.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 13:57

“Φρένο” στην ασυδοσία ενοικίασης δικύκλων

 

Aυστηρά πρόστιμα και κατασχέσεις!

 

Μέσα στο νέο νομοσχέδιο του ΚΟΚ, προβλέπονται μεταξύ άλλων αυστηρότατες κυρώσεις στους ενοικιαστές δικύκλων και αυτοκινήτων που εκμισθώνουν τα οχήματα τους σε ακατάλληλους οδηγούς.

Το φαινόμενο είναι γνωστό και ευρέως διαδεδομένο στις τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου άτομα χωρίς δίπλωμα, μισθώνουν δίκυκλα και αυτοκίνητα χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και τις ζωές άλλων.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις λοιπόν σε περίπτωση που εκμισθωθεί όχημα σε άτομο το οποίο δεν έχει την κατάλληλη άδεια οδήγησης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ενοικιαζομένων οχημάτων αλλά και 1000 ευρώ επίσης, στον οδηγό του οχήματος!

Στην περίπτωση δε που μια επιχείρηση ενοικίασης υποπέσει για δεύτερη φορά στο παράπτωμα αυτό, το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της ανέρχεται στα 2000 ευρώ, ενώ κατάσχεται και το εκάστοτε όχημα. Τα κατασχεθέντα αυτά οχήματα θα παραχωρούνται στην συνέχεια σε δημόσιες υπηρεσίες για την κάλυψη διαφόρων αναγκών, είτε θα δημοπρατούνται.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 17:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon