.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 19:13

TEST: BMW G 310 GS - Αποστολή στη Βαρκελώνη

 

Οι καλύτερες περιπέτειες έρχονται σε μικρά πακέτα

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής

Φωτογραφίες: Gunther Schmied / BMW

Κατά την Πανευρωπαϊκή Παρουσίαση του BMW G 310 GS στη Βαρκελώνη, διανύσαμε 200+ χιλιόμετρα, οδηγώντας στο όριο, σε αυτοκινητόδρομο, πόλη, επαρχιακό, χώμα, στεγνό και βρεγμένο. Όλα αυτά, και άλλα πολλά συμπεριλαμβάνονται στο μενού του G 310 GS, το οποίο αποδεικνύεται ένα απίστευτα ολοκληρωμένο “τα κάνω ΟΛΑ” Adventure μοντέλο για όλους και για όλες.

Πρωινό εγερτήριο, και αποχαιρετούμε το ξενοδοχείο Arts Hotel Barcelona κατά τις 8.30. Το γκρουπ μας είναι λογικό σε μέγεθος (πλοηγός, 5-6 δημοσιογράφοι και σκούπα ο Product Manager Jorg Schuller), και το δρομολόγιο περιλαμβάνει... τα πάντα. Έναρξη με αστική μετακίνηση, συνέχεια με επαρχιακό -καλό- οδικό δίκτυο, φωτογράφηση, αυτοκινητόδρομο, σφιχτό και σαθρό επαρχιακό δίκτυο, χώμα, κροκάλα και χαλίκι υπό έντονη βροχή, και τέλος λίγο αυτοκινητόδρομο και πόλη ακόμα.

Ταμάμ στις αστικές Συνθήκες

bmw g310gs 30

Το μποτιλιάρισμα είναι έντονο στους δρόμους της πρωτεύουσας της Καταλονίας, θυμίζοντας μας το κέντρο της Αθήνας. Γνώριμες καταστάσεις, αν και όχι για τον Γερμανό πλοηγό μας, ο οποίος είναι σαν ψάρι έξω από το νερό, αποφεύγοντας τις σφήνες δια ροπάλου. Έτσι, συμπεριφερόμαστε σαν αυτοκίνητα, με τους Ισπανούς μοτοσυκλετιστές να μας περνούν σουβλάκι από δεξιά κι αριστερά.

Το G 310 GS καταρχάς είναι άνετο. Άνετες και χαλαρές οι γωνίες σε αγκώνες και γόνατα, όρθια θέση οδήγησης, μαλακή και φαρδιά η σέλα. Φαρδύ και το τιμόνι, προσφέρει άριστο έλεγχο και ταχύτατες αλλαγές κατεύθυνσης. Οι αναρτήσεις είναι μαλακές, με το πιρούνι να βυθίζεται αρκετά στο έντονο φρενάρισμα -διαδρομή 180mm.

Μαλακή είναι και η αίσθηση στα φρένα, δίχως δάγκωμα και ένταση. Το μπροστινό θέλει αρκετή πίεση για να αποδώσει, ενώ ακόμα κι έτσι υπολείπεται ελαφρώς σε δύναμη, θέλοντας πρωτίστως να είναι φιλικό. Με αυτή την απόδοση δύσκολα θα μπει το ABS σε λειτουργία, όμως η ασφάλεια που προσφέρει σε ξαφνιάσματα, βρεγμένο ή σαθρό οδόστρωμα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Για την ώρα οδηγούμε στην άσφαλτο, οπότε αφήνουμε το ABS στη θέση On.

Θετική εντύπωση προκαλεί με το καλημέρα η καλή αίσθηση από ελαστικά και αναρτήσεις, ειδικά όσον αφορά στο μπροστινό σύστημα που συνήθως στα On-Off / Adventure έχει κάποιες φορές ορισμένες ασάφειες. Όχι εδώ. Καταλαβαίνεις τι γίνεται μπροστά, νιώθεις εμπιστοσύνη, και πιέζεις ελεύθερα. Επιπλέον, το μικρό σχετικά βάρος των 169,5 γεμάτων κιλών κάνει επιτόπιους ελιγμούς, ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες και άλλες μανούβρες παιχνιδάκι.

Με ύψος αναβάτη 1,70, στο φανάρι εύκολα θα πατήσετε στο έδαφος όλο το πέλμα του ενός ποδιού. Ο κινητήρας επιταχύνει θετικά, ενώ οι επιταχύνσεις είναι ένα τσικ πιο χαλαρές από το G 310 R, το οποίο όμως ζυγίζει και 10 κιλά λιγότερα. Σε χαμηλές και μεσαίες στροφές κραδασμοί δεν υπάρχουν, ενώ η μανέτα του συμπλέκτη έχει ελαφρύ τράβηγμα.

Το κιβώτιο ήταν ελαφρώς σκληρό -η μοτοσυκλέτα είχε 960 χιλιόμετρα στον ολικό χιλιομετρητή- αλλά θετικό, δίχως να βρει ποτέ “νεκρά” ανάμεσα στις σχέσεις. Μερικές φορές δυσκολευόμουν να βρω νεκρά στο φανάρι, ενώ στα χέρια συναδέλφων η μοτοσυκλέτα είχε μερικά σβησίματα, μέχρι να συνηθίσουν το γεγονός πως από στάση θέλει χρήση συμπλέκτη για σβέλτη εκκίνηση, ενώ θέλει και λίγη συνήθεια στις πολύ χαμηλές στροφές, για να μην κάνει “τσαφ”.

Ο ψεκασμός άμεμπτος, η απόδοση του κινητήρα γραμμική, ενώ σύντομα καταλαβαίνεις πως οι ψηλές στροφές δεν είναι το αγαπημένο πεδίο κίνησης του G 310 GS. Εκεί αρχίζουν οι κραδασμοί, ενώ όπως και στο G 310 R ο ήχος εξάτμισης / κινητήρα όταν ζορίζεται το μοτέρ δεν σε εμπνέει.

Οι μανέτες δεν είναι ρυθμιζόμενες, όμως η BMW παρέχει άλλες μανέτες με ρυθμίσεις, ως aftermarket αξεσουάρ. Η ζελατίνα είναι χαμηλή, στέλνοντας τον αέρα στο στήθος μου. Περίεργο το γεγονός πως για την ώρα οι Βαυαροί ΔΕΝ διαθέτουν ψηλότερη ζελατίνα στον κατάλογο των αξεσουάρ!

Οι καθρέπτες είναι καλοί, προσφέροντας άριστη θέαση προς τα πίσω, δίχως να θολώνουν και δίχως να χρειάζεται να μαζέψεις αγκώνα για να δεις καλύτερα. Η κόρνα είναι -όπως συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία- ελαφρώς ασθενική σε ήχο.

Η ψηφιακή οθόνη θα ήθελε ένα τσικ μεγαλύτερες ενδείξεις, και ένα joystick για να τις αλλάζεις δίχως να αφήνεις τα χέρια από το τιμόνι.

Καθώς οι σφήνες δεν περιλαμβάνονται στο μενού, χαλαρώνω και χαζεύω τα υπέροχα κτήρια του Γκαουντί, από τα οποία είναι γεμάτη η Βαρκελώνη, και τους Καταλανούς που κινούνται αέρα-πατέρα δίπλα μας. Το G 310 GS γουργουρίζει, και με περιβάλλει με μια... φούσκα ασφάλειας και άνεσης. Χαλαρά.

Απολαυστικό στο επαρχιακό δίκτυο

bmw g310gs aspotoli 6

Ανεβαίνοντας τους λόφους, αφήνουμε πίσω μας τη Βαρκελώνη, για να σκαρφαλώσουμε στο εκπληκτικό ορεινό επαρχιακό δίκτυο του βουνού Μονσεράτ, χαρακτηριστικό ως Καταλανικό σύμβολο, και διάσημο για το μοναστήρι της ομώνυμης Παναγίας, αλλά και για την ιδιαίτερη μορφή ορισμένων κάθετων βράχων που θυμίζουν λίγο Μετέωρα -στο πιο λεπτό.

Πέρα από το τουριστικό ενδιαφέρον, το βουνό Μονσεράτ είναι διάσημο και ως παιδική χαρά των Καταλανών μοτοσυκλετιστών, καθώς διαθέτει άριστη ποιότητα οδοστρώματος και υπέροχη χάραξη με συνεχόμενες στροφές μέσα σε πυκνή τις περισσότερες φορές βλάστηση.

Κάπου εδώ ο πλοηγός μας αλλάζει πρόσωπο, και στη θέση του πράου και νομοταγή Γερμανού βλέπουμε με χαρά έναν σβέλτο αναβάτη ο οποίος μπορεί να κρατάει μεν τα προσχήματα -θα μπορούσαμε να πάμε αρκετά πιο γρήγορα- παρόλα αυτά συνδυάζει ικανοποιητικά την ασφάλεια με τη γρήγορη οδήγηση.

bmw g310gs aspotoli 75

Το γκάζι ανοίγει περισσότερο, οι στροφές διαδέχονται η μία την άλλη, και στο τέλος έχουμε μείνει μόνο οι 2 Έλληνες δημοσιογράφοι να ακολουθούμε τον πλοηγό.

Το G 310 GS συμπεριφέρεται άψογα, χαρίζοντας πολύτιμη πληροφόρηση για το πώς θα συμπεριφερθεί τις επόμενες στιγμές, γεμίζοντας μας εμπιστοσύνη. Όσο κι αν πίεσα, δεν έχασα ούτε μία φορά το μπροστινό, ενώ τώρα που πιέζω πολύ τα φρένα, η απόδοση τους είναι πολύ καλή -θα ήθελα λίγη παραπάνω δύναμη μπροστά, αλλά μιλάμε για οριακές καταστάσεις που ξεφεύγουν από το Target Group της μοτοσυκλέτας.

Το μικρό Βαυαρικό Adenture παίρνει άριστα στη σβέλτη οδήγηση, γεγονός εντυπωσιακό αν λάβουμε υπόψη μας τις μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων και τα “μαλακά” φρένα. Το σύνολο είναι φιλικό, συμπαγές και προβλέψιμο, ακόμα και στο όριο, βγάζοντας και τον πλέον αγριεμένο Ινδιάνο -που μάλλον είτε έχει χάσει τον δρόμο του, για να καταλήξει εδώ, είτε απλώς πρόκειται για συντάκτη του ειδικού τύπου- ασπροπρόσωπο.

bmw g310gs aspotoli 19

Φανταστείτε πως στη σέλα κάθεται ένας αρχάριος αναβάτης. Το G 310 GS μετατρέπεται σε άριστο σχολείο, δίνοντας τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον σε όλους και σε όλες.

Δουλεύοντας τον κινητήρα ψηλά, οι κραδασμοί γίνονται πιο αισθητοί, ιδιαίτερα στις μανέτες, και λιγότερο σε μαρσπιέ και γόνατα όταν τα τελευταία σφίγγουν το ρεζερβουάρ. Στη σέλα δεν αισθάνθηκα κραδασμούς.

Στη φωτογράφηση τώρα, έβγαλα για πρώτη φορά Off το ABS -το οποίο επανέρχεται αυτόματα στη θέση On όταν σβήσετε και ανοίξετε και πάλι τη μοτοσυκλέτα- για να δοκιμάσω drift με κατεβάσματα. Όχι. Δεν είναι το δυνατό σημείο της μοτοσυκλέτας -ποιος νοιάζεται και ποιος θέλει να κάνει drift με κατεβάσματα πάνω στο GS θα μου πείτε και δεν θα έχετε άδικο. Το γεγονός όμως παραμένει πως η έλλειψη μονόδρομου συμπλέκτη, αλλά και ο συγκεκριμένος συμπλέκτης, δεν συνηγορούν σε ινδιάνικη οδήγηση, καθώς στα κατεβάσματα με απενεργοποιημένο το ABS ο πίσω τροχός μπλοκάρει άμεσα και για ώρα, δυσκολεύοντας την κατευθυντικότητα.

Σούζα το GS θα κάνει ευχάριστα με πρώτη, ή δευτέρα ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΟ, με ελαφριά χρήση συμπλέκτη και τράβηγμα. Περάσαμε βλέπετε από μια εκπληκτική διαδρομή, σε επαρχιακό σφιχτό στροφιλίκι και στενό -πολύ στενό- δρόμο, όπου για κάποιο λόγο υπήρχαν διάσπαρτα αμέτρητα Speed humps / bumps (τεχνητά σαμαράκια για να κόβεις ταχύτητα). Με τράβηγμα στο τιμόνι και λίγο συμπλέκτη, το GS σήκωνε τον μπροστινό -ή και τους 2 τροχούς- στον άερα, κάνοντας μας να γελάμε ασταμάτητα από ενθουσιασμό μέσα από το κράνος. Διασκέδαση, όχι αστεία!

bmw g310gs aspotoli 54

Στη σούζα δίχως βοήθεια από σαμαράκι, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ρόδινα, όμως και πάλι... το G 310 GS ΔΕΝ φτιάχτηκε για κάγκουρες. Θα σηκωθεί με πρώτη και συμπλέκτη, ζορισμένα, ενώ η συνέχεια εξαρτάται αποκλειστικά από τις ικανότητες σας στην κίνηση κοντά στο σημείο ισορροπίας.

Endo δύσκολα θα κάνει λόγω έλλειψης δύναμης, και κάπου εδώ κλείνουμε την καγκουρό-παρένθεση για να γυρίσουμε σε άλλες περιπέτειες.

Κάνει και αυτοκινητόδρομο

bmw g310gs aspotoli 88

Ο αυτοκινητόδρομος είναι το πεδίο που το G 310 GS τα καταφέρνει λιγότερο καλά από τα άλλα -όπου αριστεύει- όμως αυτό είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση 34 ονομαστικών ίππων και βάρους 169,5 γεμάτων κιλών. Σε ταχύτητες 100-120 χλμ/ώρα το G 310 GS δουλεύει άριστα, και μπορείτε να ταξιδεύετε με αυτό τον ρυθμό για πολλά-πολλά χιλιόμετρα, δίχως να πιαστείτε ή να ενοχληθείτε από κάτι.

Όταν τα χιλιόμετρα στο κοντέρ ξεπεράσουν τα 130 -είδαμε μέχρι και 145+, δίχως να φτάσουμε κάποιο όριο, θυμίζουμε πως στο G 310 R είχαμε δει έως και 167 σε κατηφόρα δίχως να χτυπήσουμε κόφτη- οι κραδασμοί γίνονται σύντομα ενοχλητικοί, και θα κουράσουν στο μεγάλο ταξίδι.

bmw g310gs aspotoli 86

Η σταθερότητα είναι υποδειγματική, ενώ παρατηρήσαμε μια ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ (ανεπαίσθητη όμως, πραγματικά διυλίζουμε τον κώνωπα εδώ) ταλάντωση στα 145+ η οποία δεν ανησυχεί επ' ουδενί τον αναβάτη.

Το G 310 GS έχει λοιπόν αποθέματα δύναμης για δυναμικά προσπεράσματα και αυξημένη ενεργητική ασφάλεια, όμως οι κραδασμοί ψηλά σημαίνουν πως οι ιδανικές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο είναι μεταξύ 100-120, άντε με 130 χλμ/ώρα.

Στο χώμα; Ενθουσιασμός!

bmw g310gs aspotoli 104

Είχαμε την ευκαιρία όχι απλώς να οδηγήσουμε σε χώμα, αλλά να ξεσαλώσουμε, και να κάνουμε πράγματα τα οποία κανονικά η μοτοσυκλέτα... δεν έχει δικαίωμα να κάνει!

Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε δηλαδή, από μια μοτοσυκλέτα που ναι μεν έχει 19άρη μπροστινό τροχό, αλλά φοράει χυτές ζάντες και ασφάλτινα ελαστικά; Και όμως!

Το G 310 GS είναι πραγματικά καταπληκτικό εκτός δρόμου, ακόμα και με αυτές τις ζάντες, ακόμα και με αυτά τα ελαστικά, ΑΚΟΜΑ και στο βρεγμένο όπου οδηγήσαμε.

bmw g310gs aspotoli 118

Με απενεργοποιημένο το ABS, διατηρεί παντού την κατευθυντικότητα του, κάνει εύκολες τις αλλαγές κατεύθυνσης ακόμα και πάνω από κροκάλες, χαλίκι ή και λάσπη, και δίνει και εδώ πληροφόρηση νωρίς για γλιστρήματα και για τα όρια του.

Εδώ το χαμηλό του βάρος το κάνει ΙΔΑΝΙΚΟ όχημα για κοντούς και αρχάριους αναβάτες, οι οποίοι θα γεμίσουν εμπιστοσύνη και θα δοκιμάσουν να πάνε εκεί που δεν θα τολμούσαν ποτέ με μια μεγάλη GS.

Και drift θα κάνετε, ενώ στα εμπόδια το G 310 Gs θα σηκώσει χαρούμενα τον μπροστινό τροχό του στον αέρα με 1η-2α-3η, με τη βοήθεια του συμπλέκτη και τράβηγμα στο τιμόνι.

bmw g310gs aspotoli 107

Τιμόνι και μαρσπιέ επιτρέπουν στον αναβάτη να κινείται όρθιος, ενώ κατά τη φωτογράφηση κάναμε ακόμα και τρομακτικό άλμα σε γιαμπ, με σκασμένη 3η, με απόλυτο έλεγχο! Φυσικά η μοτοσυκλέτα δεν έχει φτιαχτεί για τόσο σκληροπυρηνική χρήση, και δυστυχώς όταν οι υπεύθυνοι της BMW Motorrad είδαν τις φωτογραφίες, μας έστειλαν μήνυμα πως... “Sorry, but no jump photos”. Λογικό αν σκεφτείς πως δεν θέλουν να δώσουν λάθος εικόνα για το G 310 GS, παρόλα αυτά, πιστέψτε μας... οι δυνατότητες του είναι πραγματικά μεγάλες στο χώμα! Εδώ δεν έχουμε φανφάρες / σαχλαμάρες του marketing, η μοτοσυκλέτα στην πράξη συμπεριφέρεται απίστευτα καλά -κάποιοι είπαν... ακόμα καλύτερα και από ότι συμπεριφέρεται στην άσφαλτο!

Οι καλύτερες περιπέτειες έρχονται σε μικρά πακέτα

bmw g310gs aspotoli 28

Το G 310 GS αποτελεί ίσως την καλύτερη επιτομή του μότο της εταιρείας που περικλείει όλες τις μοτοσυκλέτες της BMW Motorrad: Make life a ride. Ένα μοντέλο πανέμορφο, φιλικό, πολυχρηστικό, εύκολο, καθημερινό, λογικό, οικονομικό σε απόκτηση (5.950 ευρώ, τελική τιμή με ΦΠΑ στην Ελλάδα), αναλώσιμα, service και κατανάλωση (είδαμε 4,3 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες με σβέλτη οδήγηση), δυναμικό, κατάλληλο για ευρύ φάσμα ικανοτήτων και σωματότυπων, με το “βαρύ” όνομα-εγγύηση της BMW, ικανότατο τόσο σε άσφαλτο όσο και χώμα. Τα κάνει όλα. Και τα κάνει όλα καλά.

bmw g310gs aspotoli 105

Ένα πραγματικά ολοκληρωμένο On-Off -πείτε το Adventure αν θέλετε, χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τάση στην ορολογία- που σε κάνει να ξενοιάζεις από τον φόβο του κόστους, του βάρους, των υπερβολικών επιδόσεων, επιτρέποντας σου να κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο φτιάχτηκε η μοτοσυκλέτα. Να οδηγήσεις, παντού και ανεξαρτήτως συνθηκών, μετατρέποντας την καθημερινότητα σου σε μια διαρκή αναζήτηση αξέχαστων και αξιομνημόνευτων περιπετειών, μικρών και μεγάλων, εύκολα, δίχως απρόοπτα. Everyday Adventures για όλους, τώρα!

Διαβάστε ΕΔΩ τις πρώτες εντυπώσεις από την Παρουσίαση του G 310 GS στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε την Τεχνική Ανάλυση του BMW G 310 GS.

Και δείτε ΕΔΩ το τεστ του G 310 R από το Bikeit στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 1Κ, 4Β, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (cc) 313
Διάμετρος / Διαδρομή (mm) 80/62.1
Ιπποδύναμη (kw/hp) 25/34
στις (rpm) 9500
Ροπή (nm / kgm) 28/2,855
Στις (rpm) 7500
Συμπίεση 10,6:1
Ανάφλεξη BMS-E2
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος
Κιβώτιο 6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση 3.083
Σχέσεις ταχυτήτων
1 3.000
2 2.063
3 1.588
4 1.286
5 1.095
6 955
Πλαίσιο Ατσάλινο, σωληνωτό
Ανάρτηση εμπρός Ανάποδο πιρούνι 41mm
Ανάρτηση πίσω Μονό αμορτισέρ χωρίς μοχλικό
Διαδρομές αναρτήσεων (mm) 180 / 180
Ίχνος (mm) 98
Μεταξόνιο (mm) 1.420
Γωνία κάστερ (μοίρες) 63,3
Φρένα
Εμπρός Δ 300mm, ακτινική δαγκάνα 4Ε, ABS
Πίσω Δ 240mm, δαγκάνα 2Ε, ABS
ABS BMW Motorrad ABS
Ελαστικά
Εμπρός Metzeler Tourance, 110/80-19
Πίσω Metzeler Tourance, 150/70-17
Διαστάσεις και βάρος
Μήκος (mm) 2.075
Πλάτος (mm) 880
Ύψος σέλας (mm) 835
Βάρος με υγρά (kg) 169,5
Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος (kg) 345
Ρεζερβουάρ (lt) 11
Επιδόσεις
Κατανάλωση WMTC 3,3
Επίσημη τελική ταχύτητα (km/h) 143

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 12:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon