αθήνα ο κος Bernd Scheibner, ο οποίος ταξίδεψε στην χώρα μας για να γνωρίσει τους συνεργάτες, αλλά και να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, σχετικά με τα πλεονεκτήματα του συστήματος Mega M.A.X.

Πρόκειται για μία τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα, όπου διατίθεται για πρώτη φορά.

Ο κος Γιώργος Αραούζος που άνοιξε την εκδήλωση, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία, οι ασφαλιστικές, τα καταστήματα πωλήσεων, κ.α., και φυσικά ο τελικός καταναλωτής, ο ιδιοκτήτης αναβάτης, με μοτοσυκλέτες που παρουσιάζουν προβλήματα στο πλαίσιο.

Όπως ανέφερε σχετικά, ''μέχρι πρότινος, η εξέταση μίας μοτοσυκλέτας σχετικά με το αν είναι ίσια ή όχι, γινόταν με μία απλή βόλτα από κάποιον έμπειρο, ο οποίος θα έλεγε ότι η μοτοσυκλέτα είναι ή δεν είναι εντάξει. Είναι ή δεν είναι ίσια, τραβάει ή δεν τραβάει το τιμόνι. Και σε αντίθεση με τον κινητήρα όπου είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσεις αν ακούγεται ή αν έχει κάποιο πρόβλημα, με το πλαίσιο, τα πράγματα είναι ρευστά. Το νέο σύστημα Mega M.A.X. της Motocert έρχεται για να ταυτοποιήσει τα εργοστασιακά νούμερα που βρίσκονται περασμένα στο μηχάνημα, με αυτά της μοτοσυκλέτα προς μέτρηση. Οι αποκλίσεις, φτάνουν στο 0,03 της μοίρας, και τα στοιχεία της μέτρησης, δεν μπορούν να επηρεαστούν από κανέναν. Είναι αμετάβλητα."

Ουσιαστικά, ο κος Αραούζος, ξεκαθάρισε ότι πλέον αν μία μοτοσυκλέτα αγοραστεί από κάποιο κατάστημα που έχει ήδη πιστοποιήσει την μοτοσυκλέτα ως άρτια, ο αγοραστής, παίρνει την πιστοποίηση, και για ότι συμβεί από κει και πέρα, είναι υπεύθυνος.

Περιπτώσεις όπως να φύγει κάποιος από κατάστημα και να τρακάρει λίγο μετά και να κυνηγάει το κατάστημα για... τρακαρισμένη μοτοσυκλέτα, ή για επισκευές πλαισίου που έγιναν ή δεν έγιναν σωστά, τελειώνουν διά παντός.

Τον λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης της Scheibner Limited, κος Bernd Scheibner, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της εταιρίας, τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτές τις λύσεις, τα προβλήματα που αντιμετώπισε, και φυσικά, ανέλυσε την λειτουργία του συστήματος.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκε πλήρως ο τρόπος εγγραφής στην εταιρία, ο τρόπος κλεισίματος ραντεβού και μέτρησης, ενώ, ο κος Scheibner, έκλεισε την βραδιά κάνοντας ο ίδιος μέτρηση πλαισίου σε μία μοτοσυκλέτα που βρισκόταν στον χώρο.

Ανέλυσε τον τρόπο που παίρνει δεδομένα το σύστημα, τις αποκλίσεις, τις κάμερες και τον τρισδιάστατο σαρωτή laser, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν πλήρως την λειτουργία, ενός συστήματος που θα κάνει πιο εύκολη και ασφαλή την ζωή όλων.

Το σύστημα της Motocert απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες, και τη στιγμή της εκδήλωσης, 55 συνεργάτες ήταν ήδη εγγεγραμμένοι  στο σύστημα.

Η κατάμεστη αίθουσα φιλοξένησε πολλά από τα μέλη του ΠΑΣΕΕΔ και δυστυχώς μόνο έναν απόλυτα κρινόμενο, τον κο Δημήτρη Παπουτσά, επισκευαστή πλαισίων.

Ο ίδιος, ανέβηκε στο βήμα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ήταν ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνεργαστεί με την Motocert: ''Όντας κι εγώ άνθρωπος, θα ήθελα να έχω κάποιον να μου λέει αν έκανα καλά την δουλειά μου, να με κρίνει με στοιχεία, ώστε να μην προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου ενώ είχα κάνει σωστά τη δουλειά μου, μας πήρε χρόνια μέσω δικαστηρίων για να δικαιωθούμε, ενώ με το σύστημα της Motocert, αυτή η δικαίωση θα γινόταν μόνο σε μία ώρα".

Το σύστημα της Motocert απευθύνεται στους επαγγελματίες και όχι τους επισκευαστές που δουλεύουν σε σπίτια και αποθήκες.  Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 787 επίσημα καταστήματα δηλωμένα ως συνεργεία στην Αττική, και από αυτά, 182 είναι τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Φανταστείτε μόνο πόσα προβλήματα θα λύνονταν, αν από τα οχήματα που περνούν όλη τη χρονιά από κάθε συνεργείο, αποδεικνυόταν με εύκολο και γρήγορο τρόπο το κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει το πλαίσιο.

Τα νούμερα άλλωστε δεν είναι απαγορευτικά, μιας και μέτρηση ξεκινάει από τα 50euro ενώ μπορούν να φτάσουν και σε εξαπλάσιο νούμεριο, με συνδυασμούς μετρήσεων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κος Μάκης Κεϊσόγλου, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός συντονιστής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, κος Σταύρος Καφούνης, ο οποίος χαιρέτησε την προσπάθεια και έδειξε την στήριξη του προς την νέα εποχή που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλεια των δίτροχων στην χώρα μας.

Στα αναλυτικά ρεπορτάζ και την συνέντευξη του ιδιοκτήτη, Bernd Scheibner, θα βρείτε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το σύστημα της Motocert. Άλλωστε είναι κάτι στο οποίο θα επανέλθουμε κι εμείς με διάφορα project που ήδη έχουν ξεκινήσει, με σκοπό να σας κρατάμε ενήμερους για κάθε τι που αφορά στην ασφάλεια σας.



Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για το Mega M.A.X. και τα άλλα συστήματα μέτρησης που αντιπροσωπεύει η MotoCert στην χώρα μας 
Διαβάστε ΕΔΩ την συνέντευξη του Bernd Scheibner, δημιουργού του συστήματος Mega M.A.X. 








Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 14:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon