.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 12:33

Yamaha - Rinaldi, 25 χρόνια συνεργασίας!

 

Χαρισματικός Team-Manager & πρεσβευτής της ιαπωνικής φίρμας

 

Η Yamaha Motor Europe και ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ και πλέον Team Manager Michele Rinaldi γιόρτασαν 25 χρόνια στενής συνεργασίας, που κατά τη διάρκεια της απέφερε πάμπολλες νίκες και πρωταθλήματα.

Το 1984 ο Rinaldi στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ στην κατηγορία των 125 κυβικών. Ο πρώτος Ιταλός που στέφθηκε Πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ, από την έναρξη του Πρωταθλήματος το 1957! Ο Rinaldi διαθέτει φανατικούς οπαδούς στην Ιταλία και όχι μόνο, για τα αποτελέσματα και τον χαρακτήρα του, ενώ μετέπειτα συνέχισε με την ίδια επιτυχία ως Team Manager και Τεχνικός Συνεργάτης Εξέλιξης για την Yamaha Motor.

Ο Rinaldi ξεκίνησε την δεύτερη καριέρα του το 1991, και είχε αμέσως επιτυχία με τους Αμερικανούς Donny Schmit και Bobby Moore, καθώς και οι 2 κέρδισαν τίτλους. Δύο από τους 7 συνολικά αθλητές που κέρδισαν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτω από την καθοδήγηση του Rinaldi.

Ίσως ο πλέον γνωστός από τους αναβάτες που πήραν Τίτλο με τον Rinaldi είναι ο θρύλος Stefan Everts. Ο συνδυασμός Rinaldi-Everts απέφερε 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε 6 χρόνια, σε 3 διαφορετικές κατηγορίες, όλα με το YZ450FM. Αξέχαστη θα μείνει και η επίδοση του Everts όταν κέρδισε 3 αγώνες σε 3 κατηγορίες ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, το 2003, όπως και όταν κέρδισε 15 από τους 16 γύρους το 2006!

«Βάλαμε τον αναβάτη στο κέντρο του project» λέει ο 57χρονος σήμερα Rinaldi. «Τους αφήσαμε να δοκιμάσουν, να οδηγήσουν και να αποφασίσουν, ώστε να παράγουμε μετά τα νέα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιούσαμε στην επόμενη σεζόν. Δεν τους είπαμε ‘να η μοτοσυκλέτα, αυτήν θα οδηγήσετε’. Ξεκινήσαμε από την μοτοσυκλέτα παραγωγής και αφήσαμε τους αναβάτες να οδηγήσουν και να κρίνουν, και ήμασταν υπομονετικοί μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, και έτοιμοι να αλλάξουμε πολλά τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν ερχόταν τα αποτελέσματα. Πρώτα ο αναβάτης, ως κύριο συστατικό των αγώνων, και μετά η ομάδα, το προσωπικό, και τα υλικά.»

Πάντα με βάση το Langhirano της Πάρμας, ο Rinaldi διέπρεψε στο MXGP, χρησιμοποιώντας την ίδια «ραχοκοκαλιά» προσωπικού. Πρόσωπα όπως ο μηχανικός Massimo ‘Mino’ Raspanti, ο αδελφός του Rinaldi, Carlo, ο βοηθός Manager Giovanni Pelizza, κ.α.

«Εικοσιπέντε χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα, και η ένωση του Michele και της ομάδας του με την Yamaha Motor Europe δεν θα μπορούσε να ήταν πιο συναρπαστική και κερδοφόρα», λέει ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Yamaha Motor Europe, Eric de Seynes. «Ο Michele βοήθησε στη δημιουργία αυθεντικών θρύλων της Yamaha, όσον αφορά στους αγώνες, και η επιρροή του στην εξέλιξη της οικογένειας YZ είναι ανεκτίμητη. Ένας πρεσβευτής της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ, και ένας αφοσιωμένος συνεργάτης. Ελπίζω να είναι μαζί μας, ντυμένος στα μπλε, για αρκετά ακόμη χρόνια.»

Η Monster Energy Yamaha Factory Team θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2017 με τους Romain Febvre και Jeremy Van Horebeek, με τον πρώτο γύρο να έχει προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου, στο Κατάρ.

Αυτή θα είναι η 26η σεζόν του Rinaldi, στα ηνία της εργοστασιακής MXGP ομάδας της Yamaha!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 12:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon