.
Κατηγορία Voge
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 16:52

Test - Voge 650 DSX 2021

Νέα, ωραία, χρηστική, βολική, προσιτή, μοναδική! Η νέα Voge 650 DSX έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στις adventure της μεσαίας κατηγορίας, όντας η μοναδική μονοκύλινδρη της αγοράς με fering και ακτινωτούς τροχούς! 

Ιδανική σύντροφος!

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Εμείς οι "παλιοί", είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε την βόλτα μας πάνω σε δύο τροχούς, χωρίς πολλά - πολλά καλούδια. Χωρίς να έχουμε ανάγκη ηλεκτρονικά βοηθήματα, πολλούς κυλίνδρους και υπερδυνάμεις, χωρίς εξωπραγματικές τελικές ταχύτητες και κορυφαία πλαίσια και αναρτήσεις.
Κάναμε εκδρομές με ότι υπήρχε, όση δύναμη και αν είχε, όσα κυβικά άντεχε η τσέπη μας, με όποια προστασία / άνεση / δυνατότητες για φόρτωμα.
Μετά, "ήρθαν" τα άλογα, ήρθαν και οι ιπποδυνάμεις, ήρθαν και τα ηλεκτρονικά να τις τιθασεύσουν, κατέφθασαν και οι υπεραναρτήσεις, και ήμασταν κάτι περισσότερο από χαρούμενοι.
Και θέλαμε 1200 κυβικά για να πάμε για καφέ.
Και μετά, έπεσαν οι μισθοί, ήρθε η κρίση, μειώθηκαν οι βόλτες, χάλασαν οι παρέες, και η απλή βόλτα στην παραλιακή, στην εθνική, στον επαρχιακό, στο βουνό, στον χωματόδρομο, στο νησί, έμοιαζε ως ετήσιος στόχος.
Και τι χάσαμε τελικά ψάχνοντας τα.... ανώτατα όρια μας; Την απόλαυση. Που πρακτικά, δεν χρειάζεται top νούμερα από την πλευρά της μοτοσυκλέτα, ώστε να μας προσφέρει top νούμερα στον εγκέφαλο.
Απλά, ήρεμα και ωραία. Να είμαστε πάνω σε δύο τροχούς, να βολτάρουμε άνετα, να κάνουμε την εκδρομή μας, την μετακίνηση μας, χωρίς να μας κοστίζει μία περιουσία σε κτήση, σε συντήρηση, σε χρήση.
Δικαίως όμως, θα έλεγε κάποιος, οι παλιές, απλές, φιλικές μοτοσυκλέτες, δεν καλύπτουν τα τωρινά standards. Αμ δε!
Νέες εταιρίες που "χτίζονται" τώρα, ψάχνουν στο παρελθόν και δημιουργούν προτάσεις για το σήμερα και το μέλλον, θέλοντας να προσφέρουν συνδυασμό γενεών στην τωρινή καθημερινότητα.
DSC_1369-web.jpg

Όλα σε ένα
Κάπως έτσι κινήθηκε η νεοσύστατη Voge, που μετράει μόλις 2 χρόνια ζωής, υπό την σκέπη της Loncin, η οποία έχει ήδη μία πλήρη γκάμα σε μικρές adventure και cafe racer / naked μοτοσυκλέτες, παρουσιάζοντας το 650 DSX.
Μία μοτοσυκλέτα που όμοια της δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, και αυτό, μόνο ως θετικό μπορεί να το δει κάποιος. Μία μονοκύλινδρη, μεσαία adventure, ευέλικτη και οικονομική στην χρήση, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, άνεση για δύο επιβαίνοντες, προστασία από τον αέρα για το ταξίδι, άνετες αναρτήσεις, κορυφαία περιφερειακά και εξοπλισμό, έτοιμη για κάθε χρήση.
Όταν την βλέπεις από κοντά, ψάχνεις να βρεις τι σου θυμίζει. Αγνοώντας την ύπαρξη της Voge, θα μπορούσες να πεις ότι μοιάζει ακόμη και με Honda CB 500X ψιλωμένο. Είναι πολύ γνωστό το σχήμα της δηλαδή. Θυμίζει έντονα και το Yamaha Tenere 660, το μονοκύλινδρο που "κόπηκε" για να δώσει την θέση του στο δικύλινδρο 700, και ουσιαστικά, το Voge 650 DSX μοιάζει να πήρε την θέση αυτού του μοντέλου στην αγορά.
Έχει ένα ιδιαίτερο φανάρι το οποίο δεν θα έλεγες ότι είναι όμορφο, είναι όμως περίεργο και ξεχωριστό, και με φωτισμό LED που κάνει την νύχτα μέρα. Το σταθερό fering, κλέβει την σχεδίαση του από τα υπόλοιπα DS, η ζελατίνα ρυθμίζει με το χέρι, με μία βίδα στο μπροστινό τμήμα, και καλύπτει έναν αναβάτη 1.80. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την έχεις ρυθμίσει πριν ανέβεις στην μοτοσυκλέτα - αν είχε την βίδα ρύθμισης από την πλευρά του αναβάτη θα βόλευε περισσότερο.
DSC_1298-web.jpg

Άνεση για όλους
Ο αναβάτης βλέπει μία οθόνη TFT με όλα τα απαραίτητα, όπως στροφόμετρο, ταχύμετρο, ένδειξη καυσίμου και κατανάλωσης, ένδειξη σχέσης κιβωτίου, volt, αλλά και ολικό και μερικό χιλιομετρητή. Εκπλήσσει η ύπαρξη ένδειξης πίεσης ελαστικών μέσω bluetooth, αλλά και η συνδεσιμότητα με κινητό, με τον ίδιο τρόπο.
Η σέλα είναι άνετη, πατάς πολύ εύκολα κάτω, και μάλιστα, θα μπορούσε κάποιος να την ψηλώσει για να νιώθει πιο επιθετικά, κυρίως στο χώμα. Όχι όμως κάτι απαραίτητο, αφού για την καθημερινότητα, είναι προτιμότερο να πατάς κάτω ελέγχοντας την μοτοσυκλέτα.
Τα ξεχωριστά μερίδια για τους δύο επιβαίνοντες είναι αρκετά μεγάλα και άνετα, ενώ το πίσω μέρος της σέλας του αναβάτη, στηρίζει την μέση. Αν θελήσεις να σηκωθείς όρθιος και να μετακινηθείς μπροστά και πίσω, ίσως σε ενοχλήσει το "σκαλοπάτι", οπότε μάλλον θα πρέπει να την ψηλώσεις.
Πρέπει όμως να πούμε ότι και τα δύο μερίδια έχουν αρκετά παχύ αφρώδες αλλά και ''τουριστική'' σχεδίαση για άνεση στη βόλτα.
Διαθέτει μία αρκετά μεγάλη σχάρα για τοποθέτηση πραγμάτων ή βαλίτσας, αλλά και ικανοποιητικές χειρολαβές για τον συνεπιβάτη. Τα μαρσπιέ αυτού, αφαιρούνται για την περίπτωση οδήγησης στο χώμα μονοκάβαλος, ή για επισκευή σε περίπτωση πτώσης. Αφαιρούνται και τα ελαστικά παρεμβάσματα των μαρσπιέ του αναβάτη, για οδήγηση σε χωματόδρομους, μιας και αποκαλύπτουν τα οδοντωτά αλουμινένια από κάτω για συγκράτηση της μπότας.
Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με τα πλαστικά μέρη να έχουν κορυφαία βαφή και συναρμογή, ενώ τα μεταλλικά, δείχνουν να έχουν εξαιρετική κατεργασία και βάψιμο. Απ' όπου και να το δεις, είναι πολύ προσεγμένο σύνολο.
DSC_1299-web.jpg

Προσεγμένα περιφερειακά
Η Voge έχει δώσει έμφαση στην κίνηση σε χωματόδρομους με το νέο 650 DSX, αφού έχει προσθέσει ακτινωτούς τροχούς 19/17 ιντσών με tubeless ελαστικά διπλής χρήσης της Pirelli, τα Scorpion STR. Ο συνδυασμός, που κάνει ουσιαστικά και το μοντέλο να ξεχωρίζει από το απλό 650DS, προσφέρει αυξημένες δυνατότητες για εκτός δρόμου οδήγηση, μιας και οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί περιορίζουν την οδήγηση και μπορούν να στραβώσουν σε χτυπήματα από πέτρες ή λακκούβες. Το Voge 650 DSX έρχεται με διάμετρο τροχών ικανή για άσφαλτο και χώμα, σχεδίαση ελαστικών κατάλληλη για απομάκρυνση νερών και σκόνης αλλά και ιδανικά για να ζεσταίνονται εύκολα και γρήγορα στο κακό οδόστρωμα της χώρας μας. Και αν χρειαστείς να πας και στο νησί, να το κάνεις άνετα, με τις ακτίνες τους να απορροφούν τις ανωμαλίες, περιορίζοντας τα χτυπήματα που θα μπορούσε να έχει ένας αλουμινένιος χυτός τροχός. Για την χρήση που προορίζεται το 650 DSX, είναι ο καλύτερος συνδυασμός.
Έχουμε εξαιρετικά στοιχεία στο νέο Voge 650 DSX, και... ακόμη δεν ξεκινήσαμε! Η Voge το έχει εξοπλίσει με δύο δισκόφρενα σχεδίασης "μαργαρίτα" και δαγκάνες δύο εμβόλων της Nissin. Εξαιρετικός συνδυασμός για τα κιλά και τις επιδόσεις, με τα φρένα να υπερκαλύπτουν τις δυνατότητες του 650 DSX, με αρκετή δύναμη στην πίεση της μανέτας, και με δικάναλο ABS. Το τελευταίο μάλιστα, διαθέτει κουμπί απενεργοποίησης του, πολύ όμορφα τοποθετημένο στην βάση του αριστερού καθρέπτη, για χρήση off road (μόλις σβήσεις τον διακόπτη, επανέρχεται στην αρχική ρύθμιση).
Το σύνολο που βασίζεται σε ένα τελείως νέο ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, διαθέτει και ίδιου υλικού αφαιρούμενο υποπλαίσιο, για αντοχή στο φόρτωμα, και αφαίρεση για επισκευή αν χρειαστεί.
Στα άκρα συναντάμε ένα κορυφαίο κατασκευαστή αναρτήσεων, την KYB, με το μπροστινό ανεστραμμένο σύστημα διαμέτρου 41mm να μην επιδέχεται ρύθμισης, αλλά να καλύπτει όλες τις χρήσεις που καλείται να κάνει η μοτοσυκλέτα. Για πίσω, ένα αμορτισέρ του ίδιο κατασκευαστή, με προφόρτιση ελατηρίου, καλείται να ρυθμίσει τις απαιτήσεις σας για δεύτερο άτομο / αποσκευές.
Εξοπλισμός όπως η πρίζα USB δίπλα στα όργανα, τα προστατευτικά κάγκελα αλουμινίου, το διπλό σταντ καθώς και η αλουμινένια - μικρή αλλά χρήσιμη - ποδιά προστασίας του κινητήρα, έρχονται μαζί με την μοτοσυκλέτα.

Κινητήρας με ιστορία
Όλα καλά; Πολύ καλά! Αλλά δεν μπήκαμε στο βασικό στοιχείο, που είναι ο κινητήρας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κατασκευής της Voge, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως είναι κατασκευής Loncin, στην οποία ανήκει η Voge, και την λανσάρει ως το premium brand της. Και ποια είναι η Loncin; Είναι ένας γίγαντας στην κατασκευή μοτοσυκλετών, που κάθε χρόνο βγάζει στην αγορά πάνω από 2,5 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες, κατασκευάζοντας μάλιστα ελικόπτερα, ATV, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά το πιο ενδιαφέρον για μας, είναι το ότι φτιάχνει εξαρτήματα και ενίοτε ολόκληρους κινητήρες για φημισμένους κατασκευαστές όπως οι Honda, MV Agusta και BMW.
Ο κινητήρας λοιπόν, είναι αυτός που χρησιμοποιούσε η BMW στα G 650 GS / F 650 GS/Dakar, αλλά και άλλα μονοκύλινδρα της, και τον κατασκεύαζε για την BMW, η Loncin!
Μην έχοντας πλέον μονοκύλινδρο 650 στην γκάμα της η BMW, παραχώρησε τον κινητήρα στην Voge η οποία τον βελτίωσε στα σημεία, και τον τοποθέτησε σε αυτή την νέα πρόταση, που έχουμε δει και το 2018 να παρουσιάζεται ως Loncin. Η ώρα της νέας εταιρίας όμως έφτασε, και πλέον εμπορικά, βρήκε την θέση του στην αγορά στο νέο brand, και βρίσκεται στην αγορά όπως το βλέπουμε αυτή τη στιγμή.
Πρόκειται για έναν πασίγνωστο μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας 652 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 48 ίππων στις 6.750σ.α.λ. και 6,1 χιλιόγραμμων ροπής στις 5.500σ.α.λ. ο οποίος έχει δώσει δείγματα της αξιοπιστίας του τόσα χρόνια. Ένα πολύ σημαντικό σημείο που αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό για υποψήφιους αγοραστές, ειδικά σε μία νέα εταιρία στο χώρο. Εδώ, ξέρεις από πριν τι ''ψάρια πιάνει'' ο κινητήρας, έχοντας δουλέψει σε σημαντικές μοτοσυκλέτες και έχει αποδείξει την αξία του, στα γνωστά μονοκύλινδρα της BMW που έκαναν καριέρα για αρκετά χρόνια προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε χώμα, άσφαλτο, καθημερινότητα και ταξίδι.
DSC_1352-web.jpg

Γνώριμη λειτουργία
Ο ήχος που ακούγεται στην αριστερά τοποθετημένη εξάτμιση από τον κινητήρα, είναι γνώριμος, και πως αλλιώς θα κρυβόταν άλλωστε.
Η λειτουργία του γνωστή, η ροπή αρκετή ώστε να κινήσει το ελαφρύ σύνολο, και οι απαλές αλλαγές σχέσεων είναι αυτές που χαρακτηρίζουν την ομαλότητα στην οδήγηση. Λίγο γκάζι αρκεί για να κινηθεί άνετα μέσα στην πόλη το 650 DSX, με την ροπή να παίζει καθοριστικό ρόλο, και την απουσία κομπιάσματος / μπερδέματος στις χαμηλές στροφές, να βοηθά στην οδήγηση. Μπορείς να κινηθείς αργά, σε ρυθμούς βόλτας, ανάμεσα σε αυτοκίνητα, ή δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με κίνηση, χωρίς να ασχολείσαι με τον συμπλέκτη. Νιώθεις την άγρια λειτουργία του κινητήρα, ''ακούς'' τον κραδασμό, και λες ''θα μου 'ρθει κι εμένα σε λίγο'', αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Η άγρια λειτουργία στο άνοιγμα του γκαζιού είναι εκεί για να θυμίζει την καταγωγή, αλλά και την ιστορία των μονοκύλινδρων, - το γκάζι είναι μηχανικό, με ντίζες.
Παρ' όλ' αυτά, η δύναμη χαμηλά αποδίδεται ομαλά ενώ στις μεσαίες το 650 DSX ζωντανεύει αρκετά καθώς φτάνει στην κορύφωση των 6.1 kgm. Ψηλά η δύναμη πέφτει γρήγορα και γίνεται σαφές πως είναι προτιμότερο να δουλεύεις αυτόν τον κινητήρα στις μεσαίες του. Οι προδιαγραφές Euro5 έκοψαν λίγη από την πραγματική απόδοση στις ψηλές στροφές και σε σχέση με τον κινητήρα της BMW, αυτός του 650DSX χάνει απόδοση στο ''τέρμα γκάζι'', αποδίδοντας στην πράξη 42,91hp, σε σχέση με τα 45,85 άλογα που είχαμε μετρήσει ''τότε'' (δες σχετικό διάγραμμα στις φωτογραφίες).
Ωστόσο η άνεση ακόμη και στα 120 - 130χ.α.ω είναι υποδειγματική για μονοκύλινδρο. Στην σέλα, δεν φτάνει κάποιος κραδασμούς, ούτε καν στα μαρσπιέ ή στα χειριστήρια, και πραγματικά, μπορείς να κινείσαι για ώρα άνετα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις θέση στα μαλακά σου μόρια για να ξεπιαστείς - οι παλιοί, γνωρίζουν!
Διαθέτει 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, με σωστή κλιμάκωση και κατά την οδήγηση, δεν σου λείπει η 6η σχέση. Το καταλαβαίνεις όταν κοιτάς την ένδειξη στην οθόνη και πάραυτα, μπορείς να ξεπεράσεις με σχετική άνεση τα 170χ.α.ω., φτάνοντας και τα 175 σε δρόμο με ελαφριά κλίση.
DSC_1330-web.jpg

Ευκολία στη χρήση
Το βασικό είναι πως μπορείς να κινείσαι εκμεταλλευόμενος την ελαστικότητα του κινητήρα στο άνοιγμα του γκαζιού, κάτι που σε κάνει να απολαμβάνεις την οδήγηση σε δρόμους με αργές ταχύτητες, αλλά και στην εθνική οδό.
Ένας συνδυασμός που σου δίνει την δυνατότητα να κινείσαι σε επαρχιακό ή στην καθημερινή σου μετακίνηση, και να ταξιδέψεις με άνεση, με το κοντέρ να δείχνει 120-130χ.α.ω χωρίς να χρειαστείς περισσότερη δύναμη πουθενά.
Μέσα στην πόλη είναι εύκολο, και μόνη ένσταση είναι από την λειτουργία του συμπλέκτη που απομονώνει ψηλά και θέλει συνήθεια - ρυθμίσαμε την μανέτα και μας βόλεψε.
Το τιμόνι βρίσκεται κοντά στον αναβάτη, το φτάνεις εύκολα, η απόσταση σέλα - τιμόνι, είναι μικρή, κάτι που ισούται με καλό έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Η αλλαγή κλίσης γίνεται εύκολα, παρά το ότι τα κιλά του δεν είναι λίγα - πλησιάζει σε νούμερα μεγαλύτερων δικύλινδρων στα 199, αλλά το γεγονός ύπαρξης του μονοκύλινδρου κινητήρα, προσδίδει μικρή στροφορμή, που διευκολύνει πολύ την οδήγηση, και το κάνει να δείχνει πολύ πιο ελαφρύ.
Το τιμόνι, είναι σφιχτό, το σύνολο άκαμπτο, απουσιάζουν οι ελαστικότητες που θα συναντούσαμε σε ένα παλιό μονοκύλινδρο, και η σύγχρονη σχεδίαση και κατασκευή, μας δείχνει ότι ένα νέο πλαίσιο και καλές αναρτήσεις, μπορούν να φέρουν έναν καταξιωμένο μονοκύλινδρο κινητήρα στο προσκήνιο, δημιουργώντας ένα ιδανικό σύνολο.

Το σύνολο, με τους τροχούς 19/17 ιντσών, αποδεικνύεται εξαιρετικό στην άσφαλτο με την σταθερότητα του να το βάζει δίπλα σε σύγχρονα δικύλινδρα στο ταξίδι, και την αλλαγή κλίσης τόσο σε ευθείες, όσο και σε στροφή, να το κάνει να υπερτερεί παντού. Η αίσθηση σε σχέση με ένα δικύλινδρο της κατηγορίας, ακόμη και μικρότερου κυβισμού, είναι εμφανής, και το 650 DSX, αναδεικνύεται σε ένα εύκολο δίτροχο για κάθε μέρα. Σταθερό και προβλέψιμο, διαβήτης στις στροφές, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, δείχνει πως αυτοί οι τροχοί με τα ελαστικά της Pirelli STR Rally, ταιριάζουν άριστα στον διττό χαρακτήρα.
Στο χώμα, οι αναρτήσεις λειτουργούν εξαιρετικά προσφέροντας άνεση απορροφώντας τις ανωμαλίες σε εκδρομικούς ρυθμούς και το πλαίσιο του δίνει σταθερότητα. Η θέση οδήγησης σε αφήνει να σηκωθείς εύκολα και γρήγορα όρθιος, έχοντας πλήρη έλεγχο, μιας και το τιμόνι βρίσκεται κοντά. Επίσης σημαντικό, η αλλαγή κλίσης που στο χώμα γίνεται συχνά, είναι πανεύκολη. Κατεβάζοντας την ζελατίνα για να έχεις καλύτερη ορατότητα στο σημείο που πατάει ο μπροστινός τροχός, εκμεταλλεύεσαι την χάραξη των Pirelli Scorpion STR, και μπορείς να κινηθείς αργά ή γρήγορα, όσο αντέχεις.
DSC_1388-web.jpg

Ότι χρειάζεσαι!
Όλα περιλαμβάνονται στο "menu" του 650 DSX, που αρχικά, νόμιζα ότι θα ήταν ένα σύγχρονο Yamaha XT 660, αλλά οδηγώντας το, μου έφερε μνήμες από το τελευταίο μονοκύλινδρο Tenere 660 ή ένα Honda Dominator 650 - μοτοσυκλέτες που έγραψαν ιστορία για την πολυχρηστικότητα τους.
Όταν το οδηγάς, όταν κάθεσαι στην σέλα του, όταν κινείσαι καθημερινά, δείχνει σαν ένα μαζεμένο Tenere 660, με πιο σφιχτό πλαίσιο, καλύτερη προστασία από τον αέρα, καλύτερο εξοπλισμό, πιο ραφιναρισμένη απόδοση, πιο άνετο, με ABS που αφαιρείται για κίνηση στο χώμα, αλλά και σύγχρονα φρένα και αναρτήσεις.
Μετά από τις πρώτες δύο ώρες οδήγησης, η πιο εντυπωσιακή παρατήρηση είναι πως… δεν υπάρχει τίποτε να παρατηρήσεις. Και αυτό είναι προσόν, γιατί σημαίνει πως δεν υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα ή προβλήματα.
Τίποτα δεν του λείπει, τίποτα δεν προβληματίζει, όλα λειτουργούν άριστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, δίνοντας την δυνατότητα να κινείσαι καθημερινά οικονομικά, με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, παίζοντας στα 4 έως 5,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Όλα γίνονται όπως "τότε", αλλά... σήμερα!
Είναι μία μεσαία adventure με μεγάλες δυνατότητες για καθημερινή μετακίνηση και συνδυασμό χρήσεων, η οποία δεν γράφει πουθενά με μεγάλα γράμματα Voge, με αποτέλεσμα να με... ζαλίζουν για το τι μάρκα είναι!
Μία μοτοσυκλέτα που μπορεί να παίξει τον ρόλο της ''μίας'' στο γκαράζ, που θα χρησιμοποιηθεί για commuting καθημερινά, για βόλτες μόνος ή διπλός, για ταξίδι σε επαρχιακό ή εθνική, αλλά και για χωματόδρομους και adventure χρήση, σε ήπιες διαδρομές.
Μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα Α2, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία, Mototrend, έχει προβλέψει με την αγορά του Voge 650 DSX να διατίθεται σε προνομιακή τιμή σετ τριών βαλιτσών αλουμινίου με βάσεις, στα 750€ (από 1.050€) ώστε να είσαι έτοιμος για κάθε βόλτα.
Τι θα ήθελε για να ολοκληρωθεί; Ένα ζευγάρι χούφτες προστασίας για τις μανέτες / χέρια, κι έφυγες!

 

Ρουχισμός αναβάτη:

Κράνος Scott , μάσκα Scott Fury, jacket Scott Storm, από Moto Pegasus

Μπότες Forma Adventure, παντελόνι Nordcode Adventure Evo από Motomarket

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
   
Voge 650 DSX  
Αντιπρόσωπος / Εισαγωγέας Mototrend
Τιμή (€) 7.295
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 1Κ, 2ΕΕΚ, 4Β
Χωρητικότητα (cc) 652
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 100 x 83
Σχέση συμπίεσης 11,5
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός Bosch
Συμπλέκτης Μηχανικός πολύδισκος
Μετάδοση Κιβώτιο 5 σχέσεων, αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος Σωληνωτό από χρωμιομολυβδαινιούχο ατσάλι, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Μεταξόνιο (mm) 1485
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Γωνία κάστερ (ο) Δ.Α.
Μήκος (mm) 2155
Πλάτος (mm) 850
Ύψος (mm) 1390
Ύψος σέλας (mm) 850
Απόσταση από έδαφος (mm) 270
Βάρος (kg) 199
Ρεζερβουάρ (l) 18
   
Αναρτήσεις  
Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι KYB 41mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Διαδρομή (mm) 180
Πίσω Ένα αμορτισέρ με μοχλικό, προφόρτιση ελατηρίου
Διαδρομή (mm) Δ.Α.
   
Φρένα  
Εμπρός Δύο δίσκοι 298mm, δαγκάνες Nissin 2 εμβόλων, ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης
Πίσω Δίσκος 240, δαγκάνα 1 εμβόλου της Nissin, ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης
   
Τροχοί / ελαστικά  
Εμπρός 110/80-19” Pirelli Scorpion STR
Πίσω 150/70-17” Pirelli Scorpion STR
   
Εξοπλισμός  
  Έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, δείκτης θερμοκρασίας, καυσίμου, ένδειξη  θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ώρας, συνδεσιμότητα Bluetooth, ένδειξη πίεσης ελαστικών, ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, πρίζα USB, πλευρικά κάγκελα προστασίας, προστατευτικό κινητήρα αλουμινίου, ακτινωτοί τροχοί με ελαστικά tubeless, δικάναλο ABS με λειτουργία απενεργοποίησης, κεντρικό σταντ.
Ιπποδύναμη  
Ισχύς (hp/rpm) 48 / 6.750
Ροπή (kg.m/rpm) 6,1 / 5,500
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Voge 650 DSX 2021 - Αποστολή στο Βέλγιο Test - Voge 500DSX 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon