.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 17:37

TEST – Yamaha Tracer 900/GT 2018 – Αποστολή στην Ισπανία

 

Sport, GT, ώριμο & διασκεδαστικό

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Fransesc Montero/Yamaha

Βρεθήκαμε στην πανέμορφη Granada της Ισπανίας, για να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο Tracer 900 αλλά και τη νέα έκδοση Tracer 900 GT. Οι πολλές μικρές και μεγάλες αλλαγές βάζουν το best seller της Yamaha σε νέα τροχιά εμπορικής επιτυχίας με την μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας να προτάσσει ένα φρέσκο και πιο ώριμο χαρακτήρα χωρίς να έχει θυσιάσει το κομμάτι της διασκέδασης.

Ομάδα που κερδίζει... βελτιώνεται!

yamaha tracer 900 2018 granada 1

Αν μη τι άλλο, με την παρουσίαση του Tracer 900 (ΜΤ-09 Tracer τότε) το 2015, η Yamaha βρήκε αμέσως στόχο στην καρδιά των αναβατών όλου του κόσμου. Βασισμένο στον φιλικό... κανίβαλο που ακούει στο όνομα MT-09, η sport touring της Yamaha ακολούθησε τα εμπορικά βήματα της γυμνής ξαδέρφης της και έγινε αμέσως best seller στην κατηγορία της, όπως και εκείνη άλλωστε. Δεν υπήρχε κάτι που να μην σου αρέσει πραγματικά στην πρώτη γενιά Tracer 900. Ο κινητήρας της είχε δύναμη και χαρακτήρα που περίσσευε (ακόμη δηλαδή). H θέση οδήγησης ήταν άνετη για όλες τις περιστάσεις: από καθημερινή χρήση και ταξίδια, μέχρι κυνήγι με την ταυτότητα στο στόμα στον επαρχιακό. Παράλληλα η ποιότητα κατασκευής ήταν πραγματικά προσεγμένη, τα φρένα είχαν εξαιρετική απόδοση και η τιμή της δεν άφηνε περιθώρια για να κοιτάξει κάποιος αλλού. Οι Euro 4 προδιαγραφές δεν άλλαξαν στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη της εικόνα και η Yamaha θα μπορούσε να κρατήσει το Tracer 900 έτσι για πολλά χρόνια ακόμη. Ωστόσο η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ και αν θέλεις να κρατήσεις την μερίδα του λέοντος σε μια κατηγορία που κυριαρχείς τα τελευταία χρόνια, με περισσότερες από 30.000 πωλήσεις για το Tracer 900 από το 2015, πρέπει να εξελιχθείς.

Η Yamaha δεν προχώρησε στις αλλαγές αφ΄ εαυτού της. Ρώτησε και άκουσε περίπου 1.000 ευτυχείς ιδιοκτήτες Tracer 900 και προχώρησε σε αλλαγές στοχευμένες ακριβώς στις ανάγκες τους. Αποτέλεσμα, ένα συνολικά βελτιωμένο Tracer 900 αλλαγμένο σε πολλά σημεία αλλά και η δημιουργία της έκδοσης GT με στόχο τους αναβάτες που γράφουν ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα εκτός των τειχών της πόλης και θέλουν παράλληλα και έναν πιο premium χαρακτήρα στους τομείς του εξοπλισμού, της άνεσης και της συμπεριφοράς.

Περισσότερο touring/χρηστικό, όχι λιγότερο sport

Οι αλλαγές που πραγματοποίησε η Yamaha στην Tracer 900, είχαν σαν στόχο να ολοκληρώσουν τον χαρακτήρα της, να την κάνουν πιο χρηστική, ειδικά στην καθημερινή μετακίνηση αλλά και πιο άνετη στο ταξίδι, ειδικά με δύο άτομα στη σέλα. Σχεδιαστικά η μοτοσυκλέτα μοιάζει πάρα πολύ με το απερχόμενο μοντέλο αλλά όλο σχεδόν το κοστούμι της, εκτός από τα φώτα έχει ανασχεδιαστεί και έχει γίνει ελαφρώς πιο στρογγυλεμένο αλλά και σοφιστικέ. Είπαμε, το Tracer 900 βρίσκεται σε περίοδο ωριμότητας. Οι αλλαγές είναι διακριτικές με την πρώτη ματιά αλλά γίνονται άμεσα αισθητές αν βάλεις τις δύο μοτοσυκλέτες δίπλα-δίπλα.

Ελαφρώς διαφορετικά τα πλαστικά γύρω από τα χαρακτηριστικά εμπρός φανάρια, κάτι που ισχύει και για τα πλαϊνά πλαστικά του ρεζερβουάρ, όπως και τα πλαστικά που κρύβουν μέρος του νέου υποπλαισίου. Ανασχεδιασμένη είναι και η ζελατίνα, που καλύπτει πλέον σαφώς με μεγαλύτερη επιφάνεια στο κάτω μέρος της και ρυθμίζεται σε ύψος από νέο μηχανισμό ακόμη και εν κινήσει με το ένα χέρι. Οι τεράστιες αιχμηρές χούφτες της προηγούμενης έκδοσης, έδωσαν την θέση τους σε άλλες. Είναι παρόμοιας αισθητικής όχι όμως τόσο ακραίας σχεδίασης και σαφώς πιο μαζεμένες σε διαστάσεις, με το τιμόνι να είναι επίσης νέο και 16,5 mm πιο στενό. Οι νέες χούφτες πάντως είναι υπεύθυνες για την εντυπωσιακή συνολική μείωση του πλάτους του τιμονιού κατά 100 mm (!), με το Tracer 900 να νιώθει πλέον σαφώς πιο άνετα στο ασφυχτικό μποτιλιάρισμα. Λίγο πιο έξω και ψηλά, κατά 30 mm έχουν έρθει και οι καθρέπτες που προσφέρουν πλέον καλύτερο οπτικό πεδίο προς τα πίσω ειδικά στους ψηλότερους αναβάτες. Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ και συνεχίζονται και στις σέλες που είναι διαφορετικές για τον αναβάτη αλλά και τον συνεπιβάτη με νέες επενδύσεις και αφρώδες και για τους δύο. Η ρυθμιζόμενη σε δύο επίπεδα σέλα για τον αναβάτη έχει ψηλώσει κατά 5 mm (865/850) σε σχέση με πριν (860/845). Περισσότερο αφρώδες έχει και η σέλα του συνεπιβάτη με τα δικά του μαρσπιέ να φέρουν νέες και μακρύτερες βάσεις που φέρουν τα πόδια σε πιο ανοιχτές γωνίες, ενώ ανασχεδιασμένες είναι και οι χειρολαβές για υψηλότερα επίπεδα άνεσης. Όλα αυτά φιλοξενούνται στο νέας σχεδίασης υποπλαίσιο, πιο μακρύ από το προηγούμενο στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι βάσεις για τις σκληρές πλαστικές βαλίτσες, διαθέσιμες για πρώτη φορά με την ιαπωνική μοτοσυκλέτα (πριν υπήρχαν επίσημα μόνο μαλακές). Τέλος, να προσθέσουμε και την ύπαρξη κεντρικού σταντ που βρίσκεται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό.

Έμφαση στην ομοιογένεια με συνεπιβάτη

Η Yamaha ενίσχυσε τον τουριστικό χαρακτήρα του Tracer 900 και στην συμπεριφορά του. Έτσι, για πρώτη φορά το ασύμμετρης σχεδίασης ψαλίδι είναι διαφορετικό από του MT-09, πιο μακρύ και από τα 532 mm έφτασε σε μήκος τα 592 με στόχο η διασκεδαστική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας να επηρεάζεται λιγότερο από το βάρος συνεπιβάτη/αποσκευών στην ευθεία αλλά και τις στροφές. Ανάλογα έχει μακρύνει και το μεταξόνιο στα 1.500 mm από 1.440 που βρισκόταν πριν. Άλλες αλλαγές στην γεωμετρία της μοτοσυκλέτας δεν είχαμε αφού οι Ιάπωνες δεν ήθελαν να επηρεάσουν περαιτέρω τον διασκεδαστικό χαρακτήρα του Tracer 900 που κέρδισε 30.000 αναβάτες μέσα σε μόλις τρία χρόνια παραγωγής. Και καλά έκαναν!

Έκδοση GT, για αυτούς που τα θέλουν όλα

Δίπλα στην στάνταρ έκδοση η Yamaha πρόσθεσε και την GT με στόχο τους αναβάτες που θέλουν ακόμη περισσότερα, όπου και αν κινούνται. Οι διαφορές σε σχέση με το βασικό μοντέλο εντοπίζονται στην αλλαγή της μεγάλης δίχρωμης LCD οθόνης με μία πολύχρωμη TFT, στην προσθήκη cruise control, στο quickshifter που επιτρέπει τα μόνο τα ανεβάσματα των ταχυτήτων χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη, στη έξτρα ροδέλα στα χειριστήρια για την περιήγηση στα μενού της οθόνης αλλά και τις σκληρές πλαστικές βαλίτσες των 22 λίτρων, όλα στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης. Αυτές δεν είναι και οι μοναδικές αλλαγές αφού η GT φέρει και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYΒ που κάνουν πραγμστική διαφορά όσο ανεβαίνει ο ρυθμός, τόσο μπροστά με το ανεστραμμένο πιρούνι των 41 mm, όσο και πίσω με το αμορτισέρ να φέρει πλέον εύκολα προσβάσιμο “ρυθμιστήρι”για να μην λερώνεστε και να μην παιδεύεστε.

Μοτέρ το απολαυστικό

Ευτυχώς σε αυτό το σημείο δεν είχαμε καμία αλλαγή σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Ο CP3, όππως τον αποκαλεί η Yamaha, τρικύλινδρος κινητήρας των 843 κ.εκ. με τις 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο εξακολουθεί να αποδίδει 115 ίππους και 8,9 κιλά ροπής και φέρει τρία διαφορετικά προγράμματα διαχείρισης του ψεκασμού του, A, B και Standard για να προσαρμόζετε τον χαρακτήρα του ανάλογα με την περίσταση και τα κέφια σας. Η δύναμη φτάνει στον πίσω τροχό μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, όπωε και πριν, χωρίς αλλαγές στην κλιμάκωση, ενώ η τελική εξακολουθεί να βρίσκεται στα ηλεκτρονικά περιορισμένα 222-224 χλμ./ώρα. Από την άλλη η κατανάλωση κυμάνθηκε στα σχεδόν 5,7 λίτρα/100 χλμ. κατά την διάρκεια της διαδρομής παρά τον ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό που ακολουθήσαμε ειδικά στο μεσαίο “τμήμα” της και ακόμη περισσότερο μετά το φαγητό. Στο εξοπλισμό υπάρχει φυσικά και Traction control.

Το καλό καλύτερο και... ακόμη πιο πολύ

Το “ακόμη πιο πολύ” πηγαίνει στην έκδοση GT με την οποία και ξεκίνησα την βόλτα μου το κρύο πρωινό της Κυριακής στην Granada, μια ακόμη ισπανική πόλη με εξαίσιο χαρακτήρα και αρχιτεκτονική που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Η ανάλαφρη αίσθηση που χαρακτήριζε το Tracer από την πρώτη κιόλας γενιά του παραμένει ατόφια και εδώ και είναι ωραίο να σε καλωσορίζει μια ανανεωμένη μοτοσυκλέτα με μια γνώριμη αίσθηση που περιλαμβάνεται στα θετικά της χαρακτηριστικά. Το πιο στενό τιμόνι από την άλλη δεν γίνεται άμεσα αισθητό. Οπτικά βέβαια το σαφώς μικρότερο συνολικό πλάτος (μαζί με τις χούφτες) είναι κάτι παραπάνω από εμφανές και θα δώσει σίγουρα μεγαλύτερη ηρεμία μυαλού στον αναβάτη που κινείται καθημερινά στους δρόμους της πόλης ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Παρά το μακρύτερο ψαλίδι το Tracer 900 δεν δείχνει να έχει χάσει κάτι από την ευελιξία που το χαρακτήριζε, με τα υπόλοιπα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας να παραμένουν ίδια. Ακόμη και στις αναστροφές δεν παρουσιάζει καμία αισθητή διαφορά αν και σίγουρα χρειάζονται μερικά... εκατοστά παραπάνω στο νέο κύκλο στροφής του Tracer 900.

Το μικρό σχεδόν πριβέ γκρουπ αποτελούμενο μόνο από Έλληνες δημοσιογράφους βγαίνει γρήγορα από το αστικό τοπίο με στόχο τα γύρω βουνά και τις φιδίσιες διαδρομές που κρύβουν στις πλαγιές τους. Το τοπίο θυμίζει αρκετά το δικό μας ελληνικό, στο πιο...τακτοποιημένο, όπως και οι δρόμοι που είναι στενοί σε αρκετά σημεία, με χώμα σε κάποια άλλα, αλλά με καλύτερη ποιότητα ασφάλτου σε σχέση με τους δικούς μας. Το τοπίο είναι μαγευτικό με λίμνες και φράγματα να κάνουν την εμφάνισή τους εκεί που δεν το περιμένεις και το βλέμμα να μοιράζεται μεταξύ διαδρομής και τοπίου. Η συγκέντρωση βρίσκεται βέβαια σε υψηλά επίπεδα καθώς ο πλοηγός μας δεν “αστειεύεται” καθόλου. Δείχνει να το διασκεδάζει και αυτός πιάνοντας γρήγορα ανάλογο ρυθμό. Είναι βλέπετε η πρώτη φορά που ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του στην παρουσίαση του Tracer και οι χαμηλές θερμοκρασίες βρίσκονται σε λογικά επίπεδα. Μετά το μεσημέρι μάλιστα η ψηφιακή ένδειξη στον ευδιάκριτο TFT πίνακα πληροφοριών του Tracer 900 ξεπέρασε ακόμη και τους 25 βαθμούς τη στιγμή που το πρωί ήταν μόλις 10! Το ίδιο το απολαμβάνουμε και εμείς με την έκδοση GT να προτάσσει υψηλή ποιότητα κύλισης από τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που δεν δυσκολεύονται καθόλου να κρατήσουν τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος.

Στις ρυθμίσεις με τις οποίες παρέλαβα την μοτοσυκλέτα, το set up τείνει προς το μαλακό. Αυτό δεν με εμποδίζει καθόλου από το να ακολουθήσω το γκρουπ. Ίσα-ίσα λειτουργεί ευεργετικά ειδικά στις ανωμαλίες και με γεμίζει εμπιστοσύνη να πιέσω λίγο παραπάνω. Η μεγάλη διαφορά της GT από την στάνταρ έκδοση φάνηκε αμέσως με το που άλλαξα μοτοσυκλέτες. Όχι τόσο πολύ στην άνεση, η διαφορά ήταν σχεδόν απειροελάχιστη. Περισσότερο στην οδήγηση υπό πίεση καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά, όπου με το απλό Tracer 900 η αίσθηση ήταν ότι υπολείπεται σε απόλυτο κράτημα. Η αυτοπεποίθηση βέβαια βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα και για αυτό φροντίζει το υπόλοιπο Tracer χάρη στο στιβαρό πλαίσιο και την γεωμετρία που σου επιτρέπει να εμπιστευτείς τον εμπρός τροχό και να πιέσεις άφοβα. Η μοτοσυκλέτα της Yamaha εξακολουθεί να αλλάζει κατεύθυνση, πολύ γρήγορα σύμφωνα με τις προσταγές του αναβάτη και δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση σταθερότητας στις γρήγορες καμπές. Ναι, είχαμε και τέτοιες, μετά το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό αλλά και κατηφορικές ευθείες τύπου roller coaster με το γκάζι να κολλά για εύλογο χρονικό διάστημα στο στοπ του και το Tracer 900 να παραμένει για ώρα στην τελική του των 222-224 χλμ./ώρα. Είτε ευθεία, είτε καμπή η μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας δεν έδειξε να συγκινείται παραμένοντας απόλυτα σταθερή.

Το ανανεωμένο κοστούμι του Tracer 900 έχει ωφελήσει και την αεροδυναμική κάλυψη με τον αέρα που φτάνει στα γόνατα να είναι πιο περιορισμένος σε σχέση με πριν ενώ η νέα και μεγαλύτερη σε έκταση ζελατίνα, σε συνδυασμό με τις χούφτες, στέλνει ομοιόμορφα τον αέρα στο κράνος και τους ώμους του αναβάτη στην χαμηλή θέση. Στην ψηλή δημιουργούνται κάποιοι στροβιλισμοί που κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ωστόσο με ταχύτητες ταξιδιού κοντά στα 150-160 χλμ./ώρα ο αναβάτης προστατεύεται πολύ καλά χωρίς να νιώθει το κεφάλι του κουδούνι ακόμη και βρίσκεται κοντά στα 1,85 μ. Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του και τα εξαιρετικά φρένα του Tracer που δεν δέχτηκαν αλλαγές με τις 4πίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και τους δίσκους των 298 mm να συνεργάζονται άψογα και να προσφέρουν αίσθηση αλλά και δύναμη. Την αποτελεσματικότητα του ABS που επίσης δεν έχει αλλάξει θα την εξετάσουμε καλύτερα επί ελληνικού εδάφους αφού στην ισπανική άσφαλτο ήταν πιθανότερο να κάνεις endo παρά να μπλοκάρει ο εμπρός τροχός. Ο πίσω βέβαια συνεχίζει να γλιστρά απολαυστικά στο γενναίο άνοιγμα του γκαζιού και το traction control κάνει καλή δουλειά στο να τον συμμαζεύει χωρίς να ενοχλεί. Να σημειωθεί ότι κανένα από τα δύο δεν χρησιμοποιεί IMU για να προσαρμόζει τη λειτουργία του ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας.

Το γκάζι κλείνει ο ρυθμός πέφτει και για τα τελευταία 30-40 χλμ. από τα συνολικά 225 περίπου της διαδρομής μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε το Tracer ανανεωμένο 900 και σε ρυθμούς βόλτας. Η διάθεση αλλάζει αμέσως και η μοτοσυκλέτα της Yamaha προσαρμόζεται γρήγορα στις επιθυμίες του αναβάτη, αφήνοντάς τον να ηρεμήσει και να απολαύσει την ισπανική ύπαιθρο. Δεν νιώθεις κάποια ψυχολογική πίεση να ανοίξεις ξανά το γκάζι, μπορείς απλά να σουλατσάρεις μαζί με την υπόλοιπη παρέα και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια μοτοσυκλέτα τουρισμού και ακόμη περισσότερο μια μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου. Το Tracer 900 τα έχει και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις.

Έτοιμο για νέες προκλήσεις

Με την ανανέωση του Tracer 900 η Yamaha στοχεύει στο να διατηρήσει το Tracer 900 ως το best seller της κατηγορίας κάνοντας ακόμη περισσότερους αναβάτες χαρούμενους. Η πρώτη γενιά ήταν ήδη ικανή να το κάνει αυτό και η νέα δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει στα χνάρια του προκάτοχου μοντέλου. Με ελαφρώς ανανεωμένη και πιο σοφιστικέ σχεδίαση, υψηλότερα επίπεδα άνεσης και εξοπλισμού και τον απολαυστικό κινητήρα απαράλλαχτο το ανανεωμένο Tracer 900 είναι μια μοτοσυκλέτα για όλα από την οποία δεν λείπει ο χαρακτήρας ούτε η ικανότητα να διασκεδάσει τον αναβάτη της. Η τιμή μάλιστα της στάνταρ έκδοσης έχει διατηρηθεί σχεδόν αναλλοίωτη και στα 11.150 ευρώ, μόλις 250 ευρώ πάνω από το μοντέλο του 2017 κάνει το sport touring της Yamaha ένα πραγματικό κελεπούρι. Ρωτήστε και τους 30.000 αναβάτες της πρώτης γενιάς...

Φωτογραφίες Οδήγησης

Φωτογραφίες Στατικές

Φωτογραφίες Λεπτομερειών

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha Motor
Μοντέλο Tracer 900/GT
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 11.150 ευρώ/αναμένεται
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος 3κύλινδρος, τετράχρονος, 12βάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 847
Συμπίεση (:1) 11.5
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78x59,1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 3-Ιαν
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 24
Ίχνος (mm) 100
Πλάτος  (mm) 950
Μεταξόνιο (mm) 1.500
Ύψος (mm) 1.345-1.375
Ύψος σέλας (mm) 845-860
Απόσταση εδάφους (mm) 135
Βάρος γεμάτο (kg) 214/215 (227 με βαλίτσες)
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 18
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομή 137mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομή 130mm
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17''
Πίσω 180/55-17''
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 298 mm / δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 115 / 10.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 8,9 / 8.500

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 17:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - Yamaha Tracer 900 2017 Yamaha Tracer 900/GT 2018 - Τεχνική ανάλυση »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon