.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:28

TEST Honda CB500X 2019 – Tα On / Off είναι εδώ!

Του Κώστα Γαμβρούλη 
Φωτογραφίες Βασίλης Κωστάκος 

Μαζευτείτε γύρω από το τζάκι, καθίστε άνετα, θα σας πούμε μια ιστορία. Οι μικρότεροι ίσως να μην την έχετε ξανακούσει, οι μεγαλύτεροι μπορεί να την έχετε ξεχάσει. Είναι η ιστορία των μεσαίων On / Off, της κατηγορίας μοτοσυκλετών που ξεκίνησε στις αρχές του 80 και για τριάντα χρόνια μεγαλούργησε στην χώρα μας, αποτελώντας την πιο σωστή απάντηση στην ερώτηση: “ποια μοτοσυκλέτα να αγοράσω για να κάνω τα πάντα;”

Δυστυχώς όμως, χθόνιες δυνάμεις επέβαλαν αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, με αποτέλεσμα σχεδόν όλο το δυναμικό των κινητήρων της κατηγορίας να κριθεί “ακατάλληλο για κυκλοφορία”, ενώ άκουσον – άκουσον, κάποιοι ασεβείς εκμοντερνιστές και τάχα μου προοδευτικοί, βιάστηκαν να βγάλουνε φιρμάνι ότι η κατηγορία ξεπεράστηκε και δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον…

Αφήστε τους να λένε, αγνοήστε τους! Τα On / Off, δεν χάθηκαν, επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, ακριβώς γιατί η ύπαρξη τους υπάγεται στην νομοτέλεια του δίτροχου κόσμου.

Επιστροφή

honda cb 500x test 2019 41

Σειρά της Honda λοιπόν να επανατοποθετηθεί σε μια κατηγορία στην οποία είχε στο παρελθόν εκφραστεί πολύ πετυχημένα και με μεγάλο αριθμό μοντέλων. To CB500X του 2019 έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ακολουθώντας μια διαμετρικά αντίθετη πορεία από αυτή που αποτελούσε τον κανόνα για τους κατασκευαστές  μέχρι πρότινος.

Αντί λοιπόν της “ασφαλτοποίησης” των On / Off, με 17άρηδες τροχούς, μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων  και αμιγώς ασφάλτινα ελαστικά, εδώ έχουμε το αντίστροφο. Tο νέο CB500X, απέκτησε νέo μπροστινό τροχό 19 ιντσών, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων και ελαστικά διττής χρήσης, με έντονη χάραξη.

Συνολικά, οι αλλαγές στην νέα έκδοση, έχουν ως εξής:

-Νέα σχεδίαση.
-Επαναρυθμισμένος κινητήρας, πιο δυνατός στη μεσαία περιοχή λειτουργίας (+4% σύμφωνα με την Honda)   
-Νέος 19άρης μπροστινός τροχός.
-Προσθήκη υποβοηθούμενου συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.
-Βελτιώσεις στο κιβώτιο για ακόμα καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων.
-Βελτιώσεις στο ABS για πιο προοδευτική συμπεριφορά.
-Νέα, έγχρωμη TFT οθόνη στον πίνακα οργάνων.
-Στενότερο προφίλ σέλας για μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις του αναβάτη.
-Μεγαλύτερη κάστερ κατά 3 μοίρες, στις 38 μοίρες.
-Ψηλότερη ζελατίνα κατά 20mm
-Διαφορετική θέση τιμονιού (8mm ψηλότερα και 3mm πιο κοντά στον αναβάτη)
-Μεγαλύτερη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος κατά 10mm, στα 180mm
-Αυξημένη διαδρομή πιρουνιού κατά 10mm, στα 150mm
-Αυξημένη διαδρομή αμορτισέρ πίσω κατά 17mm (διαδρομή τροχού)
-Νέοι τροχοί, αποκλειστικά για το Χ, με 7 μπράτσα σε Africa Twin στιλ
-Διαστάσεις ελαστικών: 110/80-19 & 160/60-17
-Νέα ελαστικά, Dunlop Trailmax Mixtour

cb500x history
Οι τρεις γενιές του CB500X 

Σχεδίαση και Εργονομία 

honda cb 500x test 2019 27

Ξεκινώντας από την σχεδίαση λοιπόν, η διαφορά είναι περισσότερο αντιληπτή στα μπροστινά πλαϊνά τμήματα της μοτοσυκλέτας, που έχουν πλέον πιο έντονο “ανάγλυφο” και πιο διακριτές γραμμές. Ωστόσο συνολικά, πρόκειται για ένα φρεσκάρισμα και όχι για κάτι που διαφοροποιεί το μοντέλο εντελώς από την προηγούμενη έκδοση, με την οποία διατηρεί φυσικά σχεδιαστικούς δεσμούς. Εν ολίγοις, το νέο μοντέλο αναγνωρίζεται άμεσα ως CB500X αλλά καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει επίσης. Σκοπός επετεύχθη λοιπόν! Ένα στοιχείο που αποτελεί προσωπικό κόλλημα (αλλά δεν αντέχω, θα το γράψω!) είναι τα προτεταμένα ρύγχη και τα ράμφη στην σχεδίαση των Adventure και On-Off. Τα υιοθετούν όλοι ως σχεδιαστική άποψη και πολύ απλά, έχουν κουράσει! Χαίρομαι πολύ λοιπόν, που στο CB500X το “ράμφος” έχει… ατροφήσει σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και ίσα που φαίνεται. Επιτέλους!

Η ποιότητα κατασκευής από την άλλη, παραμένει σταθερή και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό! Καλοφτιαγμένο το CB500X, στα γνωστά standard της Honda και με αρκετή προσοχή στην λεπτομέρεια.  Εργονομικά, αν συγκρίνει κανείς πλάι- πλάι την προηγούμενη έκδοση με την νέα, θα του δημιουργηθεί η –σωστή και αναμενόμενη- εντύπωση, ότι το ένα έχει πιο street καταβολές και τα άλλο είναι πιο επιβλητικό και “καμαρωτό”, στα On / Off πρότυπα. Αυτό εισπράττει κανείς ως αίσθηση όταν ανεβαίνει πάνω στην μοτοσυκλέτα, την αισθάνεται πιο ψηλή και πιο “γεμάτη” σε όγκο, χωρίς βέβαια να πρόκειται επί της ουσίας για μεγάλες διαφορές.

Το τρίγωνο της θέσης οδήγησης, δηλαδή το σχήμα που προκύπτει αν ενώσει κανείς με νοητές γραμμές τα σημεία στα οποία ακουμπούν τα χέρια, τα πόδια και η έδρα του οδηγού πάνω στην σέλα, είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο και αυτό προκύπτει από την νέα θέση του τιμονιού, που βρίσκεται πλέον πιο ψηλά και πιο κοντά στον αναβάτη.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εντελώς “φυσική” στάση σώματος του αναβάτη και χάρη στην “εργονομική νεραϊδόσκονη” με την οποία “πασπαλίζει” η Honda τα μοντέλα της, αισθάνεσαι ότι η μοτοσυκλέτα “κουμπώνει” ακριβώς πάνω σου, σαν κοστούμι ραμμένο από τον προσωπικό σου ράφτη.  

Πιο ψηλή η σέλα, στα 830 χλστ. (από 810 χλστ.), ωστόσο είναι επίσης και πιο στενή, προκειμένου τα πόδια να φτάνουν πιο εύκολα στο έδαφος. Στην πράξη, ο υπογράφων με τα 177 εκατοστά του ύψους του δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον χειρισμό και στην ισορρόπηση της μοτοσυκλέτας κατά τις στάσεις. Τέλος, τα +2 κιλά ανακοινώσιμου βάρους με τα οποία έχει επιβαρυνθεί το νέο CB500X (197 από 195), είναι απλά αστείο να τα λάβει κανείς υπόψη ως παράγοντα ικανό να αλλάξει την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, πόσο μάλλον όταν έχουν σημειωθεί άλλες, πιο “επιδραστικές” αλλαγές στην μοτοσυκλέτα.

Σε κερδίζει... αλλιώς

honda cb 500x test 2019 12

Αν ψάξει κανείς για το “wow factor” πάνω στο CB500X , δηλαδή το εξοπλιστικό στοιχείο ή το δομικό – περιφερειακό τμήμα που κερδίζει τις εντυπώσεις και τραβά την προσοχή, δεν θα βρει κάτι. Η μοτοσυκλέτα είναι ένα σύνολο συμβατικών τμημάτων τα οποία δεν σε κερδίζουν με τα specs τους στα χαρτιά. Το πλαίσιο είναι διπλό και ατσάλινο, το πιρούνι συμβατικό με διάμετρο 41 χλστ., στα φρένα έχουμε μονό δίσκο μπροστά με διπίστονη δαγκάνα και ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας αποδίδει 47 ίππους. Αυτό που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό όμως, είναι η γνωστή μαεστρία της Honda, στο να δημιουργεί απόλυτα ομοιογενή και ισορροπημένα σύνολα, χρησιμοποιώντας και ταιριάζοντας κάθε άλλα πάρα εντυπωσιακές μονάδες.  Το CB500X, ως γνήσιο Honda, έχει αυτό το μαγικό άγγιγμα της εταιρείας!

Ξεκινώντας το CB500X, το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι το πόσο ραφιναρισμένος είναι ο κινητήρας, αν αφαιρέσεις τον –χαμηλό στο ρελαντί- ήχο του, ίσα που καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί. Το δεύτερο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ο συμπλέκτης, που μπορείς να τον χειριστείς με ένα δάκτυλο, ναι είναι τόσο “μαλακή” η αίσθηση του στην μανέτα . Η υποβοήθηση που τοποθέτησε η Honda κάνει εξαιρετική δουλεία και πέραν τούτου, είναι επίσης πολύ προοδευτικός. Κιβώτιο – “βούτυρο” στα κλασσικά πρότυπα του Big-H, με τις ταχύτητες να αλλάζουν θετικότατα, ασκώντας ελάχιστη πίεση το πεντάλ και χωρίς ίχνος τζόγου ή ανατριχιαστικών μηχανικών θορύβων.

Αφού περάσαμε με απόλυτη επιτυχία τα προκαταρκτικά, το στάδιο της πρώτης γνωριμίας, το μεγάλο ερωτηματικό ήταν φυσικά το κατά πόσο αλλά και πως, επέδρασαν οι αλλαγές του νέου CB500X στην συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, με πρώτο και κυριότερο στοιχείο, τον μπροστινό τροχό των 19 ιντσών.

honda cb 500x test 2019 3

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι λίγο και όχι με κακό τρόπο. Ο μεγαλύτερης διαμέτρου μπροστινός τροχός και η ελάχιστα πιο “αργή” γωνία κάστερ, είχαν ως αποτέλεσμα ένα λιγότερο νευρικό μπροστινό με πιο προοδευτικές αντιδράσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το νέο CB500X μετατράπηκε ξαφνικά σε δύστροπο στις αλλαγές κατεύθυνσης μηχανάκι. Κάθε άλλο, έχει πανάλαφρη αίσθηση και αλλάζει πορεία “με την σκέψη”, με το μεγάλο τιμόνι και τους μοχλούς που αυτό προσφέρει να συμβάλουν τα μέγιστα σε αυτό. Μέσα στην πόλη, μπορεί να κινηθεί κανείς με ταχύτητες που κυμαίνονται από “είναι πρωί Δευτέρας και μεταφέρω το κουρασμένο μου κορμί στην δουλειά” μέχρι “δεν θα αφήσω ντελιβερά να περάσει”. Το μπροστινό φρένο που φαντάζει “λίγο” για όσους έχουμε συνηθίσει τετραπίστονες  δαγκάνες σε scooter 300 κ.εκ., κάνει εξαιρετικά την δουλειά του, συνεργαζόμενο με τον πίσω δίσκο, και οι αναρτήσεις που πολλοί θα βιαστούν να τις χαρακτηρίσουν “από το ράφι”, πετυχαίνουν έναν εξαιρετικό συγκερασμό μεταξύ άνεσης και συνοχής.

Το +4% του φουσκώματος στις μεσαίες του κινητήρα που ισχυρίζεται η Honda, δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Όχι γιατί δεν ισχύει, απλά γιατί ως ποσοστό είναι πολύ μικρό και για να το αντιληφθεί κανείς, πόσο μάλλον όταν δεν έχει το προηγούμενο CB500X στην κατοχή του, για μια απευθείας αντιπαράθεση. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι ο κινητήρας αποδίδει μια χαρά και βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με το υπόλοιπο σύνολο. Πολιτισμένος, ροπάτος και ελαστικός, δεν προκαλεί ρήγματα στην άσφαλτο όταν ανοίγεις το γκάζι αλλά είναι ακριβώς όσο δυναμικός χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα σαν το CB500X.  Και οικονομικότατος επίσης, αφού μπορείς να ρίξεις την κατανάλωση κάτω από τα 4 λίτρα αν θες, ενώ με το γκάζι “καρύδι” δεν πρόκειται να απαιτήσει κάτι περισσότερο από 4,4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Super!
 

honda cb 500x test 2019 39

Στον ανοικτό δρόμο, το CB500X ταξιδεύει πολύ άνετα, με ταχύτητες που παίζουν από τα 120 μέχρι τα 140 χλμ. / ώρα, έχοντας γκάζι και για παραπάνω, όποτε αυτό χρειαστεί. Η  ψηλότερα τοποθετημένα ζελατίνα κάνει αρκετή δουλειά και εκτρέπει ένα μεγάλο ποσοστό αέρα, ενώ η σέλα, αν και δεν πείθει οπτικά, αποδείχτηκε αρκετά άνετη, ακόμα και σε πολύωρη παραμονή πάνω της. Σταθερό, ακόμα και στα 170 που είδαμε στο κοντέρ, διαγράφει τις καμπές χωρίς να φοβίζει με αστάθειες και “ψαρέματα”. Μια χαρά ταξίδια μπορεί να κάνει κάποιος με το CB500X λοιπόν και δεδομένου του ότι μπορεί να φορτωθεί (η σχάρα στις φωτογραφίες είναι έξτρα) και να μεταφέρει δεύτερο άτομο με άνεση, θα έλεγα ότι τα όρια στο βεληνεκές και στο είδος των ταξιδιών αυτών, θα τα θέσουν οι επιβαίνοντες και όχι η μοτοσυκλέτα. Αυτή μπορεί, το θέμα είναι αν μπορείτε και εσείς.

Εκεί όπου πραγματικά το CB500X εντυπωσιάζει όμως, είναι τα στροφιλίκια. Δεν περιμένεις από μια μοτοσυκλέτα αυτού του είδους και με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι τόσο ευχάριστη, διασκεδαστική και γρήγορη, σε αυτό το οδηγικό πεδίο. Είναι άκαμπτό όπως ένα Adventure με πλαίσιο νταμάρι; Όχι. Διαγράφει  τις καμπές με κατευθυντικότητα διαβήτη όπως ένα superbike; Μπα... Έχει την πληροφόρηση που προσφέρουν μοτοσυκλέτες με hi-end αναρτήσεις; Δεν νομίζω. Τι έχει λοιπόν τότε και είναι τόσο μα τόσο διασκεδαστικό και απολαυστικό; Αυτό: είναι απίστευτα ομοιογενές και ισορροπημένο, με την έννοια του ότι κανένα επί μέρους τμήμα του δεν υπερέχει έναντι των άλλων, ώστε να αναδεικνύει τις αδυναμίες τους  και επίσης είναι πολύ προβλέψιμο στις αντιδράσεις του, πληροφορώντας νωρίς και με σαφήνεια για τα όρια του. Τέλος, είναι πάρα πολύ εύκολο στην οδήγηση του.

Τα πάντα πάνω στο CB500X λειτουργούν “ομαδικά”, είναι το team work που επιφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα ήθελα κινητήρα που να βγάζει 70 άλογα, ούτε και USD μπροστινό με καλάμια 50 χλστ., δεν θα  με ενδιέφεραν διπλοί δίσκοι μπροστά με τετραπίστονες. Όλα αυτά θα χάλαγαν τις ισορροπίες. Το προτιμώ ως έχει, τίμιο, αποτελεσματικό και ασφαλές. Τελεία.

honda cb 500x test 2019 42

Με τον 19” τροχό μπροστά, τις μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων και τα συγκεκριμένα ελαστικά, η μοτοσυκλέτα έχει ένα σαφώς πιο “χωμάτινό” προφίλ από την προκάτοχο της. Βάζοντας το στο χώμα λοιπόν, το νέο CB500X διατηρεί αναλλοίωτα τα φιλικά χαρακτηριστικά του. Είναι και σε αυτή την περίπτωση εύκολο, οι αναρτήσεις απορροφούν αρκετά το κοπάνημα στους χωματόδρομους και το μοντέλο προσφέρεται ιδανικά για εξερεύνηση του χωμάτινου οδικού δικτύου, σε λογικά πλαίσια βέβαια. Στις ομορφιές που οδηγούν χωμάτινες διαδρομές στα βουνά και στα παράλια θα έχετε άνετα πρόσβαση λοιπόν και αυτό είναι τελικά το ζητούμενο από μια μοτοσυκλέτα σαν και αυτή.

Το best seller στις μέρες μας 

honda cb 500x test 2019 11

Επιτρέψτε μου κλείνοντας, μια μικρή παρένθεση, την κατάθεση ενός προσωπικού βιώματος, που θα βοηθήσει στην αποσαφήνιση του τι είναι το CB500X και του τι αυτό πρεσβεύει ως μοτοσυκλετιστική πραγματικότητα στην εποχή μας.

Αρκετά χρόνια πίσω και με λίγες μέρες να απομένουν στην καλοκαιρινή μου άδεια τότε, αποφασίστηκε στο τσακ-μπαμ, ένα μοτο-ταξίδι με καλή παρέα σε άγνωστο προορισμό. Όπου, δεν είχε σημασία, αρκεί να βλέπαμε και βουνά και θάλασσα. Την εποχή εκείνη, όντας κάτοχος ενός street μοντέλου, αποφάσισα να κάνω μια ανταλλαγή με έναν φίλο μου, που είχε Honda Τransalp XL600V. Θα του έδινα για λίγες μέρες την μοτοσυκλέτα μου και θα μου έδινε αυτός την δική του, που ταίριαζε περισσότερο στο ταξίδι που επρόκειτο να κάνω. Έτσι και έγινε λοιπόν και βρέθηκα με το Transalp φορτωμένο να κατευθύνομαι νότια, προς Πελοπόννησο. Στα πρώτα χιλιόμετρα ήθελα να γυρίσω πίσω, η μοτοσυκλέτα μου φαινόταν κομμένη στα δύο από τις ελαστικότητες, οι αναρτήσεις της μου κάνανε κάτι σαν σομιέδες, ο κινητήρας “ψόφιος”,  τίποτα δεν μου άρεσε. Αποφάσισα να μην χαλαστώ και να μην χαλάσω και το ταξίδι και απλά συνέχισα. Μέσα σε 4 και κάτι ημέρες γράψαμε περίπου 2.000+ χιλιόμετρα στην Πελοπόννησο, “πατώντας” σε όλα της σχεδόν τα βουνά (για την ιστορία, μόνο ο Ερύμανθος μας ξέφυγε…) κυκλώνοντας όλες τις παράλιες περιοχές της και διανύοντας εθνική, επαρχιακούς, στροφιλίκια – κόλαση και χώμα. Οδηγούσαμε όλη μέρα, κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ! Γυρνώντας πίσω στην Αθήνα, μετά από ένα απίστευτα  γεμάτο σε παραστάσεις και εμπειρίες ταξίδι, κατάλαβα το μεγαλείο της μοτοσυκλέτας αυτής. Με ταξίδεψε σαν πασά, με πέρασε από το χώμα σαν λιμουζίνα, έστριψε “τάπα” παρά το ότι “κουνιόταν και λυγιόταν” και όλα αυτά, “εκμηδενίζοντας” την παρουσία της, δεν με απασχόλησε ποτέ με δυστροπίες, ούτε έβαλε τον χαρακτήρα της πάνω από τα θέλω μου. Ότι θέλησα το έκανε και το έκανε μάλιστα πολύ καλά.

Τι θέλω λοιπόν να πω με την ανωτέρω ιστορία; Ότι το CB500X μου θύμισε το Transalp και τις χάρες του. Mην μπερδευτείτε, δεν κάνω παραλληλισμό, άλλη μοτοσυκλέτα το Transalp του τότε και άλλη το CB500X του σήμερα, ωστόσο και τα δύο μοντέλα αποτελούν φορείς της ίδιας φιλοσοφίας. Η μοτοσυκλέτα της δοκιμής είναι ο συνεχιστής αυτής της φιλοσοφίας στο σήμερα λοιπόν και όσο και αν τα χρόνια και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει, αυτή η δίτροχη κατασκευαστική έκφανση παραμένει επίκαιρή, ειδικά στην χώρα μας, όπου εξακολουθούμε να θέλουμε και να απαιτούμε τα πάντα από μια μοτοσυκλέτα. Τα μεσαία On / Off δεν “τέλειωσαν”, είναι εδώ και το CB500X αποτελεί έναν από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της κατηγορίας στις μέρες μας. Με άλλον “αέρα”, ακόμα πιο πολυδιάστατο χάρη στον 19” μπροστινό τροχό και στις υπόλοιπες αλλαγές, απευθύνεται ουσιαστικά σε όλους. Από τους νέους κατόχους A2 διπλώματος, μέχρι αυτούς που συνειδητά θέλουν ένα δίτροχο “πασπαρτού” για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αν υπήρχαν σεβαστοί, αντικειμενικοί και εγνωσμένοι λόγοι που έκαναν το προηγούμενο CB500X  best seller, τότε η νέα έκδοση, έχει ακόμα περισσότερους για να προτάξει! Μοναδικό εμπόδιο σε αυτό, η ψηλή τιμή στην οποία προσφέρεται η μοτοσυκλέτα. Τα 7.200 που κοστίζει είναι πολλά και το θέμα δεν είναι να μπει κανείς σε συζήτηση για το αν τα αξίζει ή όχι. Απλά σε αυτό το χρηματικό πλαφόν, οι υποψήφιοι αγοραστές ενδέχεται να δελεαστούν από άλλες προτάσεις, αφού με μια μικρή (αλλά ανεκτή) υπέρβαση, μπορούν να αγγίξουν μεγαλύτερες κατηγορίες κυβισμού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

Κατασκευαστής  Honda 
Μοντέλο  CB500X
Αντιπρόσωπος  Αφοι Σαρακάκη ΑΕΒΕ
Τιμή 7.200 ευρώ 
Εγγύηση  2 Xρόνια 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

Υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά

Κυβισμός

471cc

Διάμετρος x διαδρομή

67mm x 66.8mm

Σχέση συμπίεσης

10.7 : 1

Μέγιστη Ιπποδύναμη

35kW (47hp) @ 8600rpm

Μέγιστη Ροπή

43Nm (4,4kgm) @  6500rpm

Χωρητικότητα λιπαντικού

3.2L

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

 

Ψεκασμός

PGM FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

17.7L (με τη ρεζέρβα)

Μέση κατανάλωση (WMTC)

27.8/litre

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

 

Μπαταρία

12V 7.4AH

Γεννήτρια

25A/2000rpm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης

Υγρός πολύδισκος

Κιβώτιο

6 σχέσεις

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος

Ατσάλινο, τύπου διαμάντι

Διαστάσεις (Μ´Π´Υ)

2155mm x 825mm x 1410mm (χαμηλή ζελατίνα) 1445mm  (ψηλή)

Μεταξόνιο

1445mm

Κάστερ

27.5 μοίρες

Ίχνος

108mm

Ύψος σέλας

830mm

Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος

180mm

Βάρος γεμάτο

197kg

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

Μπροστά

Συμβατικό τηλεσκοπικό, 41mm, ΠΕ

Πίσω

Μονό αμορτισέρ Prolink, ΠΕ, ατσάλινο ψαλίδι

ΤΡΟΧΟΙ

 

Μπροστά

Αλουμινένιος με μπράτσα

Πίσω

Αλουμινένιος με μπράτσα

Μέγεθος μπροστά

19 X MT2.5

Μέγεθος πίσω

17 X MT4.5

Ελαστικό μπροστά

110/80R19M/C (On-off μοτίβο)

Ελαστικό πίσω

160/60R17M/C (On-off μοτίβο)

ΦΡΕΝΑ

 

Τύπος συστήματος ABS

Δικάναλο

Μπροστά

Μονός δίσκος τύπου μαργαρίτα, 310mm, 2πίστονη δαγκάνα

Πίσω

Μονός δίσκος τύπου μαργαρίτα, 240mm, δαγκάνα ενός εμβόλου

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

 

Όργανα

Ψηφιακά TFT: Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, στάθμη βενζίνης και μέτρηση κατανάλωσης, ρολόι, δείκτης ταχύτητας κιβωτίου

Σύστημα ασφαλείας

HISS (Honda Intelligent Security System)

Προβολέας

Μικρή σκάλα 4.8W, Μεγάλη 12W (LED)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 14:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon