.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 17:08

Ρεπορτάζ – Αποστολή Michelin Anakee Adventure στην Πορτογαλία

Γνωριμία με τα πρώτα δίγομα adventure λάστιχα

Κείμενο: Σπύρος Τσαντήλας

Φωτό: Michelin, Σπύρος Τσαντήλας

Είναι ένα από τα μεγαθήρια της βιομηχανίας ελαστικών και η καινοτομία είναι μέρος του DNA της. Φυσικά μιλάμε για τη Michelin, τη Γαλλική εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με μερικές από τις σημαντικότερες καινοτομίες στον χώρο των ελαστικών – όπως, για παράδειγμα, την εισαγωγή της radial τεχνολογίας.

Η παρουσίαση στην οποία βρεθήκαμε στις 12 και 13 Μαρτίου 2019 στη Λισαβόνα αφορούσε το νέο μέλος στην οικογένεια ελαστικών για μεγάλες on-off μοτοσυκλέτες. Μετά τα εντελώς ασφάλτινα Road 5 Trail και τα τακουνάτα Anakee Wild, τα νέα Anakee Adventure έρχονται να διαδεχθούν τα Anakee ΙΙΙ, προσφέροντας μια ενδιάμεση εναλλακτική που λογικά θα καλύψει τους περισσότερους αναβάτες μοτοσυκλετών αυτής της κατηγορίας, συνδυάζοντας τους δύο κόσμους με έμφαση στην ασφάλτινη χρήση.

072190105602 4000 2667 rgb

Το μεγάλο νέο των νέων αυτών ελαστικών είναι ενσωμάτωση της τεχνολογίας 2CT για πρώτη φορά στην κατηγορία. Η χρήση σκληρότερης γόμας στο κέντρο του πέλματος και μαλακότερης στις άκρες τους αποσκοπεί στο να προσφέρει αυξημένη ασφάλεια στρίβοντας στην άσφαλτο χωρίς επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής τους. Περισσότερα γι’ αυτό στην τεχνική ανάλυση που θα ακολουθήσει σύντομα.

Η τριήμερη εκδήλωση της Michelin ξεκίνησε από την πρωτεύουσα Λισαβόνα, όπου μας περίμενε ένας στόλος διαφόρων μοτοσυκλετών Adventure για να κάνουμε μαζί τους μια διαδρομή περίπου 180 χιλιομέτρων ως την παραδοσιακή πόλη Èvora.

IMG 20190312 123419

Ως δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε από τους ανθρώπους της Michelin η όλη εκδήλωση, κάθε πρωί πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση η μέρα άρχιζε με … αλκοτέστ. Η ιστορία έδειξε ποσοστό επιτυχίας 100% σε όλη το γκρουπ που αποτελείτο από Έλληνες, Ιταλούς και Βέλγους δημοσιογράφους.

IMG 20190312 194011

Εκεί τακτοποιηθήκαμε σε ένα υπέροχο πεντάστερο ξενοδοχείο, διαμορφωμένο στους χώρους ενός καθολικού μοναστηριού του 15ου αιώνα και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των νέων ελαστικών από τον Matthew Ye, Αντιπρόεδρο WorldWide 2Wheels της Michelin, με τον στόλο των μοτοσυκλετών παραταγμένο δίπλα ως το ιδανικό υπόβαθρο για την εκδήλωση.

IMG 20190312 141442

Ο καιρός μας χάρισε ένα οδηγικό διήμερο σε σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να χτυπά 26 βαθμούς την πρώτη μέρα και λίγο χαμηλότερη με δυνατό αέρα την επόμενη – αν και για μια φορά θα είχε αξία να συναντούσαμε και λίγη βροχή, ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι τους ισχυρισμούς της Michelin πως ένα μεγάλο ατού των νέων Anakee Adventure είναι η συμπεριφορά τους στο βρεγμένο.

Οι δρόμοι της Πορτογαλίας παρουσιάζουν το ίδιο εύρος ποιότητας και πρόσφυσης που συναντά κανείς και στην Ελλάδα. Περάσαμε δρόμους με εξαιρετική άσφαλτο και μικρά επαρχιακά δρομάκια που θα έλεγε κανείς πως είχαν προηγουμένως βομβαρδιστεί ανηλεώς.

072190109354 4000 2667 rgb

Παράλληλα, η διαδρομή περιελάμβανε αρκετά χωμάτινα χιλιόμετρα ώστε να εξακριβώσουμε από πρώτο χέρι πως, όταν η Michelin δηλώνει ότι ο προορισμός των Anakee Adventure είναι 80% άσφαλτος και 20% χώμα, αυτό το εκτός δρόμου ποσοστό δεν είναι απλά μια κενή δήλωση, αλλά έχει πραγματικό περιεχόμενο.

Η επιστροφή μας από την Èvora πίσω στην πρωτεύουσα προέβλεπε μια διαδρομή περίπου 160 χιλιομέτρων, περνώντας πάνω από τη γέφυρα Vasco da Gama, μήκους 17 χιλιομέτρων, πάνω από τις εκβολές του ποταμού Tagus.

 BG 3334 4000 2667 rgb

Μέσω αυτής, καταλήξαμε πίσω στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, όπου μας περίμεναν τα μπαγκάζια μας και η πτήση της επιστροφής, γεμισμένοι με τις αναμνήσεις μιας υπέροχης διοργάνωσης, μιας χορταστικής βόλτας και, πάνω απ’ όλα, ενός νέου ελαστικού που δικαίως θα εξοπλίσει πολλές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα και κουμπώνει άριστα με τα χαρακτηριστικά της χώρας μας, των μεγάλων on-off.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 17:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon