.
Κατηγορία Voge
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 11:19

Test - Voge 300 Rally

Μία πραγματική μικρή adventure!

Η Voge 300 Rally είναι μία μοτοσυκλέτα που μας θυμίζει τις παλιές αξίες, επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες μας και μας προσφέρει κανονικό adventure σε προσιτή τιμή για όλους!

Του Τάκη Μανιάτη

Συνεργάστηκε ο Ηλίας Τσανικλίδης

Όπως παλιά!

Η Voge με την 300 Rally προσφέρει μία on/off μοτοσυκλέτα όπως παλιά, μία μοτοσυκλέτα ικανή να την χρησιμοποιείς καθημερινά, να πηγαίνεις εκδρομές, να προσεγγίζεις απρόσιτες παραλίες ή βουνά, με ένα ή δύο επιβαίνοντες, οικονομικά.

Κάτι το οποίο συνέβαινε συχνά την δεκαετία του '80 και '90 όπου μοτοσυκλέτες όπως οι Honda XR / AX / NX 250, Yamaha TTR 250, Kawasaki KLR / KLX 250, Suzuki DR 250 αλλά και άλλες, κυκλοφορούσαν καθημερινά ανάμεσά μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για κάθε χρήση, ακούραστα. Από την πόλη στο χωριό, από το βουνό στην παραλία, με κανονικά ρούχα ή enduro, πεντακάθαρες ή λασπωμένες, πρόσφεραν ευχαρίστηση στους ιδιοκτήτες τους, ανεξάρτητα με το αν είχαν έναν ή δύο επιβαίνοντες στη σέλα. Και περνούσαν και την καθημερινότητά τους ως εργαλεία στην πόλη, μετακινώντας τον αναβάτη στη δουλειά ακούραστα.

20221015_114713-web.jpgΚάποιοι ζήσαμε αυτές τις ωραίες εποχές, αλλά και την μετάβαση στις μεγάλες adventure, όπου χωρίς 1200 κυβικά εκατοστά, με θερμαινόμενα τα πάντα επάνω τους, με κορυφαία ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά παράθυρα και καφετιέρα, δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί εκδρομή. Ασφάλτινη ή χωμάτινη.

Κι όμως, τα "nineties" είναι εδώ, σε σύγχρονη εκδοχή, έτοιμα να μας δώσουν απόλαυση ξανά, αδιαφορώντας για κόστη συντήρησης, κτήσης, χρήσης, ή και πτώσεις και έξοδα που προκύπτουν από όλα αυτά.

Στη χώρα που ζούμε, με ατελείωτες off road διαδρομές σε βουνά και παραλίες, μία μοτοσυκλέτα adventure είναι έως και απαραίτητη για να απολαμβάνεις όλες τις πλευρές της. Και για να το κάνεις αυτό, δεν είναι απαραίτητο να σου περισσεύουν πολλά χρήματα, ή να έχεις υψηλούς στόχους.

Κάτι μου θυμίζει...

Η πρόταση της Voge (προφέρεται βοτζ), είναι όσο απλή χρειάζεται για να σου προσφέρει μία απολαυστική εκδρομή σε δασικές διαδρομές και να μπορείς μαζί της να κυκλοφορείς και καθημερινά. Κινείται από έναν απλό μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 292cc με ψεκασμό, με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και μίζα, με εξωτερική εμφάνιση που προδίδει την προέλευση (ή αντιγραφή) από το Kawasaki KLX 300, κάτι που κάνουν και οι εσωτερικές διαστάσεις των 78x61,2mm, που συμφωνούν ως νούμερα, μαζί με την συμπίεση του 11,1:1. Γνωστό λοιπόν το κινητήριο σύνολο το οποίο επίσημα δεν δηλώνεται αλλά ακόμη και λειτουργικά, προδίδεται, και εμάς μας λέει πολλά για την αξιοπιστία του. Με Kawasaki KLX 250R του '95, συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα enduro και scramble, με προπονήσεις συχνές και αγώνες motocross, με μόνη βλάβη την αντικατάσταση της αλυσίδας εκκεντροφόρου στο τέλος της χρονιάς!

A15A7933-web.jpgΗ λειτουργία του λοιπόν είναι κάπως άγρια, μπάσα, και διαφέρει από τους σύγχρονους ραφιναρισμένους σε ήχους κινητήρες, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα στην οδήγηση.

Μπορεί να σε μεταφέρει άνετα στην πόλη αφού ο κινητήρας του αποδίδει πολύ ομαλά με αρκετή ροπή στις χαμηλές στροφές, με γραμμικότητα στην απόδοση αλλά και χαμηλή κατανάλωση. Το κοντά κλιμακωμένο κιβώτιο ταχυτήτων θα μοιράσει σωστά την διαθέσιμη δύναμη των 29 ίππων και δεν θα "κρεμάσει" πουθενά, αφού ακόμη και σε ανηφόρες, βρίσκεσαι να κινείσαι με ταχύτητες πάνω από 80χ.α.ω. με 6η σχέση. Είναι οι σχέσεις κοντά κλιμακωμένες μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δίνουν μία τελική της τάξεως των 125 χιλιομέτρων, κάτι που στην πόλη, είναι απολύτως θετικό. Μπορείς να έχεις όλη τη δύναμη διαθέσιμη με όποια σχέση και αν επιλέξεις, να επιταχύνεις γρήγορα, να πετυχαίνεις χαμηλές καταναλώσεις. Αν θες να κινείσαι περισσότερο σε ταξίδια και ανοιχτούς δρόμους, μπορείς να αλλάξεις τα γρανάζια της τελικής μετάδοσης ώστε να πετύχεις μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και αντίστοιχα καλύτερη ταχύτητα ταξιδίου, αλλά και να δουλεύει ο κινητήρας πιο ήρεμα σε ταχύτητες ανάμεσα στα 80-110χ.α.ω., κάτι που τώρα γίνεται με υπεστροφία και μάλλον ενοχλεί - μάλλον φοβίζει.

Οικονομικότατη

Αυτή η αλλαγή στην τελική σχέση, είναι κάτι που θα βοηθήσει ακόμη και στην πόλη, ακόμη και στο βουνό, μιας και τώρα, η μοτοσυκλέτα ''τελειώνει'' με το γύρισμα του γκριπ, και ζητάει αλλαγές σχέσεων.

Με κατανάλωση που η Voge δηλώνει ως 3,2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, εμείς φτάσαμε μαζί της να καίμε έως και 4 λίτρα, διανύοντας 200 χιλιόμετρα με 8 λίτρα, αλλά με το γκάζι κολλημένο στο τέρμα, σε κάθε είδους διαδρομής που την οδηγήσαμε, σε άσφαλτο και χώμα.

A15A8048-web.jpgΆρα, μία μικρότερη κατανάλωση, με λογικούς ρυθμούς περιστροφής, είναι εφικτή αυτή η κατανάλωση, αν και με το 11λίτρο ρεζερβουάρ που διαθέτει, ακόμη και με τέρμα γκάζι, ξεπερνάς τα 250 χιλιόμετρα αυτονομίας. Να σημειωθεί βέβαια η παράλειψη ένδειξης καυσίμου, αφού στην μικρή οθόνη TFT διαθέτει λαμπάκι για την ρεζέρβα, και όταν αυτό ανάψει, ο κινητήρας μπαίνει σε safe mode και λειτουργεί σαν να έχει κόφτη, προκειμένου να διατηρήσει την αυτονομία για περισσότερα χιλιόμετρα. Όμως, ακόμη και τα 250 χιλιόμετρα με τέρμα γκάζι, σε off road διαδρομές, όπως προαναφέραμε, είναι νούμερο που σε καλύπτει απόλυτα, αφού στην Ελλάδα, πάντα θα βρεις κάποιο μέρος για ανεφοδιασμό. Η οθόνη διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα και δυσκολεύει στην ανάγνωση με τον ήλιο κάθετα, όμως είναι πλήρης από τις υπόλοιπες ενδείξεις όπως ένδειξη χιλιομετρητή, ένδειξη ταχυτήτων, στροφόμετρο κ.α. Σε αποζημιώνει βέβαια με την θύρα USB για φόρτιση συσκευών που βρίσκεται ενσωματωμένη στο πλάϊ, σημαντικό βοήθημα για την εποχή που ζούμε και ιδίως για φόρτιση κινητών κατά την διαδρομή.

Η οδηγική συμπεριφορά της Voge 300 Rally είναι κάτι που μας εξέπληξε θετικά, σε κάθε διαδρομή που την οδηγήσαμε.

Το πλαίσιο της είναι ατσάλινο περιμετρικό τύπου deltabox, όπως έχουμε δει σε motocross και enduro ακριβών εταιριών, στιβαρό και προσφέρει σταθερότητα, ενώ διαθέτει και ατσάλινο ασφαρούμενο υποπλαίσιο, σε περίπτωση πτώσης.

A15A8191-web.jpgΕπώνυμη και λειτουργική

Οι αναρτήσεις προέρχονται από την KYB και αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41mm και ένα αμορτισέρ με μοχλισμό τα οποία δεν ρυθμίζουν παρά μόνο όσον αφορά στην προσφόρτιση ελατηρίου στο πίσω τμήμα. Αποδίδουν όμως εκπληκτικά σε κάθε χρήση, είναι σφικτά, με σταθερή συμπίεση και επαναφορά όσο και αν τα κουράσεις, ενώ διατηρούν τους τροχούς στο έδαφος, όσο και αν πιέσεις την μοτοσυκλέτα.

Το εργοστάσιο έχει επιλέξει πολύ καλές ρυθμίσεις που δείχνουν σωστή λειτουργία σε κάθε χρήση της μοτοσυκλέτας και το σύνολο, πλαίσιο, αναρτήσεις, εκπλήσσει με την λειτουργικότητά του, δημιουργώντας μία μοτοσυκλέτα η οποία σε κάνει "μάγκα" κυριολεκτικά.

A15A8094-web.jpgΗ θέση οδήγησης είναι επιθετική, στενή, με το αλουμινένιο ρεζερβουάρ να μην ενοχλεί καθόλου στα πόδια, είτε βρίσκεσαι καθιστός είτε όρθιος. Θα λέγαμε ότι η θέση πλησιάζει αυτές των enduro μοτοσυκλετών, μιας και μετακινείσαι άνετα στην σέλα που είναι στενή για την κατηγορία, και ίσια χωρίς σκαλοπάτι. Είναι αρκετά άνετη, με το ύψος της στα 870 χιλιοστά να σε αφήνει να ανέβεις εύκολα πάνω της. Θα λέγαμε όμως ότι για πιο άνετη και πολύωρη παραμονή επάνω της σε συνθήκες off road, όπου το σώμα μετακινείται συχνά και χρειάζεται πιο σκληρό υλικό, ίσως χρειαζόταν βελτίωση. Σε τουριστική χρήση και απλές off road διαδρομές, δεν θα χρειαστεί κάποια αλλαγή.

Το τμήμα του συνεπιβάτη είναι μικρότερο αλλά αυτός χωράει εύκολα στο πίσω τμήμα που είναι μακρύ, ενώ τα μαρσπιέ του είναι τοποθετημένα στο πλαίσιο και θα διπλώσουν τα γόνατα . Μπορείτε να τοποθετήσετε τρίγωνη βάση after market για περισσότερη άνεση ή να βάλετε... όριο στο ύψος συνεπιβάτη που θα επιλέγετε!

20221016_135506_001-web.jpgΠλήρως εξοπλισμένη

Κατά τ' άλλα, η Voge 300 Rally διαθέτει και σχάρα για φόρτωση / δέσιμο αποσκευών / τοποθέτηση βαλίτσας, με χειρολαβές για συγκράτηση του συνεπιβάτη, αλλά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για απαιτητική ή μη, off road χρήση. Διαθέτει προστατευτικές χούφτες για τα χέρια του αναβάτη και τις μανέτες, προστατευτικά μεταλλικά κάγκελα στα πλαϊνά του κινητήρα, αλλά αλουμινένια ποδιά. Είναι μία πληρέστατη μοτοσυκλέτα για εκδρομικές ή γρήγορες off road διαδρομές, μιας και ο Rally χαρακτήρας τα απαιτεί όλα αυτά, αν θέλεις να κάνεις την πραγματική χρήση για την οποία κατασκευάστηκε η μοτοσυκλέτα.

A15A8193-web.jpgΝα ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι η 300 Rally δεν είναι μοτοσυκλέτα enduro, άσχετα αν διαθέτει και εξοπλισμό, αλλά και είναι ικανή για κάτι τέτοιο. Έχει όμως περιορισμούς όσον αφορά στο βάρος και στην εμφάνιση, που δείχνουν ουσιαστικά και τον χαρακτήρα της, τα οποία συναντάμε ίσως στο πιο όμορφο τμήμα της μοτοσυκλέτας που είναι το fering. Η ψηλή και στενή σκουρόχρωμη ζελατίνα προστατεύει εξαιρετικά από τον αέρα με την κάθετη rally style τοποθέτηση της,  χωρίς μάλιστα να ενοχλεί οδηγικά, ούτε όταν είσαι καθιστός, ούτε όρθιος. Μάλιστα, το fering με τα τριγωνικά φανάρια που θυμίζουν έντονα Triumph Tiger Rally, δένει οπτικά με την μικρόσωμη μοτοσυκλέτα, δημιουργώντας μία θέση που σε προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να σε ενοχλεί ούτε οπτικά, ούτε οδηγικά. Το ψηλό φτερό ''enduro'' είναι σωστά επιλεγμένο προκειμένου να μην περιορίσει ποτέ την μοτοσυκλέτα σε λάσπες, ενώ στα χιλιόμετρα με τα οποία μπορεί να κινηθεί η 300 Rally, δεν θα επηρεάσει την σταθερότητα.

Ο όγκος του μπροστινού τμήματος συνδέεται άριστα με το υπόλοιπο σώμα της, καλύπτει τον αναβάτη και δημιουργεί μία μοτοσυκλέτα Rally που στο σύνολό της δεν ζητάει κάτι να της προσθέσεις.

Τα έχει όλα.

Από την πόλη στο βουνό

Το τιμόνι είναι μεταβλητής διατομής, με επιθετική στάση των χεριών, ο αναβάτης μπορεί να βρεθεί όρθιος σαν να έχει σχεδιαστεί γι' αυτόν η θέση, τα ελαστικά είναι διπλής χρήσης, κινέζικα μάρκας Timsun, τα οποία φοβούνται τα νερά αλλά στο χώμα και στεγνή, καλή άσφαλτο, σε εκπλήσσουν με το κράτημά τους.

Τα μαρσπιέ διαθέτουν αφαιρούμενο ελαστικό παρέμβυσμα το οποίο αποκαλύπτει οδοντωτό τμήμα για να μην γλιστράνε οι μπότες, το ABS αφαιρείται στον πίσω τροχό με ένα κουμπάκι που βρίσκεται κρυμμένο στην βάση του αριστερού καθρέπτη, όταν θες να οδηγάς πιο γρήγορα στο χώμα. Και αυτό είναι άλλο ένα σημείο που εκπλήσσει στην οδήγηση του Voge 300 Rally.

Στα 147 κιλά, χωρίς καύσιμο, είναι μία μοτοσυκλέτα η οποία ελέγχεται με απόλυτη ευκολία, με εξαιρετικό ζύγισμα και άνετο πάτημα στο έδαφος από αναβάτη μέσου ύψους. Στην πόλη, το τιμόνι κόβει αρκετά, έχεις και την ελαστικότητα του κινητήρα που βοηθά αλλά και το εξαιρετικό ζύγισμα, τα οποία συμβάλλουν σε μία εύχρηστη μοτοσυκλέτα.

Στους επαρχιακούς μπορείς να πλαγιάσεις όσο θες μιας και το σύνολο είναι στιβαρό, διατηρώντας την γραμμή που έχεις επιλέξει, νομίζοντας ότι οδηγείς street μοτοσυκλέτα. Μπορείς να φρενάρεις τελευταία στιγμή με την εμπιστοσύνη που θα σου έδινε μία ασφάλτινη μοτοσυκλέτα, διατηρώντας τις γραμμές και κυνηγώντας ή προσπερνώντας μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού. Αλλά ένα τέτοιο επιθετικό στυλ οδήγησης ίσως είναι κάτι που μπορεί να πετύχει οποιοσδήποτε με μία καλά "στημένη" μοτοσυκλέτα στην άσφαλτο.

Αυτό που είναι πραγματικά άξιο αναφοράς είναι η συμπεριφορά της Voge 300 Rally στο χώμα. Συμπεριφέρεται σαν enduro, είναι "μαγικό χαλί" στις ανωμαλίες, με τις αναρτήσεις να αποσβένουν σωστά τις πέτρες, τα νεροφαγώματα, τις λάσπες, τις ρίζες, όπως και αν οδηγήσεις. Είναι τόσο καλά σεταρισμένες οι αποσβέσεις με αποτέλεσμα οι αναρτήσεις να δουλεύουν γραμμικά διατηρώντας σταθερά τους τροχούς στο έδαφος, όσο και αν τις πιέσεις! Όπως και να μπεις σε μία λακκούβα ή σε ένα νεροφάγωμα, η μοτοσυκλέτα θα περάσει αβίαστα, ακούραστα, με ασφάλεια, χωρίς να ασχοληθείς.

A15A8004-web.jpgΑπόλυτο παιχνίδι

Μπορούσαμε να την οδηγήσουμε με το γκάζι στο τέρμα για ώρα, σαν να οδηγούσαμε μία μοτοσυκλέτα enduro, όμως εδώ, δεν μας κούραζε καθόλου γιατί το σύνολο είναι πλήρως ελεγχόμενο και το γκάζι του, τίποτα το τρομερό για να σε κάνει να κινδυνέψεις.

Την πλασάρεις όπως έρχεσαι με φρένα, ανοίγεις τέρμα το γκάζι και στρίβεις ντριφτάροντας, με πλήρη έλεγχο, με άνεση και ασφάλεια, πηγαίνοντας ουσιαστικά μόνη της.

Κάτι εκπληκτικό για μία μοτοσυκλέτα η οποία δεν είναι αγωνιστική, έχει κατασκευαστεί για να σε πάει σε ένα προορισμό με άνεση, να σε ταξιδέψει σε off road διαδρομές, σε διπλή χρήση, σε παραλίες και βουνά.

Όλα αυτά τα κάνει αξιοπρεπώς, ζητώντας ελάχιστες αλλαγές ή βελτιώσεις, και αυτές για τον απαιτητικό γνώστη, και όχι για τον καθημερινό απλό αναβάτη τον οποίο υπερκαλύπτει.

Είναι και ελαφρύτερη και με λιγότερη αδράνεια σε σχέση με μία μεγαλύτερου κυβισμού adventure, οπότε αποτελεί ένα φιλικότερο παιχνίδι για τους ερασιτέχνες που θέλουν να ανακαλύψουν τα κοντινά ή απομακρυσμένα βουνά.

Για μας, τους απαιτητικούς, θα ήθελε μόνο μία ρυθμιζόμενη μανέτα μπροστινού φρένου η οποία τώρα κάνει "ξύλινη" την αίσθηση, μάλλον καλύτερο υλικό στα τακάκια - τα οποία όταν ζεσταθούν φρενάρουν πολύ καλά, και ίσως βελτίωση στο υλικό της σέλας. Αλλά και μάλλον μία διαφορετική, ψηλότερη τιμή, γιατί την αξίζει πραγματικά, αφού και καλοφτιαγμένη είναι, και διαθέτει τα πάντα. Με τα 4.645euro που κοστίζει, δεν χρειάζεται τίποτα ουσιαστικό και πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία - η επόμενη επιλογή βρίσκεται στα +3.000euro.

Ιδανική δεύτερη, αλλά και πρώτη!

Η Voge 300 Rally μπορεί να αποτελέσει την δεύτερη μοτοσυκλέτα κάποιου αναβάτη που δεν θέλει να λερώνει την ''μεγάλη'' του, να είναι ένα παιχνίδι στο χώμα με το οποίο θα περάσεις πραγματικά καλά, να κάνει εκδρομές κάθε είδους, και να κυκλοφορεί ως παπί στην πόλη. Όλα τα παραπάνω, τα κάνει και ως ''πρώτη'', φέρνοντας ξανά αυτές τις ωραίες εποχές των eighties και nineties στην δεύτερη δεκαετία του 2000 με απόλυτη επιτυχία! Με 18 άτοκες δόσεις σε αυτό το ποσό ή 48 μηνιαίες δόσεις, πραγματικά είναι ένα νούμερο που σε βάζει στην διαδικασία να την έχεις στο γκαράζ σου, την θες δεν την θες!

 20221016_143757-web.jpg

Εξοπλισμός αναβάτη

Κράνος Airoh Commander, jacket Nordcode Adventure EVO, παντελόνι Nordcode Senegal, μπότες Forma Adventure, γάντια Five X-Rider από MOTOMARKET

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
   
Κατασκευαστής / Μοντέλο Voge 300 Rally
Αντιπρόσωπος Mototrend
Τιμή (€) 4645
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 1K, Y/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 292.4
Συμπίεση 11:01
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78 x 61.2
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός πολύδισκος
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο χωροδικτύωμα
Κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 2,107 x 877 x 1,405
Μεταξόνιο (mm) 1430
Ύψος σέλας (mm) 810
Απόσταση εδάφους (mm) 280
Βάρος (kg) 147
Ρεζερβουάρ (l) 11
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 41mm της KYB
Πίσω Ένα αμορτισέρ με μοχλικό, προφόρτιση ελατηρίου της KYB
   
Ελαστικά Timsum 
Mπροστά 90/90-21
Πίσω 120/100-18
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 265mm σχεδίασης ''μαργαρίτα'' με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου και αφαιρούμενο ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm) 29 / 9,000
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm) 2.5 / 6,500 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 21:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - Voge 300 Rally Test - Voge DS525X (2023) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon