.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 13:45

Test - KTM 690 Enduro R 2015

 

Εντουράς σπαρτιάτης!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Συνεργάστηκε ο Ηλίας Τσανικλίδης

Ένα χρόνο μετά, το 690 Enduro R της KTM φτάνει ξανά στα χέρια μας, κι εμείς το κατευθύνουμε με την πρώτη ευκαιρία, στον φυσικό του κόσμο: Στο βουνό!

Λόγοι για δοκιμή


"Αφού δεν άλλαξε καθόλου από πέρσι, ούτε τα χρώματα, ούτε καν τα γραφικά, γιατί να το κάνουμε δοκιμή ξανά;". Πολύ καλή ερώτηση, με πολύ εύκολη απάντηση: Γιατί πολύ απλά, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να περάσουμε μαζί του λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, να παίξουμε στην πόλη στις καθημερινές μας μετακινήσεις, και να πάμε βόλτα στο βουνό με φίλους, απολαμβάνοντας για λίγες μέρες τις δυνατότητες μίας εύχρηστης enduro για κάθε χρήση! Γι' αυτό, έπειτα από μία εβδομάδα συμβίωσης, ντυθήκαμε με τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, πήραμε μαζί λίγα εργαλεία και τα απαραίτητα για αλλαγή ελαστικού, φορέσαμε το υδροδοχείο στην πλάτη, και ξεχυθήκαμε στα βουνά της Αττικής Γης, με την παρέα μας.

Η ψηλή και όρθια θέση οδήγησης που μας είχε προβληματίσει όλη την εβδομάδα μέσα στην πόλη, ξαφνικά έγινε το άλλο μας μισό, αφού το σώμα τοποθετήθηκε όσο επιθετικά χρειάζεται για να νιώσουμε "adventure" και να στηθούμε σωστά πάνω στην μοτοσυκλέτα. Η ελαφριά αίσθηση του συνόλου των 139,5 κιλών προσθέτει πόντους στην οδήγηση, αφού το εκπληκτικό ζύγισμα, σε κάνει να κινείσαι με άνεση μπαλαρίνας ακόμη και στην εθνική οδό. Στην μετάβαση από την πόλη προς το κοντινότερο βουνό, χρειάζεσαι σταθερότητα και άνεση, χαρακτηριστικά που προσφέρει το 690 Enduro R.

Στις μικρές αποστάσεις, έως 100 - 150 χιλιόμετρα εθνικής οδού, η σέλα του 690 θα αποδειχθεί εξαιρετική, αλλά αν θέλεις να κινηθείς μακρύτερα, η μετακίνηση του σώματος πάνω της, ακόμη και μία στάση για ξεκούραση, θα έρθει απαραίτητα. Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί ανεφοδιασμός, μιας και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 12 λίτρα, οπότε, η στάση θα γίνει συνδυαστικά και για ξεκούραση. Η προστασία από τον αέρα δεν είναι καλή, αφού δεν υπάρχει καν μία μικρή ζελατίνα, και η μάσκα είναι καθαρά enduro σε σχεδίαση. Η KTM, προσφέρει όμως μία ζελατίνα στα power parts για όσους θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο σε άσφαλτο.

Αντίστροφη αίσθηση


Με τον κινητήρα του να λειτουργεί ξεκούραστα στα 140χ.α.ω., μπορείς άνετα να καλύψεις όποια απόσταση επιθυμείς. Κραδασμοί δεν υπάρχουν παρά την μονοκύλινδρη σχεδίαση του συνόλου, και η σχεδόν ''ηλεκτρική'' λειτουργία του 690, θα συμβάλλει στην κάλυψη κάθε απόστασης. Περισσότερο θα σε ενοχλήσει η προστασία από τον αέρα και η στενή σέλα στις μεγάλες αποστάσεις, παρά η λειτουργία, που αποδεικνύεται ιδανική για ταξίδια.

Αυτό σου βάζει ένα ερωτηματικό στο μυαλό αναφορικά με τις ταξιδιωτικές του επιδόσεις, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τοποθέτησης after market fering για καλύτερη προστασία. Η σταθερότητα του είναι επίσης υποδειγματική, ακόμη και μέχρι την τελική του, στα 180χ.α.ω. στο κοντέρ, αφού η καταγωγή του πλαισίου από το Duke, δείχνει την ακαμψία της σε κάθε ταχύτητα.

Όλα τα αρνητικά που μπορεί να διαπιστώσεις στην εθνική οδό, θα γυρίσουν υπέρ σου όταν κινηθείς σε επαρχιακές διαδρομές. Εκεί όπου οι ταχύτητες θα πέσουν στα 80 έως 120 χ.α.ω., η προστασία από τον αέρα δεν θα παίζει κανένα ρόλο, και λόγω ''κινητικότητας'' πάνω στην σέλα, τα μαλακά μόρια θα παραμείνουν.... μαλακά.
Τότε θα ανακαλύψεις την ευκολία με την οποία αλλάζει κατεύθυνση στις στροφές το 690 Enduro R, την άνεση με την οποία τοποθετείται στην γραμμή που έχεις επιλέξει, και παραμένει εκεί χωρίς να σε φοβίζει, όσο και αν το πλαγιάσεις. Το πλαίσιο του θα παραμείνει ακλόνητο και οι σφιχτές αναρτήσεις του θα κρατήσουν τους τροχούς στο έδαφος, αδιαφορώντας αν μέσα στην στροφή υπάρχει λακκούβα ή ανωμαλία στο οδόστρωμα.

Επαρχιακές επιλογές


Οι επαρχιακές διαδρομές του ταιριάζουν γάντι, για έναν ακόμη λόγο: Γιατί επαφίεσαι στην ροπή και την ήρεμη λειτουργία του μονοκύλινδρου κινητήρα, για να κάνεις κάθε βόλτα σου απόλαυση. Χαρακτηριστικά, ακόμη και με 1.000 στροφές στον κινητήρα, μπορείς να ανοίξεις όλο το γκάζι απροβλημάτιστα, και να επιταχύνσεις με όποια σχέση έχεις στο κιβώτιο, χωρίς μπουκώματα ή σκορτσαρίσματα.

Οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί του Euro 5 που καλύπτει το 690, μείωσαν μεν την απόδοση στους 54 πραγματικούς ίππους από 62 - 64 του παλαιότερου, αλλά έφεραν μία απροβλημάτιστη λειτουργία στην πράξη. Και μπορεί στις μεγάλες ταχύτητες απλά να νιώθεις την δύναμη στο άνοιγμα του γκαζιού, που σου επιτρέπει να κάνεις προσπεράσεις με άνεση και ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να παίζεις με τον λεβιέ των ταχυτήτων, αλλά η πραγματική μαγεία στην λειτουργία του, έρχεται στις χαμηλές στροφές περιστροφής. Κινούμενος στους επαρχιακούς δρόμους, οι αλλαγές σχέσεων και το άνοιγμα του γκαζιού σου δίνουν μία εξαιρετική επιτάχυνση με δύναμη, και απόδοση που έρχεται ομαλά, σαν να οδηγάς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Τα 139 κιλά και τα 54 άλογα στον τροχό, δημιουργούν ένα σύνολο το οποίο σφεντονίζεται από στροφή σε στροφή, ανεβαίνει ανηφόρες ξεκούραστα, ταξιδεύει σε στενούς φιδίσιους δρόμους ομαλά, δίνοντας στον αναβάτη την δυνατότητα να αυξάνει τις αποστάσεις που έχει θέσει ως στόχο. Βρίσκεται στο στοιχείο του. Οι επαρχιακές διαδρομές, με χαλασμένη άσφαλτο, με λακκούβες, με κάθε λογής στροφές, είναι τα σημεία στα οποία θα νιώσει άνετα τόσο η μοτοσυκλέτα, όσο και ο αναβάτης της. Το δίδυμο, θα απολαύσει βόλτα, μέχρι να φτάσει στο κυρίως πιάτο, που είναι το χώμα και οι δασικές διαδρομές.

Άνεση στο χώμα


Έχοντας κατά νου τις αγωνιστικές καταβολές της εταιρίας, το 690 Enduro R, δεν θα μπορούσε παρά να είναι απολαυστικό στο χώμα. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που πάτησαν οι τροχοί του στον δασικό χωματόδρομο, αφού η εμπιστοσύνη που μου έδωσε, ήταν αυτή που με έκανε να ανοίξω το γκάζι στο τέρμα. Τα χιλιόμετρα αυξάνονταν γρήγορα, με τον κινητήρα να ανεβάζει στροφές ακαριαία, τον τροχό να σπινάρει, και την μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου να φροντίζει για διατήρηση μίας σχέσης από στροφή σε στροφή. Αν κάποιος επιθυμεί να κάνει μόνο χώμα, θα είναι προτιμότερο να μειώσει την τελική σχέση μετάδοσης, με αλλαγή γραναζιών, για να αποκτήσει περισσότερο νεύρο ο κινητήρας. Η KTM, ούτως ή άλλως προσφέρει τρεις χάρτες ρύθμισης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, που ρυθμίζονται κάτω από την σέλα.

Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά θα έλεγε κανείς, ωστόσο το 690 Enduro R είναι μία μοτοσυκλέτα που δεν χρειάζεται ψάξιμο για να κινηθεί άνετα στο χώμα. Στην παρούσα, standard μορφή, η απόδοση του ήταν ιδανική για χωμάτινη εκδρομή, για οδήγηση με παιχνίδι, για γρήγορες επιταχύνσεις, αλλά και ξεκούραση σε ανοιχτούς δασικούς. Τόσο ξεκούραστη που νομίζεις ότι πας με λίγα χιλιόμετρα, και το κοντέρ συχνά - πυκνά, ξεπερνά τα 100χ.α.ω. στους ανοιχτούς χωματόδρομους και τις ευθείες. Ο κινητήρας του έχει την δύναμη και την ροπή για να σε πάει όπου θες, να τελειώσει γρήγορα την κάθε ευθεία, να σκαρφαλώσει άνετα σε κάθε ανηφόρα, μονοπάτι, όπου του ζητήσεις.

Αγωνιστικοί ρυθμοί


Θες να κινηθείς αγωνιστικά; Μπορείς άνετα! Αν και η βόλτα που κάναμε στην σέλα της 690 Enduro R, είχε καθαρά εκδρομικό χαρακτήρα, σύντομα το χωμάτινο μικρόβιο εγκαταστάθηκε στο δεξί γκριπ, και άρχισε να το γυρίζει προς τα πίσω. Ο πίσω τροχός άρχισε να σκάβει και το Metzeler Sahara ελαστικό να φτάνει στα όρια του. Σύντομα άρχισε το γκάζι να φτάνει στο τέρμα, και οι ταχύτητες να ξεπερνούν τα 100χ.α.ω. σε ανοιχτά σημεία, αλλά ποτέ να μην γίνονται επικίνδυνες. Ο χαρακτήρας του 690, σε κάνει να θες να κινηθείς γρήγορα. Μπορείς να το απολαύσεις σε ρυθμούς βόλτας, αφού τόσο ο κινητήρας, όσο και η ευκολία που προσφέρει ως σύνολο, βοηθούν σε αυτό. Αλλά γνωρίζοντας πως έχεις ένα ''όπλο'' στα χέρια σου, σε κατάλληλες διαδρομές στο βουνό, είναι δύσκολο να κρατηθείς.

Το γκάζι ανοίγει στο τέρμα, οι αναρτήσεις φροντίζουν για την απόσβεση των ανωμαλιών, κρατώντας κάθε λακκούβα μακριά από τα χέρια του αναβάτη. Το σφιχτό σύνολο αρχίζει και λειτουργεί εξαιρετικά όταν το πιέσεις, και οι αναρτήσεις του συμπιέζονται όσο χρειάζεται, χωρίς ποτέ να τερματίζουν. Είναι πλήρως ρυθμιζόμενες άλλωστε, και αν κάποιος θελήσει να πάει απλά βόλτα, μπορεί να τις ρυθμίσει στα μέτρα του για να είναι πιο μαλακές και άνετες στην λειτουργία τους. Στην standard ρύθμιση, όπου και τις αφήσαμε, μας κάλυψαν πλήρως, αφού ποτέ, όσο και αν αυξήσαμε το ρυθμό, όσο και αν το πιέσαμε σε διαδρομή με πέτρες, με λακκούβες, με νεροφαγώματα, δεν παρουσίασαν το παραμικρό πρόβλημα.
Ο αγωνιστικός ρυθμός οδήγησης επιβάλλεται στην σέλα του 690 Enduro R, και θα λέγαμε, επιβάλλεται κιόλας, αφού μία τέτοια μοτοσυκλέτα την αποκτάς για να την απολαύσεις με τέτοια οδήγηση - αλλιώς θα προτιμούσες μία σαφώς πιο ήρεμη και πιο βαριά, και με λιγότερες χωμάτινες δυνατότητες, δικύλινδρη ή τρικύλινδρη 800. Οπότε, ανοίγεις το γκάζι, και απολαμβάνεις!

Καθαρόαιμη... ψευδοεντούρο!


Η απόλαυση στους δασικούς χωματόδρομους είναι τέτοια που σε κάνει να ξεχνάς. Να ξεχνάς ότι πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα ''βιτρίνας'' στην οποία δεν έχεις κάνει καμία μετατροπή. Για παράδειγμα, οι καθρέπτες, προσφέρουν μεν καλό οπτικό πεδίο, ξεβιδώνουν όμως εύκολα, και όντας ψηλοί, βρίσκουν στο σώμα κάποιες στιγμές και στρίβουν πανω στις βίδες τους. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό, αφού τοποθετείς μικρότερους. Ανακαλύπτεις ότι οι σαμπρέλλες είναι λεπτές, ενός χιλιοστού, και όταν προσπαθείς να περάσεις από ''βραχόκηπο'' με το γκάζι στο τέρμα, δεν αντέχουν και σκάνε....

Η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται τόσο καλά στο χώμα που ξεχνάς ότι είναι ''ψευδοεντούρο'' και όχι καθαρόαιμη enduro. Βέβαια, αν τοποθετήσεις χοντρές motocross σαμπρέλες, θα έχεις στα χέρια σου μία μοτοσυκλέτα που δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να πάει γρήγορα στο χώμα, στα κατάλληλα χέρια. Μπορείς να την ελαφρύνεις αλλάζοντας το τελικό με κάποιο aftermarket για να πάρεις και έξτρα δύναμη - να δω τι θα την κάνεις βέβαια, και να βρεις τρόπους να την φέρεις στα μέτρα σου για να διανύεις μεγάλες χωμάτινες διαδρομές, φορτώνοντας τα απαραίτητα πράγματα σου - εργαλεία, για παράδειγμα. Η τάπα του ρεζερβουάρ που βρίσκεται στο πίσω μέρος της σέλας, δεν αφήνει περιθώρια για φόρτωμα - όχι ότι θα χώραγε και τίποτα, αφού δεν υπάρχει εκεί πίσω κάποια σχάρα.

Η KTM διαθέτει tank bag για φόρτωμα, αλλά σίγουρα δεν αρκεί, και θα πρέπει να ψαχτείς στην ελεύθερη αγορά και σίγουρα θα βρεις για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και σχάρα, αλλά και σαμάρια ειδικά για χρήση σε off road διαδρομές. Με μικρές βελτιώσεις λοιπόν, θα έχεις στα χέρια σου μία καθαρόαιμη ψευδοεντούρο ιδανική για να σε μεταφέρει σε όποιο βουνό θες, να το οργώσεις, και να επιστρέψεις με άνεση στην βάση σου.

Επιλογή για φανατικούς


Το 690 Enduro R της KTM είναι ξεκάθαρο σε αυτά που προσφέρει. Είναι μία μοτοσυκλέτα που εκπροσωπεί την χωμάτινη ιστορία της KTM βάζοντας στο βουνό κάθε επιπέδου αναβάτη, προσφέροντας του σιγουριά, εμπιστοσύνη, ασφάλεια και φυσικά απόλαυση. Είναι η μοτοσυκλέτα που θα σε πάει στο βουνό με λογικές ταχύτητες, θα σου δώσει όση απόλαυση χρειάζεσαι εκεί, και θα σε γυρίσει αξιοπρεπώς στο σπίτι. Με οικονομία στην κατανάλωση, είναι ένα ελαφρύ σύνολο που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά, όντας η μία και μοναδική μοτοσυκλέτα σου για όλες τις χρήσεις.

Δείχνει ακριβή στα 9.150euro, αλλά η ποιότητα, οι αναρτήσεις, η δύναμη και η τεχνογνωσία της KTM στο "στήσιμο", έχουν την τιμή τους. Μπορεί να οδηγηθεί από αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A2, διαθέτει κορυφαίο ABS της Bosch 9M+ το οποίο δέχεται και off road ρύθμιση (μερικό ABS μπροστά, καθόλου πίσω) με τοποθέτηση ενός καλωδίου, ενώ απενεργοποιείται και πλήρως για όποιον το θέλει. Με συμπλέκτη anti-hopping για μείωση του φρεναρίσματος του κινητήρα, μαλακό συμπλέκτη, έχει όσα χρειάζεται ο ψαγμένος αναβάτης που έχει ως κύριο στόχο του τις χωμάτινες αποδράσεις. Ένα ζευγάρι πιο χωμάτινα ελαστικά, και πιο χοντρές σαμπρέλες, κι έφυγες!

Διάγραμμα δυναμομέτρησης

Η δυναμομέτρηση είναι από το μοντέλο 2014, με το οποίο δεν υπάρχει καμία διαφορά, όπως ίδια είναι και η λεζάντα που ακολουθεί, όπως και το δυναμοδιάγραμμα:

Εμφανής η διαφορά ανάμεσα στον νέο κινητήρα (σ.σ. το 2014 άλλαξε ο κινητήρας) που αποδίδει 54 άλογα και στον παλιό (η συγκεκριμένη δυναμομέτρηση είναι από Duke 690 του 2008).

Ομαλότατη η καμπύλη του νέου κινητήρα με γραμμικότητα που δεν διαφέρει από το παλιό, πιο δυνατό μοντέλο (με τα 62 πραγματικά άλογα). Στην πράξη όμως, το νέο είναι πιο ομαλό. Οι καμπύλες και των δύο είναι ίδιες, ενώ πιο γεμάτη παντού είναι αυτή του παλαιότερου μοντέλου, κυρίως λόγω διαφορετικού ψεκασμού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής ΚΤΜ
Μοντέλο 690 Enduro R
Αντιπρόσωπος ΚΤΜ SEE
Τιμή 9.150
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υδρόψυκτος, τετραβάλβιδος
Χωρητικότητα (cc) 690
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 102 x 84,5
Συμπίεση Δ.Α.
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός της Keihin - Drive By Wire
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Υδραυλικός APTC - Anti hopping
Μετάδοση Aλυσίδα
Σχέσεις 6
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια - 36:79
Τελική μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα - 15:45
   
Πλαίσιο  
Τύπος Aτσάλινο χωροδικτύωμα με σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) Δ.Α.
Ύψος  (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1504
Γωνία κάστερ 27
Ίχνος  (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 910
Απόσταση εδάφους  (mm) 280
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 12
Βάρος (kg) 139,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα WP 48mm, 4860, διαδρομή τροχού, 250mm, ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς
Πίσω Mονό αμορτισέρ WP, 4618, ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή τροχού 250mm
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός Metzeler Sahara 90/90-21
Πίσω Metzeler Sahara 140/80-18"
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 300mm με δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo και ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Brembo και ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (ίπποι/σ.αλ.) 66/7.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/σ.α.λ.) 7,14/5.500
Ιπποδύναμη πραγματική (ίπποι/σ.αλ.) 54,42 / 6.800
Ροπή πραγματική (kgm/σ.α.λ.) 5,58 / 7.500

Φωτογραφίες οδήγησης

{gallery}tests/onoff/ktm/2015/690_enduro_r/odigika/{/gallery}

Στατικές φωτογραφίες

{gallery}tests/onoff/ktm/2015/690_enduro_r/statika/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 23:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρώτο Test - KTM 1050 Adventure 2015 Test - ΚΤΜ 1290 Super Adventure 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon