.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 11:42

Αποκλεισμός λιμανιών Νάξου & Μυκόνου στις 16/5/2018

 

Από ενοικιαστές που αντιδρούν στην απαγόρευση των μικρών ATV

Με ανακοίνωση τους οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ενοικίαση ATV στις Κυκλάδες, δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των λιμανιών της Νάξου και της Μυκόνου στις 16 Μαΐου 2018, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας των μικρών ATV με τον νέο Κ.Ο.Κ.

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης δεν έχει δείξει πως καταλαβαίνει ούτε στο ελάχιστο τον παραλογισμό του με την απαγόρευση κυκλοφορίας των μικρών ATV, ούτε δείχνει να τον πειράζει που οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τους επαγγελματίες που έχουν νόμιμα επενδύσει στα συγκεκριμένα οχήματα.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Ρίζος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών Μυκόνου, «αυτή τη στιγμή στη Μύκονο έχουμε 2.000 ΑΤV. Εάν αποσυρθούν όπως θέλουν, είναι δεδομένο ότι θα αντικατασταθούν με αυτοκίνητα. Αντέχει το νησί περίπου 1.000 επιπλέον αυτοκίνητα; Δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το πρόβλημα»;

Έτσι, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επιχειρηματίες Νάξου και Μυκόνου, «παρά τις συνεχείς απονενοημένες προσπάθειες και διαμαρτυρίες μας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση και ειλικρινείς διάλογος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους του Σωματείου μας, για άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και άνευ προηγούμενου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν.4530/2018), δυστυχώς ουδεμία απάντηση λάβαμε».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού), αν και τους έχουμε εδώ και πολλούς μήνες ενημερώσει για το παράλογο αυτών των διατάξεων, δυστυχώς δεν έχουν ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική σεζόν και το πρόβλημα καθημερνώς πολλαπλασιάζεται με κυριότερο θύμα τον Ελληνικό Τουρισμό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.»

«Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές εξ' αιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο!»

«Επομένως, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής.»

«Για τους λόγους αυτούς επιθυμούμε να ενημερώσουμε εγκαίρως το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες ότι θα αποκλείσουμε τα λιμάνια της Νάξου και της Μυκόνου την Τετάρτη 16/5/2018 από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις και μεταφορές από και προς το νησί, κατά την ανωτέρω ημερομηνία.»

Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στις επίμαχες διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ. οι οποίες αφορούν τα εξής:

α) απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125cc και

β) απαγορεύουν την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των Χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Πλέον οι τουρίστες εκτός Ε.Ε. πρέπει να έχουν βγάλει διεθνές δίπλωμα για να οδηγούν στην Ελλάδα.

Πηγή: Naxos Press

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon