.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 21:07

Test - Ducati DesertX 2022 - Dream wild!

Μία αμιγώς ασφάλτινη εταιρία, εντυπωσιάζει στην πρώτη της παρουσία στο χώμα. H Ducati DesertX είναι η απόδειξη πως με ότι ασχολείται η ιταλική εταιρία, το φτάνει απευθείας στα άκρα!

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος / BIKEIT

Συνεργάστηκε ο Ηλίας Τσανικλίδης

Από την Σαρδηνία στην Ελλάδα

Η πρώτη μας γνωριμία με την Ducati DesertX έγινε στην Σαρδηνία σε μία πολύ όμορφη χωμάτινη διαδρομή, σε δασικούς χωματόδρομους και εκτός δρόμου road διαδρομές, ώστε να διαπιστώσουμε πως γίνεται μία γνωστή πλατφόρμα, να καταλήξει σε μία εκπληκτική off road μοτοσυκλέτα.

DSC_8457-web.jpgΗ ιταλική εταιρία "πάτησε" σε μία πολύ γνωστή πλατφόρμα, σε αυτήν της Multistrada 950 / V2, με τους 110 ίππους για να δημιουργήσει την δική της adventure εκδοχή, παρουσιάζοντας την πρώτη Ducati που χρησιμοποιεί τροχούς 21/18 ιντσών, με στεφάνια των οποίων οι ακτίνες βρίσκονται στις άκρες, ώστε να επιτρέπουν τοποθέτηση tubeless ελαστικών. Τα ελαστικά προέρχονται από την Pirelli και είναι τα Scorpion Rally STR, διπλής χρήσης προκειμένου να μπορεί η νέα DesertX να αναδεικνύει τις δυνατότητές της σε off road διαδρομές και να διεκπεραιώνει διαδρομές σε κάθε έδαφος.

Το look έρχεται από μοτοσυκλέτες Rally με την κάθετα τοποθετημένη ζελατίνα fering και το μικρό της όγκο με το σύνολο να θυμίζει οπτικά την Cagiva Elephant 900 Lucky Explorer, και όχι άδικα, μιας και η Ducati, τότε, βρισκόταν στον ίδιο όμιλο, στο Group Castiglioni. Όμως, παρά τον υπόλευκο χρωματισμό, το σχέδιο αλλά και τις κόκκινες λεπτομέρειες στα αυτοκόλλητα που προσπαθούν να θυμίσουν την αίγλη της μοτοσυκλέτας που συμμετείχε τότε στο Rally Dakar, αυτό τελικά το καρπώνεται τώρα η MV Agusta με την νέα Lucky Explorer 9.5 να φέρει το όνομα αλλά και περίπου τους προαναφερθέντες ''ντακαρίσιους'' χρωματισμούς.

DSC_8496-web.jpgH Ducati DesertX ξεκίνησε να παράγεται αρχικά σε μόνο έναν χρωματισμό, στον λευκό, με τα δύο φανάρια με τα δακτυλίδια DRL φώτα ημέρας που σχεδίασε το Centro Stile Ducati να θυμίζουν κάπως και το Yamaha Super Tenere 750, ενώ πρόσφατα, προστέθηκε άλλος ένας χρωματισμός στη γκάμα, αυτός που είδαμε στην παρουσίασή του στην Σαρδηνία, σε μαύρο / γκρι / κόκκινο, στα χρώματα του αγωνιστικού Audi RS Q e-Tron.

Premium χωμάτινη

Η DesertX είναι μία premium χωμάτινη adventure μοτοσυκλέτα, που πρακτικά σημαίνει ότι η ιταλική εταιρία την αντιμετωπίζει με την ίδια ποιότητα που συναντάς και στις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της. Θα βρεις πάνω της όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχουν και οι Multistrada, τα τέσσερα ''κλασικά'' Riding Modes για χρήση σε άσφαλτο Sport, Touring, Urban και Wet, συν άλλα δύο για πιο επιθετική off road οδήγηση, τα Rally και Enduro. Όλα αυτά διαφοροποιούν την απόκριση στο γκάζι, την απόδοση της ιπποδύναμης, την επεμβατικότητα του  Traction Control, το engine brake - πόσο θα συμβάλλει ο κινητήρας στο "φρενάρισμα" στο κλείσιμο του γκαζιού, και φυσικά, την εμπλοκή του συστήματος ABS. Απλά επιλέγεις το πρόγραμμα που επιθυμείς ανάλογα την χρήση και η μοτοσυκλέτα έχει προρυθμισμένα τα πάντα, έτοιμα προς χρήση. Κλασικά για Ducati, αν επιθυμείς, μπορείς να μπεις στην κάθε ρύθμιση, να την παραμετροποιήσεις αναλόγως αναγκών, και να την βρίσκεις έτοιμη όταν την επιλέγεις, π.χ., Sport με απόκριση γκαζιού Rally και λιγότερο engine brake, κ.α.

A15A8556-web.jpgΟ αναβάτης απολαμβάνει την οπτική μίας κάθετης TFT οθόνης 5'' η οποία θυμίζει μοτοσυκλέτες rally και η οποία διαφοροποιεί το layout της σε κάθε επιλογή mode. Η Ducati σκέφτηκε πως ο αναβάτης χρειάζεται διαφορετικές ενδείξεις αναλόγως χρήσης, κι έτσι, τις εμφανίζει ανάλογα, π.χ., στο Rally mode, εμφανίζει σε πρώτο πλάνο τα χιλιόμετρα και την σχέση ταχύτητας, και σε δεύτερο, τα χιλιόμετρα της διαδρομής και σε τρίτο τα καύσιμα. Στην μέση, μπορεί να εμφανίσει πλοήγηση Turn by Turn από την πλατφόρμα Ducati Multimedia System που προσφέρεται ως αξεσουάρ, και επιτρέπει σύνδεση του κινητού μέσω Bluetooth.

Τα ηλεκτρονικά έρχονται να βάλουν την δύναμη στο έδαφος σε μία μοτοσυκλέτα που διαθέτει αρκετούς ίππους για χωμάτινη οδήγηση, με τους 110 ανακοινώσιμους να καταλήγουν σε 95,48 πραγματικούς για τα προγράμματα Sport / Touring / Urban / Rally, και στους 72,51 για τα Off Road / Wet. Αναλόγως φυσικά, όπως προαναφέραμε, ρυθμίζονται και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά βοηθήματα ώστε να ταιριάζουν στις συνθήκες οδήγησης.

Χωμάτινες καταβολές

Τα ηλεκτρονικά είναι κάτι που ενδεχομένως θα περιμέναμε από την Ducati μιας και σε όλες της τις μοτοσυκλέτες τα έχει δουλέψει αρκετά και θα ήταν λογικό να τα προσαρμόσει σε μία νέα χρήση για την DesertX. Η έκπληξη εδώ αφορά στις αναρτήσεις που προέρχονται από την KYB με διαδρομές 230/220mm, με τις διαδρομές να είναι αρκετά ''μακριές'' ώστε να καταπίνουν τα εμπόδια που θα συναντήσει ο αναβάτης, ενώ υπάρχει και stabilizater - που δεν ρυθμίζει - αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά αναφορικά με την σταθερότητα του μπροστινού συστήματος. Η μοτοσυκλέτα είναι compact σε διαστάσεις, με σέλα στα 875mm η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να ανέβει εύκολα πάνω της αλλά και να πατήσει σωστά στο έδαφος, χωρίς να είναι δύσκολη όπως π.χ. στα KTM Adventure 890 ή Yamaha Tenere 700. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη κιτ χαμηλώματος στις αναρτήσεις αλλά και χαμηλή σέλα, για όσους το επιθυμούν.

DSC_8501-web.jpgΗ σέλα είναι διπλή, ξεχωριστή για αναβάτη και συνεπιβάτη και είναι πολύ άνετη, τόσο άνετη που δύσκολα να κουραστούν τα μαλακά μόρια, κάτι που θα αυξήσει τις ώρες οδήγησης και απόλαυσης πάνω της. Αν χρειαστεί να σηκωθείς, κάτι που θα γίνει σίγουρα σε χωμάτινη οδήγηση, θα βρεις εξαιρετικό πάτημα στα φαρδιά αλουμινένια μαρσπιέ με το οδοντωτό τμήμα για να γαντζώνουν οι μπότες, με το λεβιέ του φρένου να ρυθμίζει πανεύκολα σε δύο θέσεις για καθιστή ή όρθια στάση σώματος.  Το ψηλό και ανοιχτό τιμόνι που διαθέτει η μοτοσυκλέτα θα σου δώσει μία καθαρά enduro θέση οδήγησης για να νιώσεις σαν το σπίτι σου, σε σημείο που αν είσαι χωμάτινος αναβάτης, θα βρεις την καλύτερη θέση της αγοράς, χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσεις ούτε καν τις μανέτες.

Το ρεζερβουάρ που δείχνει ογκώδες είναι αλουμινένιο και τελικά πιο στενό στο σημείο όπου εφάπτονται τα πόδια από αντίστοιχα προαναφερθέντων adventure μοτοσυκλετών και δεν σε ενοχλεί καθόλου στην οδήγηση μιας και ο κυρίως όγκος βρίσκεται πιο μπροστά. Η τάπα πλήρωσης καυσίμου βρίσκεται δεξιά, κάτι που δείχνει πως όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σταματημένη στο πλαϊνό σταντ, θα μπορεί να γεμίζει καύσιμο δίχως να υπερχειλίζει.

Αυτό που θα χρειαστεί προσοχή είναι τα όποια χτυπήματα από πτώσεις ή γρατζουνιές στο ρεζερβουάρ από την κίνηση των ποδιών, οπότε συνιστούμε απευθείας τοποθέτηση διάφανου προστατευτικού αυτοκόλλητου για την διατήρηση του στην αρχική κατάσταση.

DSC_8255-web.jpgRetro και χρηστικότητα

Η σχεδίαση είναι ρετρό, με πολύ όμορφο τελείωμα με το φτερό να θυμίζει εποχές '70 και την χειρολαβή να είναι πολύ πρακτική, τόσο για να τραβήξεις / κρατήσεις την μοτοσυκλέτα, όσο και για συγκράτηση του συνεπιβάτη. Το μερίδιό του είναι άνετο αλλά όχι πολύ μεγάλο, μιας και η μοτοσυκλέτα δεν είναι τουριστική, ενώ η χειρολαβή βρίσκεται αρκετά πίσω και δεν φτάνει στο πλάϊ ώστε να συγκρατείται εύκολα. Υπάρχει όμως διαθέσιμη σχάρα / χειρολαβή στο ανάλογο πακέτο αξεσουάρ της Ducati ώστε να διαμορφωθεί η μοτοσυκλέτα αναλόγως αναγκών.

Όλα τα περιφερειακά που διαθέτειη DesertX είναι επώνυμα, όπως π.χ. οι δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo, M50, στον μπροστινό τροχό, αλλά αυτό μάλλον είναι κάτι που θα περιμέναμε από την ιταλική εταιρία. Όπως και το σύστημα Cornering ABS το οποίο σε συνδυασμό με τα κορυφαία φρένα συμβάλλουν ώστε με ένα δάκτυλο να φρενάρεις ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, είτε αυτό αφορά άσφαλτο και τριψήφια νούμερα στο κοντέρ, είτε χώμα με τα ίδια χιλιόμετρα.DSC_8506-web.jpg

Αυτό που δεν θα περιμέναμε με τίποτα, είναι, μία τόσο ασφάλτινη εταιρία, να έχει στήσει τόσο καλά μία τελείως χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Είναι τόσο καλά σεταρισμένη από αναρτήσεις και πλαίσιο, και σε κάνει να μπορείς να στρίβεις σε άσφαλτο και χώμα με την σκέψη. Με το πρώτο γύρισμα των τροχών, καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στην εξέλιξή της, και μάλιστα, δεν χρειάζεται να κάνεις χιλιόμετρα μαζί της για να σκεφτείς να την αγοράσεις. Ακόμη και σταματημένη να την κουνήσεις, δεν πρόκειται να καταλάβεις ότι ζυγίζει 220 κιλά με γεμάτο το 21 λίτρων ρεζερβουάρ, μιας και το ζύγισμά της είναι εξαιρετικό. Αν σου αρέσει οπτικά, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει από τα πρώτα μέτρα που θα την οδηγήσεις, και θα πεις ότι σου ταιριάζει γάντι.

DSC_8494-web.jpgΓραμμικότητα και λειτουργικότητα

Είναι τόσο γραμμική και ομαλή στην οδήγηση και μπορείς να κινείσαι μέσα στην πόλη με άνεση, με το μεγάλο κόψιμο τιμονιού, το ελεγχόμενο βάρος, και τον ομαλό κινητήρα να σε συντροφεύει με το άψογο σύστημα ψεκασμού. Αυτό το τελευταίο είναι κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει στην επίσημη παρουσίαση στην Σαρδηνία, μιας και η οδήγηση αφορούσε κυρίως off road διαδρομές και επαρχιακούς δασικούς δρόμους. Όμως, διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι μέσα στην πόλη η DesertX λειτουργεί σαν ένα ψηλό παπί και μπορείς την ελέγχεις με άνεση ανάμεσα από αυτοκίνητα, να επιταχύνεις ομαλά με το ήρεμο γκάζι, να διαχειρίζεσαι όσους ίππους έχεις επιλέξει στα modes για να πηγαίνεις αργά. Και αν θες να πας γρήγορα, είναι αυτή που θα σου φτιάξει την διάθεση για να κυκλοφορείς καθημερινά από το σπίτι στη δουλειά και τούμπαλιν, αλλά και για κάθε μικρή διαδρομή - ακόμη και γι' αυτές που θα προτιμούσες ένα scooter. Είναι μία μαζεμένη μοτοσυκλέτα με ομαλό και γραμμικό κινητήρα από τις χαμηλές στροφές, και σε συνδυασμό με το άριστο σε λειτουργία shifter, σε αφήνει να αλλάζεις ταχύτητες άνετα χωρίς συμπλέκτη στο υποδειγματικά μαλακό κιβώτιο, εκμεταλλευόμενος την καμπύλη απόδοσης, από τις πολύ χαμηλές στροφές, μέχρι το κόκκινο των 10.500σ.α.λ.

DSC_8375-web.jpgΟ κινητήρας Testastreta 11° του Multistrada V2 έχει μειώσει το βάρος του κατά 1,7 κιλά στην τελευταία έκδοση, και για την χρήση στο DesertX, διαθέτει διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Χαρακτηριστικά, 1η και 2η σχέσεις είναι πιο κοντές, για οδήγηση off road, με την 6η να είναι πιο μακριά, για ταξίδια, και την τελική μετάδοση, και αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι η μοτοσυκλέτα είναι γρήγορη επειδή ήδη από τις 2.000-3.000σ.α.λ., πετάγεται μπροστά σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού. Όμως, αυτή είναι η ροπή και η ελαστικότητα που διαθέτει ο κινητήρας μέχρι τις 5.000σ.α.λ., η οποία μετατρέπει σε επιτάχυνση κάθε άνοιγμα του γκαζιού και σε βοηθά να κινηθείς με ευκολία σε συνθήκες πόλης.

Το πανηγύρι

Το "πανηγύρι" ξεκινάει από τις 6.000σ.α.λ. και πάνω, όταν διατηρήσεις το γκάζι ανοιχτό στο τέρμα, και δεις το στροφόμετρο να ανεβάζει ξαφνικά στροφές. Η μοτοσυκλέτα θα επιταχύνει το ίδιο επιθετικά, θα νιώσεις τους 110 ίππους να έρχονται γραμμικά αλλά τάχιστα, και με μία ακούραστη παροχή ισχύος να κατεβαίνουν στο έδαφος μετατρέποντας την δύναμη σε απόλαυση. Ούτως ή άλλως τα 110 άλογα είναι ένα αρκετά υπολογίσιμο νούμερο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να συνδυάζει τις ήρεμες χαμηλομεσαίες με το ξέσπασμα στις ψηλές, είναι μοναδικός, και υπερκαλύπτει τις όποιες χρήσεις. Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ σταθερή, δεν κουνάει, θα κάνει ταξίδια και όποια μετακίνηση με άνεση, αλλά και αυτό ίσως είναι κάτι που θα περιμέναμε από την Ducati.

DSC_8457-web.jpgΌταν μπεις στο χώμα, θα νιώσεις μία πολύ εύκολη μοτοσυκλέτα που μπορεί να ελεγχθεί με άνεση και μόνο στις πολύ αργές διαδρομές θα δείξει τα κιλά της, ενώ με τις κορυφαίες αναρτήσεις της, θα σου δώσει την δυνατότητα να περάσεις από όπου θες χωρίς να το καταλάβεις. Μπορείς να στρίψεις πλαγιολισθαίνοντας και κοντρολάροντας την μοτοσυκλέτα σαν μία μικρότερου κυβισμού enduro, να ντριφτάρεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να ανοίξεις το γκάζι άφοβα με το Traction Control να ελέγχει πλήρως το ντριφτάρισμα, ή να το απενεργοποιήσεις τελείως ώστε να έχεις πλήρη έλεγχο και παιχνίδι - ούτως ή άλλως το stabilizater φροντίζει για την σταθερότητα και σου δίνει εμπιστοσύνη στο μπροστινό σύστημα. Με απεριόριστες δυνατότητες οδήγησης και απόσταση της αλουμινένιας ποδιάς από το έδαφος στα 250 χιλιοστά, θα καλυφθεί και ο πιο απαιτητικός αναβάτης.

Είναι μία μοτοσυκλέτα μαλακιά από το εργοστάσιο ώστε να νιώθεις άνετα μαζί της και να συνδυάζεις την άσφαλτο και το χώμα με απόλαυση, φιλική και εύχρηστη από μεγάλο εύρος αναβατών, αλλά αν το επιθυμείς, μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και τα ηλεκτρονικά ώστε να την φέρεις στα μέτρα σου και να αυξήσεις έτσι τα όρια του παιχνιδιού.

Απ' ότι φαίνεται, ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής enduro, Antoine Meo που ανέλαβε την εξέλιξή της, έκανε πολύ καλή δουλειά!

Premium, επιθετική, λειτουργική

Στα 18.600euro που κοστίζει είναι ότι καλύτερο, ποιοτικότερο και καλύτερα εξοπλισμένο μπορείς να αποκτήσεις αυτή τη στιγμή, προσφέροντας ανάλογα επίπεδα αδρεναλίνης και τρομερές ικανότητες σε άσφαλτο και χώμα. Είναι πολύ φιλική και δεν απευθύνεται μόνο σε αναβάτες-μαχητές, αλλά και σε όσους θέλουν να την χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις του, αλλά και στο χώμα να απολαμβάνουν ήρεμη βόλτα, ή ακόμη και πολύ επιθετική οδήγηση, με έναν απίστευτο συνδυασμό. Επιπρόσθετα, είναι πανέμορφη, μοναδική, και αξίζει να την έχει κάποιος απλά και μόνο για να την κοιτάει. Εμείς θα θέλαμε να την δούμε με προστατευτικά κάγκελα, και ένα σετ με βαλίτσες για να κάνουμε μοναδικά ταξίδια μαζί της ή με την ίσια σέλα και τα πρόσθετα 8 λίτρων ρεζεβουάρ στο πίσω μέρος, που δένουν και οπτικά, και αυξάνουν και την off road χρήση. Άλλωστε, τα έξι έτοιμα πακέτα αξεσουάρ που διαθέτει η Ducati για την DesertX - ανάλογα των modes του κινητήρα, δείχνουν το σεβασμό με τον οποίο δημιουργήθηκε μία κορυφαία χωμάτινη adventure η οποία είναι γεννημένη από μία καθεαυτού ασφάλτινη εταιρία, για off road οδήγηση στο μέγιστο.

 A15A8529_2-web.jpg

Διαβάστε την πλήρη αναλυτική τεχνική ανάλυση εδώ

 

Προστασία αναβάτη

Κράνος Airoh Commander, jacket Nordcode Adventure EVO, παντελόνι Nordcode Senegal, μπότες Forma Adventure, γάντια Five X-Rider από MOTOMARKET

Κράνος Arai TourX 4 από MCMOTOR.GR, Jacket SPIDI 4Season EVO, παντελόνι SPIDI AllRoad H2Out, γάντια SPIDI Guanto TX-1 Five X-RiderΘώρακας SPIDI Thorax Warrior από SPIDI.COM

Διαφορές Multistrada V2 / DesertX

Μοντέλο Multistrada V2 DesertX
Τιμή 15.800 ευρώ (κόκκινο χρώμα)/ 18.900 (γκρι χρώμα) 18.600
     
Κινητήρας

 

 
Συμπίεση (:1)  12,6 13,3
1η σχέση 37/15 38/14
2η σχέση 30/17 31/17
6η σχέση 23/24 23/25
Δευτερεύουσα μετάδοση 15/43 15/49
     
Πλαίσιο    
Κάστερ (°)  25,2 27,6
Ίχνος (mm) 105,7 122
Μεταξόνιο (mm) 1.594 1608
Ύψος σέλας (mm) 830/850 875 / 865
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α. 250
Βάρος (πλήρες, kg)   207/227 202 / 223
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  20 21
     
Αναρτήσεις    
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι ΚΥΒ 48mm, διαδρομή  τροχού 170mm KYB Πλήρως ρυθμιζόμενο, διαμέτρου 46mm / διάμετρος 230mm
Πίσω  Αμορτισέρ Sachs με μοχλικό, διαδρομή τροχού 170mm KYB Πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή 220mm
     
Ελαστικά    
Μπροστά 120/70-ZR19'' 90/90-21''
Πίσω  170/60-ZR17'' 150/70-18''
     
     
Επιδόσεις    
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  113/9.500 110/9.250
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  9,8/7.750 9,4/6.500

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
   
Κατασκευαστής/Μοντέλο Ducati DesertX (2022)
Εισαγωγέας Ducati Hellas
Τιμή (€) € 18,60
Εγγύηση 4 Χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, V2 90 μοιρών, Υ/Ψ, 2EEK, 8 βαλβίδες, Desmo
Χωρητικότητα (cc) 937
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 94 x 67.5
Σχέση συμπίεσης 13.3:1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, υδραυλικός, μονόδρομος με υποβοήθηση
Τελική μετάδοση Κιβώτιο 6 σχέσεων, αλυσίδα
Πρωτεύουσα μετάδοση 1.84
1η σχέση 38/14
2η σχέση 31/17
3η σχέση 28/20
4η σχέση 26/22
5η σχέση 24/23
6η σχέση 23/25
Δευτερεύουσα μετάδοση 15/49
Μέγιστη ισχύς (hp/rpm) 110 / 9,250
Μέγιστη ροπή (kg.m/rpm) 9.4 / 6,500
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα
Διαστάσεις Μ x Π x Υ (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1,608
Γωνία κάστερ (ο) 27.6
Ίχνος (mm) 122
Ύψος σέλας (mm) 875
Απόσταση από έδαφος (mm) 250
Ρεζερβουάρ (l) 21
Βάρος (kg) 223 (υγρό)
   
Αναρτήσεις  
Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι ΚΥΒ 46 mm / διαδρομή 230 mm / πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ / διαδρομή 220 mm / πλήρως ρυθμιζόμενο με απομακρυσμένο μηχανισμό ρύθμισης προφόρτισης
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 320 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo Μ50 monobloc, Bosch Cornering ABS
Πίσω Δίσκος 265 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων Brembo, Bosch Cornering ABS
   
Ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR
Εμπρός 90/90-21
Πίσω 150/70-18
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm) 110 / 9,250
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm) 9,2 / 6,500 
Ισχύς πραγματική στον τροχό (hp / rpm) 95,48 (Sport/Rally), 72,51 (Off Road)

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 21:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Ducati Multistrada V2 (2022) Video Test Ride - Ducati Multistrada V2 (2022) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon