.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 17:43

Yamaha Tracer 900/GT 2018 - Τεχνική ανάλυση

 

Στο δρόμο προς την ολοκλήρωση

Η ανανέωση που πραγματοποίησε η Yamaha στο best seller Tracer  900, μόνο επιδερμική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με την προσθήκη μάλιστα της πλουσιότερα εξοπλισμένης έκδοσης GT, το κοινό έχει τώρα στην διάθεσή του δύο μοτοσυκλέτες, η μια καλύτερη από την άλλη, και οι δύο ένα σκαλί πάνω σε σχέση με την πρώτη γενιά.

Η επιτυχία φέρνει επιτυχία

Το Tracer 900 ήρθε κοντά μας το 2015 και μπήκε από την αρχή στα δύσκολα σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές “κομμάτι” της αγοράς. Η μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας είχε να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο ανταγωνισμό από κάθε άποψη ακροβατώντας παράλληλα ανάμεσα σε δύο κατηγορίες με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, εκείνη των adventure και των street μοτοσυκλετών με τουριστικές βλέψεις. Η Yamaha ωστόσο είχε προβλέψει σωστά “στρώνοντας” τον δρόμο με την παρουσίαση του άκρως διασκεδαστικού και φιλικού MT-09, το οποίο έγινε best seller στην κατηγορία του σχεδόν με το “καλημέρα”. Συνδύαζε βλέπετε χαρακτηριστικά που δεν μπορούσε να παραβλέψει κανείς αναβάτης, όπως είναι το στιβαρό του πλαίσιο, ο εξαιρετικός σε απόδοση κινητήρας, τα πολύ καλά φρένα και συμπεριφορά ανάλογη των προδιαγραφών του μοτέρ του. Όλα αυτά του έδιναν έναν απόλυτα διασκεδαστικό χαρακτήρα που δεν μπορούσε να παραβλέψει κανείς αναβάτης που σέβεται τον εαυτό του. Αυτά τα χαρακτηριστικά έδιναν παράλληλα στην Yamaha και μια εξαιρετική βάση για την δημιουργία μιας μοτοσυκλέτας με ένα ακόμη πιο ευρύ φάσμα χρήσης.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και το Tracer 900, MT-09 Tracer στα πρώτα του εμπορικά βήματα. Η πρώτη γενιά ήταν ουσιαστικά ένα MT-09 με το απαραίτητο “κοστούμι” και θέση οδήγησης για να βγει με αξιώσεις στον αυτοκινητόδρομο και να ταξιδέψει τον αναβάτη του σε κάθε ασφάλτινο δρόμο, χωρίς να θυσιάζει παράλληλα τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της γυμνής μοτοσυκλέτας. Η εξαιρετικά πετυχημένη κίνηση της Yamaha βρήκε αμέσως ανταπόκριση από το δίτροχο κοινό που δεν κόπασε ποτέ. Το μαρτυρούν άλλωστε και οι περισσότερες από 30.000 πωλήσεις που έχει σημειώσει η Tracer 900 από τότε που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα κατέχοντας το 35% του μεριδίου στην κατηγορία της το 2016 και το 33% το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Yamaha. Ένα στα τρία είναι Tracer με λίγα λόγια, σε αυτό το κομμάτι της αγοράς και αυτό μιλά από μόνο του για το μέγεθος της επιτυχίας της Yamaha.

yamaha tracer 900 present 01

Το επόμενο βήμα

yamaha tracer 900 gt 2018 apostoli 2

H εταιρία από την Iwata της Ιαπωνίας θέλει να παραμείνει σε αυτό το επιτυχημένο εμπορικά μονοπάτι προσφέροντας στο κοινό αυτό που θέλει. Κάπως έτσι οδηγήθηκε και στις αλλαγές που πραγματοποίησε στο ανανεωμένο μοντέλο. Οι άνθρωποι της Yamaha, αφού σκιαγράφησαν του προφίλ του αναβάτη για το best seller τους, προχώρησαν σε μια μεγάλη έρευνα με στόχο να πραγματοποιήσουν τις αλλαγές εκείνες που ήθελε το ίδιο ο κοινό. Έτσι ρώτησαν την άποψη περισσότερων από 1.000 αναβατών Tracer 900, που είχαν ήδη πολύ καλή άποψη για την μοτοσυκλέτα και έπειτα κατέληξαν στα σημεία που έπρεπε να επικεντρωθούν για να κάνουν το best seller τους ακόμη καλύτερο, τα οποία και αναλύουμε παρακάτω.

Design: Ολικό φρεσκάρισμα, γνώριμη ταυτότητα

Η ανάλαφρη και δυναμική σχεδίαση της πρώτης γενιάς του Tracer 900 συγκαταλέγεται στους λόγους που η sport touring μοτοσυκλέτα της Yamaha διαγράφει, από την γέννησή της, αυτή την εμπορική επιτυχία. Για το 2018 οι σχεδιαστές της Yamaha προχώρησαν σε ένα συνολικό φρεσκάρισμα της εικόνας της Tracer 900, έχοντας ωστόσο σαν κανόνα να μην αλλάξουν την γνώριμη ταυτότητα της. Ουσιαστικά τα μόνα που έμειναν ίδια ήταν τα LED φωτιστικά σώματα τόσο μπροστά όσο και πίσω. Όλα τα υπόλοιπα είναι ελαφρώς διαφορετικά με τις έντονες γωνίες να έχουν λειανθεί και τη συνολική σχεδίαση να δείχνει πιο ώριμη. Οι αλλαγές εντοπίζονται στο φέρινγκ, στις χούφτες, στα πλαϊνά πλαστικά που καλύπτουν το ψυγείο, αλλά και στα πλαστικά που καλύπτουν το εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ, με τα ανοίγματα για το φιλτροκούτι να έχουν σχεδιαστεί εκ νέου. Από τον αέρα της αλλαγής δεν ξέφυγαν ούτε τα προστατευτικά πλαστικά στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ, ενώ νέας σχεδίασης είναι και εκείνα που καλύπτουν το νέο υποπλαίσιο. Διαφορετικό είναι και το σχήμα της νέας ζελατίνας που “γεμίζει” οπτικά την Tracer 900 πάνω από τα πλαστικά του φέρινγκ, ενώ το νέο και πιο στενό τιμόνι την κάνει να φαίνεται πιο μαζεμένη σε διαστάσεις. Νέες είναι και οι επενδύσεις της αναθεωρημένης σέλας και όλες αυτές οι αλλαγές μαζί, σε συνδυασμό με τις ανασχεδιασμένες χειρολαβές συνεπιβάτη, κάνουν την ανανεωμένη Tracer 900 να δείχνει πιο μακριά και πιο ώριμη τονίζοντας παράλληλα και το νέο και μακρύτερο ψαλίδι. Δείχνει παράλληλα και πιο ψηλό και τουριστικό και ρόλο σε αυτό παίζει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα αλλά και οι καθρέπτες με τα νέα μακρύτερα στελέχη τους. 

2018 Tracer 1  

2017 Tracer

Εργονομία: Εκ νέου προσέγγιση στην άνεση και τον έλεγχο

Η άνεση που προσφέρει η Tracer 900 στο ταξίδι αλλά και στην κίνηση στην καθημερινότητα  ήταν ένας από τους κύριους τομείς που οδήγησαν την Yamaha στην παρουσίαση του ανανεωμένου μοντέλου. Για αυτό το λόγο διαφορές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχουμε και στον τομέα της εργονομίας της θέσης οδήγησης αλλά και της προστασίας από τον αέρα. Το πρώτο πράγμα που ίσως προσέξει κανείς είναι η νέα και μεγαλύτερης επιφάνειας ζελατίνα με πιο πλατιά “βάση” και το καμπυλωτό (έναντι του ίσιου) άνω άκρο.

yamaha tracer 900 present 05

Η νέα ζελατίνα φέρει και νέο μηχανισμό ρύθμισης του ύψους της. Τα δύο περιστροφικά χειριστήρια αποτελούν πλέον παρελθόν και στη θέση τους βλέπουμε ένα νέο μηχανισμό που επιτρέπει την αλλαγή του ύψους της, έως 50 mm ακόμη και με το ένα χέρι, είτε πάνω είτε κάτω. Τον μηχανισμό τον δοκιμάσαμε και εν κινήσει (κάτι που δεν συνιστούμε) και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα είτε στην αύξηση είτε στη μείωση του ύψους της ζελατίνας. Σημαντικές είναι και οι αλλαγές που έχουμε και στο νέο και στενότερο τιμόνι με τις ανασχεδιασμένες χούφτες. Οι μεγάλες, αιχμηρές και εξεζητημένης σχεδίασης χούφτες του απερχόμενου Tracer 900 έχουν δώσει τη θέση τους σε νέες και μικρότερες που μαζεύουν συνολικά τον όγκο της μοτοσυκλέτας μπροστά, βρίσκονται πιο κοντά στα γκριπ και σύμφωνα με την Yamaha προσφέρουν τουλάχιστον τα ίδια επίπεδα προστασίας από τον αέρα. Το πιο σημαντικό από όλα ίσως, ειδικά για εκείνους που κυκλοφορούν καθημερινά με την Tracer 900 στην κίνηση της πόλης είναι το συνολικό πλάτος του τιμονιού που μειώθηκε κατά 100 ολόκληρα mm. Αυτό παρά το γεγονός πως η νέα μπάρα του τιμονιού έχει μόλις 16,5 mm μικρότερο πλάτος από την προηγούμενη προσφέροντας την ίδια λαβή. Νέα είναι και τα στελέχη των καθρεπτών, ψηλότερα κατά 30 mm σε σχέση με πριν με στόχο να προσφέρουν στον αναβάτη καλύτερο οπτικό πεδίο, κάτι που μαρτυρήσαμε και στην πράξη. Το τιμόνι μπορεί να έρθει πιο μακριά ή πιο κοντά στον αναβάτη με ρύθμιση στα καβαλέτα του.

yamaha tracer 900 present 06

Προχωρώντας πιο πίσω, στο ρεζερβουάρ, βλέπουμε στην αρχή του, εκεί δηλαδή που έρχεται σε επαφή με το καβάλο του αναβάτη, επιπλέον μαλακή επένδυση, ως συνέχεια της αναθεωρημένης σέλας με την νέα επένδυση. Η ρυθμιζόμενη σε ύψος σέλα (σε δύο θέσεις), πέρα από τη νέα επένδυση με τα αντιολισθητικά χαρακτηριστικά, φέρει και νέο αφρώδες πολλαπλής πυκνότητας που κάνει εξαιρετική δουλειά στο να κρατά τα μαλακά σας μόρια ξεκούραστα. Τα νέα υλικά της σέλας έχουν αυξήσει ελάχιστα το συνολικό ύψος, κατά πέντε mm, στα 850 mm, στην χαμηλή θέση και στα 865 στην ψηλότερη.

Όφελος και για τον συνεπιβάτη

yamaha tracer 900 present 07

Από τις εργονομικές αλλαγές που πραγματοποίησε η Yamaha στην Tracer 900 δεν ξέφυγε ούτε η θέση του συνεπιβάτη, με στόχο η Tracer 900 να γίνει εξίσου άνετη και για τους δύο. Η προηγούμενη θέση για τον συνεπιβάτη δεν είχε κάποιο σοβαρό ελάττωμα, πέρα από το γεγονός ότι οι ψηλότεροι ένιωθαν τα γόνατά τους να κλείνουν σε μικρότερες γωνίες από το ιδανικό. Η Yamaha δεν φρόντισε μόνο για αυτό, τοποθετώντας νέες και μακρύτερες κατά 33 mm βάσεις για τα μαρσπιέ: άλλαξε και την επένδυση και το αφρώδες της σέλας με υλικά αντίστοιχα του αναβάτη, ενώ τοποθέτησε και νέες μακρύτερες χειρολαβές που έρχονται παράλληλα και πιο έξω για να τις γραπώνετε με μεγαλύτερη άνεση. Λίγη προσοχή συστήνουμε μόνο στους αναβάτες όταν περνούν το πόδι τους πάνω από τη σέλα για να μην βρουν πάνω στις χειρολαβές.  

Πλαίσιο: Αλλαγές και εκεί

Ο συνεπιβάτης και γενικότερα η δυνατότητα της Tracer 900 να παρουσιάζει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όταν ταξιδεύει με δύο άτομα και αποσκευές, οδήγησαν τους μηχανικούς της Yamaha σε αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα. Το πλαίσιο αυτό καθαυτό δεν δέχτηκε κάποια αλλαγή, ωστόσο το υποπλαίσιο είναι καινούριο, πιο στιβαρό και μακρύτερο από το προηγούμενο. Το μήκος και η στιβαρότητά του άλλαξαν όχι μόνο προς όφελος του συνεπιβάτη αλλά και γιατί πλέον μπορείτε να τοποθετήσετε στην Tracer 900 και σκληρές εργοστασιακές πλαστικές βαλίτσες, για πρώτη φορά. Οι βάσεις βρίσκονται πάνω στο υποπλαίσιο και η διαδικασία αφαίρεσης και πρόσθεσης των ποιοτικών βαλιτσών είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη, όπως και το άνοιγμα-κλείσιμό τους. Σημειωτέον, οι βαλίτσες ανοίγουν με το ίδιο κλειδί που χρησιμοποιείται και στον κεντρικό διακόπτη.

yamaha tracer 900 present 03

Η πιο σημαντική ίσως αλλαγή σε αυτό το σημείο έχει να κάνει με το ψαλίδι της μοτοσυκλέτας το οποίο μάκρυνε κατά 60 mm και έφτασε, από τα 532 στα 592 mm. Αντίστοιχη αύξηση έχουμε και για το μεταξόνιο που ανέρχεται πλέον στα 1.500 χλστ. έναντι 1.440 χλστ. της προηγούμενης γενιάς. Στόχος αυτής της αλλαγής η αυξημένη σταθερότητα με το Tracer φορτωμένο και δικάβαλο, χωρίς όμως να αλλάξει ο διασκεδαστικός χαρακτήρας του. Οι άνθρωποι της Yamaha δεν έκαναν καμία περαιτέρω αλλαγή στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της Tracer 900, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο σχετικό πινακάκι που ακολουθεί, ενώ μας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο να διατηρηθεί η αίσθηση στιβαρότητας στα ίδια επίπεδα. Ούτε περισσότερο δηλαδή, ούτε λιγότερο.

Διαστάσεις και γεωμετρία

Tracer 900

2015

2018

Μήκος (mm)

2160

2.160

Πλάτος (mm)

950

850

Συνολικό ύψος (mm)

1.345/1.375

1.375/1.430

Ύψος σέλας (mm)

845/860

850/865

Μεταξόνιο (mm)

1.440

1.500

Απόσταση από το έδαφος (mm)

135

135

Κάστερ (μοίρες)

24

24

Ίχνος (mm)

100

100

Τέλος, στο τομέα των αναρτήσεων δεν υπάρχουν αλλαγές. Το ανεστραμμένο πιρούνι της KY mμε διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ. ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς, με την προφόρτιση να ρυθμίζεται και για το αμορτισέρ, που προέρχεται από την ίδια εταιρία. Οι διαδρομές εμπρός και πίσω αντίστοιχα ανέρχονται στα 137 και 130 mm αντίστοιχα.

Enter the… Gran Tourismo (GT)

yamaha tracer 900 present 08

Δίπλα στο Tracer 900 υπάρχει πλέον και η έκδοση “Μεγάλου Τουρισμού” της μοτοσυκλέτας ή αλλιώς GT. Η Tracer 900 GT αποτελεί όπως καταλαβαίνετε και την πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση μεταξύ των δύο με σημαντικές διαφορές τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και της συμπεριφοράς. Απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν να τα έχουν όλα, ή τουλάχιστον… τα περισσότερα από αυτά, τοποθετημένα στην Tracer 900 τους ήδη από το εργοστάσιο. Θα ξεκινήσουμε από την συμπεριφορά καθώς εκεί εντοπίζεται και η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων. Σε αντίθεση με τις “βασικές” αναρτήσεις της Tracer 900, η GT φέρει πιο ποιοτικές λύσεις, επίσης από την KYB. Το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το αμορτισέρ φέρει για την περίσταση απομακρυσμένη υδραυλική προφόρτιση για το ελατήριο, καταργώντας έτσι το κλασικό κλειδί. Το αμορτισέρ ρυθμίζεται παράλληλα και ως προς την απόσβεση συμπίεσης. Στο εξοπλισμό της GT περιλαμβάνεται επίσης και quickshifet το οποίο σας επιτρέπει να ανεβάσετε ταχύτητα, χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, όχι όμως και να κατεβάσετε.

yamaha tracer 900 present 05

Επιπλέον αλλαγές βλέπουμε και στον πίνακα πληροφοριών με την διπλή LCD οθόνη της στάνταρ έκδοσης να έχει δώσει τη θέση της σε μία έγχρωμη TFT, η οποία συγκεντρώνει επίσης πλήθος πληροφοριών και φέρει επιπλέον ένδειξη για την ρύθμιση των στάνταρ θερμαινόμενων γκριπ αλλά και για το cruise control που ανήκει επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως και οι σκληρές πλαστικές βαλίτσες. Η TFT οθόνη αλλάζει φόντο σε άσπρο ή μαύρο ανάλογα με το αν είναι μέρα ή νύχτα, ενώ μπορεί να σεταριστεί πάνω σε αυτό, σύμφωνα μκαι με την επιθυμία του αναβάτη.

Λόγω της διαφορετικής οθόνης αλλά και της ύπαρξης θερμαινόμενων γκριπ και cruise control, μικρές αλλαγές έχουμε και στα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας, με τα κουμπιά του cruise control να βρίσκονται στο αριστερό γκριπ, ενώ μια μικρή ροδέλα που ελέγχει τις ενδείξεις της TFT οθόνης έχει προστεθεί στο δεξί.

Φρένα: Χωρίς αλλαγές

2018 YAM MT09TRGT EU SMX DET 019 55600

Το σύστημα πέδησης της Tracer 900 μας είναι γνωστό για την εξαιρετική του απόδοση ήδη από την προηγούμενη έκδοση. Η ιαπωνική εταιρία δεν έκανε αλλαγές σε αυτόν το τομέα και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονταν αφού οι τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες που συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 298 mm παράγουν πολλή δύναμη και το κάνουν αυτό παρέχοντας παράλληλα και πολύ καλή αίσθηση αλλά και σωστή αμεσότητα που μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο αναβάτης σε δημόσιο δρόμο. Καλή είναι και η απόδοση του πίσω φρένου που ολοκληρώνει ιδανικά το πακέτο με το ABS να λειτουργεί πάντα γρήγορα και μόνο όταν χρειάζεται πραγματικά, ακόμη και με τις στάνταρ αναρτήσεις.   

Κινητήρας: Γνώριμος και διασκεδαστικός

2018 YAM MT09TRGT EU SMX DET 002 55574

Αλλαγές δεν είχαμε ούτε και στο εξαιρετικό τρικύλινδρο κινητήρα με τις τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο και τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Η απόδοση του παραμένει στους 115 ίππους και τα 8,9 kgm ροπής στις 10.000 σ.α.λ. με μόνη αλλαγή στο σώμα του ψεκασμού, λόγω της τοποθέτησης του cruiser control. Στην πράξη η απόδοση του μοτέρ δεν θα απογοητεύσει κανένα όντας γεμάτη από χαμηλά με τις μεσαίες και τις υψηλές στροφές να αποτελούν και το πραγματικά δυνατό του σημείο. Το τρικύλινδρο μοτέρ είναι ιδιαίτερα ελαστικό σχεδόν από το ρελαντί και ανεβάζει δυνατά μέχρι τον κόφτη και τα 222 χλμ./ώρα της ηλεκτρονικά περιορισμένης τελικής της Tracer 900. Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα για την χαρτογράφηση του κινητήρα: το Standard όπου η απόκριση του γκαζιού είναι άμεση αλλά λογική, την A που κάνει τον κινητήρα να σεληνιάζεται, αν και πιο ήπια σε σχέση με το παρελθόν και την B που είναι ιδανική για ολισθηρό οδόστρωμα ή αν θέλετε να έχετε καλύτερη ροή σε δρόμο με στροφές. Στον εξοπλισμό της Tracer 900 περιλαμβάνεται και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού  το οποίο ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα για πιο συντηρητική ή δυναμική προσέγγιση στην οδήγηση, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί. Οι χαρτογραφήσεις στην έκδοση GT ελέγχονται από το αριστερό γκριπ και όχι από το δεξί της στάνταρ έκδοσης.

Επίσημα αξεσουάρ, εξοπλισμός αναβάτη και τιμές

Θέλετε να γνωρίσετε όλα τα επίσημα αξεσουάρ και εξοπλισμό της Yamaha για την ανανεωμένη Tracer 900/GT αλλά και για τον αναβάτη. Βρείτε τα όλα σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Φωτογραφίες

Η 1η μας επαφή με την Yamaha Tracer 900/GT 2018

Θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα για το νέο Yamaha Tracer 900; Διαβάστε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο τις πλήρεις εντυπώσεις μας από την πρώτη επαφή μας με την ανανεωμένη sport touring μοτοσυκλέτα της Yamaha, στην Γρανάδα της Ισπανίας, σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Φωτογραφίες

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha Motor
Μοντέλο Tracer 900/GT
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 11.150 ευρώ/αναμένεται
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος 3κύλινδρος, τετράχρονος, 12βάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 847
Συμπίεση (:1) 11.5
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78x59,1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 3-Ιαν
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 24
Ίχνος (mm) 100
Πλάτος  (mm) 950
Μεταξόνιο (mm) 1.500
Ύψος (mm) 1.345-1.375
Ύψος σέλας (mm) 845-860
Απόσταση εδάφους (mm) 135
Βάρος γεμάτο (kg) 214/215 (227 με βαλίτσες)
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 18
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομή 137mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομή 130mm
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17''
Πίσω 180/55-17''
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 298 mm / δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 115 / 10.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 8,9 / 8.500

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 18:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon