.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 11:51

BMW G 310 GS: Πανευρωπαϊκή Παρουσίαση

 

To BIKEIT ήταν εκεί - Πρώτες εντυπώσεις

 

Στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2017 το BIKEIT βρέθηκε στη Βαρκελώνη, μετά από επίσημη πρόσκληση της BMW Motorrad Hellas για την Πανευρωπαϊκή Παρουσίαση του BMW G 310 GS 2017.

bmw g310gs 9

Η Πανευρωπαϊκή Παρουσίαση έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, ενώ την τεχνική παρουσίαση στον ειδικό τύπο -τουλάχιστον στο δικό μας γκρουπ- είχε αναλάβει ο Jorg Schueller, Product Leader στο G 310 GS. Ένας άνθρωπος με τεχνική εκπαίδευση, εκτενή καριέρα στον χώρο της μοτοσυκλέτας, αγωνιστική εμπλοκή και εξαιρετικό γενικά ενδιαφέρον, που πέρασε και από την ΚΤΜ, πριν καταλήξει στη BMW Motorrad.

bmw g310gs 26

Το ύφος της τεχνικής παρουσίασης ήταν ιδιαίτερα ανεπίσημο, καθώς έγινε στο αίθριο του ξενοδοχείου Arts Hotel Barcelona, με τους δημοσιογράφους να πίνουν όρθιοι το ποτό τους, και να ακούν τον Jorg να εξηγεί το σκεπτικό πίσω από το G 310 GS, και να αναλύει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Ούτε σκοτεινές αίθουσες είχαμε, ούτε προβολείς, ούτε οθόνες, ούτε στατιστικά στοιχεία. Η παρουσίαση έγινε με το G 310 GS στο επίκεντρο, και με τους δημοσιογράφους να συνομιλούν κατόπιν με τους υπεύθυνους της BMW Motorrad.

bmw g310gs 39

Η συνολική παρουσίαση και των τριών ημερών κρίνεται ως υπέρ-πλήρης, καθώς μέσα από οδήγηση 200 χιλιομέτρων σε άσφαλτο και χώμα, σε στεγνό οδόστρωμα αλλά και υπό βροχή / καταιγίδα, σε αυτοκινητόδρομο / επαρχιακό / πόλη, και μέσα από συζητήσεις με τα στελέχη της BMW Motorrad αλλά και με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που προερχόταν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, μπορέσαμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

bmw g310gs 12

Γυρίζοντας στην πρώτη παρουσίαση στο αίθριο του ξενοδοχείου, και όσον αφορά στις πρώτες μας εντυπώσεις, αυτές ήταν απλά θετικότατες.

bmw g310gs 11

Το G 310 GS πατάει πάνω στο γνωστό μας G 310 R, ενώ οι κυριότερες διαφορές του είναι το Adventure / GS κοστούμι, οι ψηλότερες και διαφορετικά ρυθμισμένες αναρτήσεις, ο 19αρης μπροστινός τροχός και τα ειδικά σχεδιασμένα Tourance ελαστικά για τη μοτοσυκλέτα, αλλά και το απαραίτητο για Off-Road χρήση κουμπί απενεργοποίησης του ABS.

bmw g310gs 10

Τρία τα χρώματα της μοτοσυκλέτας, το κόκκινο (το πλέον όμορφο), το μαύρο (το πλέον σοβαρό) και η sport τριχρωμία (λευκό, μπλε, κόκκινο) της BMW (το πλέον Sport).

bmw g310gs 23

Η ποιότητα κατασκευής άμεμπτη. Όσο κοντά κι αν σκύψεις, όσο κι αν τραβήξεις, σπρώξεις και πιέσεις, ατέλεια δεν θα βρεις.

bmw g310gs 14

Ποιότητα συναρμογής, ποιότητα πλαστικών και μεταλλικών μερών, καθαρότητα design, άμεσα αναγνωρίσιμα γονίδια GS, και ποιότητα περιφερειακών, ικανοποιούν απόλυτα, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά, σε ακριβότερες κατηγορίες μεγαλύτερου κυβισμού. Φυσικά έχουμε και σειρά επίσημων αξεσουάρ (Top Box, Tank Bag, κλπ -όχι όμως πλαινές βαλίτσες).

bmw g310gs 38

Η τιμή του G 310 GS αναμένεται ελκυστική και στην Ελλάδα -ελαφρώς υψηλότερη από του R 310 R.

bmw g310gs 1

Κι αν θέλαμε να δώσουμε ένα επιπρόσθετο νόημα στο δώρο καλωσορίσματος που μας έκανε η BMW Motorrad (ζαχαρωτά) το G 310 GS πράγματι είναι... sweet as candy.

bmw g310gs 33

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα διαβάσετε στα επόμενα δύο αναλυτικά άρθρα που θα ακολουθήσουν αυτής της εισαγωγής.

Φωτογραφίες παρουσίασης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon