.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 18:57

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Moto Guzzi V85TT στην Σαρδηνία

Ποιότητα και δύο τροχοί


Του Τάκη Μανιάτη


Η νέα Moto Guzzi παρουσιάστηκε επίσημα στην Σαρδηνία στους δημοσιογράφους, και όπως ήταν φυσικό, το BIKEIT βρέθηκε εκεί προκειμένου να δει και να οδηγήσει την νέα σημαντική μοτοσυκλέτα της ιταλικής φίρμας.

Την είδαμε στο σαλόνι EICMA στο Μιλάνο πριν λίγους μήνες, και τώρα, στην Σαρδηνία στην παγκόσμια παρουσίαση. Η Moto Guzzi είχε καλέσει 75 δημοσιογράφους από 17 χώρες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να γευτούν πρώτοι το μέλι από το νέο τους μοντέλο. Η νέα V85TT είναι σημαντική μοτοσυκλέτα στην ιστορία της Moto Guzzi μιας και συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αλλά και το μέλλον της εταιρίας, φέρνοντας στοιχεία από την πρώτη Regolarita, την Quota 1000, την Baja Και την Stelvio, στην νέα εποχή.

Η παρουσίαση έγινε στο Κάλιαρι, στην Σαρδηνία, με τον καιρό να μας κάνει την χάρη να απολαύσουμε οδήγηση σε στριφτερή παραλιακή διαδρομή, με έδρα το resort Is Molas που ανήκει μεταξύ άλλων, στον ιδιοκτήτη του ομίλου, Roberto Colaninno.
Εκεί έγινε και η δημοσιογραφική παρουσίαση στην οποία είδαμε τους χρωματισμούς του νέου μοντέλου, σε κόκκινο (Rosso Vulcano), γκρι (Gricio Atacama) και μπλε (Blu Atlante), με το επετειακό Giallo Sahara τριχρωμία λευκού, κόκκινου και κίτρινου, να κλέβει την παράσταση. Άλλος ένας χρωματισμός διχρωμίας, με ονομασία Rosso Kalahari, δεν βρισκόταν καθόλου στην παρουσίαση - οι Αμερικάνοι θα λάβουν μόνο τα μονόχρωμα μοντέλα.

Ενημερωθήκαμε για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, και τον πλούσιο εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η νέα V85TT, και φυσικά για την τιμή, που στα 11.800euro, δείχνει τίμια σε σχέση με όλα αυτά που πρεσβεύει.
H Moto Guzzi έχει δημιουργήσει ένα πακέτο ρουχισμού για καθημερινή ή και τουριστική χρήση, καθώς και κράνη με τα λογότυπα της εταιρίας, θέλοντας να δώσει τον δικό της χαρακτήρα στον αναβάτη της νέας αυτής μοτοσυκλέτας.

Διαθέσιμα επίσης θα είναι πακέτα αξεσουάρ με ονομασίες Touring Pack, Sport Adventure Pack, Urban Pack και ανάλογο εξοπλισμό.

Αφού ενημερωθήκαμε για την ιστορία της εταιρίας, τις βλέψεις του μοντέλου και τποθε στόχους για την πορεία του στην αγορά, απολαύσαμε ιταλικό φαγητό, και ετοιμαστήκαμε για οδήγηση την αμέσως επόμενη, στο άριστο οδικό δίκτυο της Σαρδηνίας.

Περισσότερα για τεχνικές λεπτομέρειες και οδήγηση, σε επόμενα άρθρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 18:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon