.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 10:27

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση SWM στην Ιταλία

 

Η αρχή έγινε!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Αν και καθυστερημένα, η αρχή έγινε, και η SWM μας έδειξε ότι είναι έτοιμη να εισχωρήσει στην ελίτ των κατασκευαστών μοτοσυκλέτας, έχοντας πλήρη γκάμα και.... πολλά λεφτά!

Τα λεφτά και ο βήχας δεν κρύβονται. Και στην περίπτωση της ιταλικής SWM, φάνηκαν τα χρήματα του κινεζικού κολοσσού Shineray, ο οποίος κρύβεται πίσω από το ιστορικό όνομα. Έχοντας ακμάσει την δεκαετία του '70, η SWM έκλεισε στις αρχές του '80 για να εξαγοραστεί από την κινεζική Shineray, και να ξεκινήσει την παραγωγή μοτοσυκλετών, πριν από δύο περίπου χρόνια.
Εμείς βρεθήκαμε καλεσμένοι της εταιρίας στην Ιταλία, στο Varese, για να δούμε από κοντά τα μοντέλα που παράγει, να τα οδηγήσουμε, και να μάθουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την νέα σύσταση της εταιρίας.

Πρώτον: Το Varese. Αν δεν σας θυμίζει κάτι, να πούμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η ''πατρίδα'' των ιταλικών Husqvarna, εκεί όπου φτιάχνονταν τα τελευταία 30 χρόνια.
Έπειτα από την εξαγορά της Husqvarna από την KTM, πριν από μία πενταετία, η Shineray αγόρασε το εργοστάσιο και τα καλούπια, και έχοντας το όνομα SWM στην κατοχή της, παρήγαγε τα ίδια μοντέλα με μικρές αλλαγές και τοποθέτησε ουσιαστικά το νέο αυτοκόλλητο στα Husqvarna που ήδη ξέραμε. Και έπειτα συμπλήρωσε την γκάμα των Enduro, SM και On/Off, με νέα custom προσιτά οικονομικά μοντέλα.
Έτσι, στις γνωστές, αλλά πλήρως ανανεωμένες εγκαταστάσεις - η BMW που είχε στην κατοχή της την Husqvarna για δύο χρόνια έριξε άπειρα λεφτά εκεί - βρεθήκαμε κι εμείς στις 18 Μαϊου.

Μαζί μας, 150 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο - Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Αμερική, Αργεντινή, και φυσικά Ευρώπη! Μετακίνηση με πολυτελή οχήματα, παρουσίαση και γεύμα στο κτήμα Ponti, κυριλέ ξενοδοχείο, και γενικά, η παρουσίαση έδειχνε ότι η Shineray, έχει χρήμα!
Αν και πιστεύαμε ότι αυτή η κίνηση έπρεπε να έχει γίνει τον πρώτο καιρό της επανέναρξης του εργοστασίου, πειστήκαμε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη εποχή που όλα δουλεύουν σωστά, υπάρχουν πολλά μοντέλα και πλήρης γκάμα, και έπρεπε ο κόσμος να μάθει επιτέλους "ποια είναι η SWM".
Έτσι, έχουμε πλήρη γκάμα μοντέλων, ένα αναβαθμισμένο εργοστάσιο με γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, δύο ονόματα με ιστορία που ''παντρεύτηκαν" (SWM και Husqvarna), ατελείωτη όρεξη από τους υπαλλήλους, και φυσικά, τα ανάλογα χρήματα για να προωθηθεί η φίρμα.

Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα, παρά τα τερτίπια του καιρού, ρεπορτάζ για τα οποία θα διαβάσετε σε διαφορετικό άρθρο.
Προς το παρών, καλώς ήρθες SWM, καλώς ήρθες Shineray, ευχόμαστε η ανταπόκριση του κόσμου σε ένα ήδη γνωστό προϊόν να είναι η αναμενόμενη!

{gallery}reportaz/2017/maios/swm/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 11:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon