.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 10:00

Test - BMW R 1200 GS Rallye 2017

 

Spirit of GS

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής

Αν ξεχωρίζει για κάτι πολύ σημαντικό η νέα R 1200GS Rallye, είναι γιατί καταφέρνει με την προσθήκη της στην γκάμα, να συγκεντρώσει τον χαρακτήρα, την ιστορία, την τεχνολογία, την ομορφιά, την ποιότητα της BMW, αναδεικνύοντας τον θρύλο με το όνομα GS. Και φυσικά, να γεμίσει με όνειρα και προσδοκίες, τον μελλοντικό αναβάτη της. Κανονική Spirit of GS!

Μόδα είναι και... εξαπλώνεται!

Η GS είναι μόδα, οκ. Το γνωρίζουμε όλοι, οι αναβάτες σε όλο τον κόσμο, οι δημοσιογράφοι, όσοι απλά την ήθελαν και είχαν ως στόχο να την αποκτήσουν, για τους δικούς τους λόγους. Μόδα χωρίς υπόβαθρο όμως, δεν υπάρχει. Όχι τυχαία, η GS δημιούργησε και αναρριχήθηκε στην κορυφή της αγοράς των adventure μοτοσυκλετών, και παραμένει εκεί, αποτελώντας το ορόσημο που όλοι θέλουν να φτάσουν και πολλοί, να αντιγράψουν.

Τριανταπέντε και πλέον χρόνια μετά την επίσημη είσοδο της στην αγορά, η GS παραμένει μία μοτοσυκλέτα που αρκετοί αναβάτες επιλέγουν απλά για καθημερινή μετακίνηση, και άλλο ένα μεγάλο κοινό, για ταξίδια παντός εδάφους. Εδώ είναι το μυστικό. Η μόδα, έγινε μόδα, γιατί από πίσω κρυβόταν ένας θρύλος, το πνεύμα του GS που κυκλοφορεί ελεύθερο στις προηγούμενες αλλά και επόμενες παραγράφους.Ταξίδια και δυνατότητες οδήγησης σε κάθε είδους διαδρομή, άνεση για πολύωρη οδήγηση, για φόρτωμα, με έναν ή δύο επιβαίνοντες. Για off road αλλά και on road. Μία απολαυστική μοτοσυκλέτα.

Βλέποντας αυτές τις χρήσεις, αλλά και παρατηρώντας την ενασχόληση όλο και περισσότερων αναβατών με off road οδήγηση, η BMW έχει επενδύσει σε σχολεία εκπαίδευσης ανά τον κόσμο. Και θέλοντας να δώσει στην αγορά μία πιο ειδική μοτοσυκλέτα για τους πιο hardcore αναβάτες, παρουσίασε την Rallye.Μία μοτοσυκλέτα που έφτασε στην αγορά ώστε να προσφέρει μία ''πιο έτοιμη από ποτέ'' GS, για κάθε αναβάτη που ονειρεύεται χωμάτινα ταξίδια, περιπέτεια, βουνά και λαγκάδια, ερήμους και οάσεις.

Και άσχετα αν ποτέ θα πραγματοποιήσει ποτέ κάτι από τα παραπάνω, αρκεί να την βλέπει για να ονειρεύεται - αν την δεις κι εσύ, θα διαπιστώσεις ότι αναμφίβολα, είναι πανέμορφη, και ίσως, ονειρευτείς.

Η κορυφαία επιλογή

Μέχρι πρότινος, ο χωμάτινος αναβάτης GS είχε τις εξής επιλογές: Να επιλέξει μία R1200GS στην οποία να τοποθετήσει με έξτρα χρέωση τους ακτινωτούς τροχούς του Adventure, να αφαιρέσει εξοπλισμό, σχάρα και πίσω σέλα, να αφαιρέσει την ζελατίνα ή να τοποθετήσει μικρότερη, και να ορμήσει στα βουνά. Ή να επιλέξει μία R1200GS Adventure, που διαθέτει ήδη ακτινωτούς τροχούς, με το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ογκώδες ρεζερβουάρ όμως, με μεγαλύτερη ζελατίνα και συνολικό όγκο.

Σε αυτό το μοντέλο, ο δραστήριος χωμάτινος αναβάτης, θα έπρεπε να αφαιρέσει περισσότερα πράγματα ή να είναι έτοιμος να γρατζουνίσει ανάλογα.Αναφορικά με την χρήση των ακτινωτών τροχών, προσφέρουν περισσότερη ελαστικότητα στα χτυπήματα σε λακκούβες, και δεν στραβώνουν όπως οι χυτοί αλουμινένιοι - έτσι τα tubeless ελαστικά, διατηρούν τον αέρα.Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα, αφού το Adventure διαθέτει αυξημένες διαδρομές αναρτήσεων κατά 20 χιλιοστά (και ανάλογα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος), σκληρότερα ελατήρια, αλλά και διαφορές στον κινητήρα: Βαρύτερος στρόφαλος, και μακρύτερη πρωτεύουσα μετάδοση (1,65:1 από 1,737:1) .Επίσης, οι 1η και 2η σχέσεις του κιβωτίου είναι κοντύτερες, ενώ οι 4η και 5η, μακρύτερες.

Συνολικά λοιπόν, η απόδοση του Adventure, είναι διαφορετική στο δρόμο. Και αυτό, όσο και αν ''φτιάξεις'' το απλό R 1200GS με αξεσουάρ τις αρεσκείας σου, δεν θα το πετύχεις.Εκτός αν πάρεις μία Adventure, που ''γενετικά'' είναι καλύτερη σε χαρακτηριστικά για τέτοια χρήση, και αρχίσεις και αφαιρείς περιφερειακά.Όπως έκανε ουσιαστικά η BMW, παρουσιάζοντας την Rallye, μία έκδοση που συνδυάζει τους δύο κόσμους του απλού και Adventure GS, προσφέροντας περισσότερη περιπέτεια, σε μία μοτοσυκλέτα, χωρίς να χρειαστεί τίποτα, εκτός από την αγορά της. 

Διαφορές και εξοπλισμός

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η νέα Rallye είναι μία R 1200GS Adventure στην οποία έχουν αφαιρεθεί ρεζερβουάρ και fering και έχουν τοποθετηθεί αυτά του απλού GS, ενώ έχει αφαιρεθεί και η διαιρούμενη και ρυθμιζόμενη σέλα και στην θέση της έχει μπει η ενιαία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί standard από το εργοστάσιο:

• DTC (Dynamic Traction Control)

• Φώτα ημέρας Led

• Hill Start Control

• Πακέτο Comfort (χρώμιο εξάτμισης, Θερμαινόμενα Grips, ένδειξη πίεσης ελαστικών, χούφτες τιμονιού)

• Πακέτο Touring (Dynamic ESA, Keyless Ride, Υπολογιστής Ταξιδίου Pro, Προετοιμασία Συστήματος Πλοήγησης, Cruise Control, Βάσεις για Πλαϊνές Βαλίτσες)

• Πακέτο Dynamic (Εμπρός Φανάρι Led, Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro, Riding Modes Pro, Led Φλας)

• Κιτ Συνεπιβάτη (Σέλα βασικού εξοπλισμού (αντί για σέλα Rallye), Κεντρικό σταντ, Ζελατίνα βασικού εξοπλισμού (αντί για ζελατίνα Sport)

• ABS Pro

• Sport Ανάρτηση

• Συναγερμός

Σημαντική διαφοροποίηση στο πληρέστατο μοντέλο, προσφέρει το πακέτο "Style 1 Rallye" που προσφέρει η BMW  το οποίο διαθέτει τα εξής: Χρώμα Lupin Blue Metallic, Ζελατίνα Sport, Κινητήρας σε μαύρο χρώμα, Ακτινωτές Ζάντες, Σέλα Rallye μονοκόμματη.

Στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της δοκιμής, είχαν αφαιρεθεί τα μαρσπιέ συνεπιβάτη και η σχάρα φόρτωσης, για πιο άγριο look, ενώ είχε τοποθετηθεί και εξάτμιση της Akrapovic (κόστος 1200euro).Τώρα, όποιος πει ότι αυτή η μοτοσυκλέτα δεν είναι πανέμορφη, σίγουρα θα είναι εμπαθής. Οι χρωματισμοί σε μπλε φόντο, το μπλε πλαίσιο που θυμίζει έντονα το HP2 - το πιο χωμάτινο GS που παρήχθη ποτέ, τα φανταχτερά αυτοκόλλητα, η χαμηλή μαύρη ζελατίνα, η ενιαία δίχρωμη σέλα, οι ακτινωτοί τροχοί, ο μαύρος κινητήρας και άξονας, ναι, την κάνουν να ξεχωρίζει. Και να θες να την αποκτήσεις, να ανέβεις στην σέλα της και να εξαφανιστείς! 

Ξεχωρίζει.... ηχητικά!

Μόλις πάρει μπροστά, ο δικύλινδρος boxer βγάζει έναν δυνατό μπάσο ήχο από το τελικό της Akrapovic και σου δείχνει τον κυβισμό του - και ότι προφανώς έχει δύναμη. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός του Adventure με τον βαρύτερο στρόφαλο και διαφορετικές σχέσεις κιβωτίου από το απλό GS. Για τις ανάγκες κάλυψης των προδιαγραφών Euro4 έχει τοποθετηθεί νέος καταλύτης στο σύστημα εξαγωγής και έχει ρυθμιστεί ανάλογα. Η  BMW όμως κατάφερε να διατηρήσει την ίδια ανακοινώσιμη δύναμη στους 125 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. και την ίδια ροπή, στα 12,5kg στις 6.500σ.α.λ. Στην πράξη, έχει χάσει μόλις τρεις ίππους, από τους 118 που μετρήσαμε στο τελευταίο Adventure του 2014, στους 115, παρά την ''φίμωση''. Και από απόδοση, δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από τα γνωστά μας GS.

Ροπή από τις χαμηλές στροφές, ευκολία στην χρήση, σωστά κλιμακωμένες σχέσεις για πόλη, και χώμα, λίγο κοντές για ταξίδι, όπου μέχρι τα 140χ.α.ω. το ακούς να δουλεύει γλυκά, αλλά από τα 160χ.α.ω και πάνω, ο κινητήρας παράγει κραδασμούς αλλά και θόρυβο.Διατηρεί όμως αυτό τον ήχο που σε προδιαθέτει, και αυτό το γνωστό τράβηγμα στις χαμηλές στροφές που ξεχωρίζει τα GS, το οποίο, στο πρώτο άνοιγμα του γκαζιού, σου δείχνει τα δόντια του.

Χαρακτηριστικά, το Rallye έχει κοντή γκαζιέρα, και έχεις διαθέσιμη άμεσα όλη του τη δύναμη. Η μοτοσυκλέτα επιταχύνει δυνατά, αλλά όχι αυτό που θα περίμενες ίσως λόγω ''Rallye''. Ο μέσος αναβάτης βέβαια, που δεν θα στηθεί στο φανάρι για κόντρες, δεν πρόκειται να παραπονεθεί ποτέ για αυτό το "κάτι παραπάνω" που εμείς περιμέναμε. Το κιβώτιο του είναι θετικό στις αλλαγές αλλά το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων, το Quick Shifter που χρησιμοποιεί, το κάνει τόσο σκληρό στις αλλαγές χωρίς συμπλέκτη, που ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Η σύγκριση με το βουτυρένιο κιβώτιο του S1000XR είναι αναπόφευκτη, και οι αλλαγές χωρίς συμπλέκτη με το GS, ειδικά σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, δύσκολες.

Από 'δω, η Rallye

Η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW είχε αφαιρέσει την σχάρα φόρτωσης και είχε αφήσει ελεύθερο το πίσω τμήμα για φόρτωση σε μορφή τσάντας - λουκάνικο, κάτι που είθισται σε χωμάτινες adventure διαδρομές. Όμως, δεν υπάρχουν στηρίγματα για να δέσεις κάτι - θα πρέπει να γαντζώσεις τους ιμάντες σου στις βάσεις που θηλυκώνουν οι βαλίτσες.

Με την απουσία τους, οι χειρολαβές και η βάση σχάρας έχουν δημιουργήσει ένα χαμηλότερο πίσω μέρος κι έτσι μπορείς να ανέβεις και κατέβεις πολύ πιο εύκολα χωρίς να βρίσκουν τα πόδια σου εκεί. Η σέλα είναι ενιαία και προέρχεται από τα έξτρα αξεσουάρ που πουλάει η BMW. Βρίσκεται στα 890 χιλιοστά ύψους και δεν ρυθμίζει ως προς αυτό. Η συγκεκριμένη έχει τοποθετηθεί προκειμένου να δημιουργεί μία πιο επιθετική θέση οδήγησης και να επιτρέπει στον αναβάτη να μετακινείται μπροστά και πίσω στην χωμάτινη οδήγηση χωρίς να "βρίσκει" στην σέλα του συνεπιβάτη που βρίσκεται τοποθετημένη ψηλότερα.

Λογική αλλαγή, αφού οι αναβάτες που κάνουν  χώμα με GS, αφήνουν την πίσω σέλα σπίτι, για να κινούνται ευκολότερα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Η νέα σέλα είναι πολύ άνετη, αλλά κατηφορική και σε οδηγεί στο ρεζερβουάρ. Θα την ψήλωνα για να νιώθω πιο άνετα στην καθιστή θέση οδήγησης, αν και το Rallye έχει σχεδιαστεί κυρίως για χώμα και όρθια στάση σώματος.Το τιμόνι του είναι τεράστιο σε μήκος - σου δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγάλη η μοτοσυκλέτα αλλά έχεις πλήρη έλεγχο.

Η γωνία στροφής είναι μικρή κι έτσι μπορείς να ελέγχεις με άνεση την Rallye σε κλειστές διαδρομές και σε επιτόπου στροφές - π.χ. μέσα στην πόλη. Στην στάνταρ ρύθμιση το τιμόνι "ξαπλώνει" προς τον αναβάτη για να προσφέρει άνεση, αλλά όταν ρυθμίσεις προς τα πάνω, οι γωνίες του δημιουργούν μία πολύ φυσική στάση σώματος για χωμάτινη οδήγηση.Τα μαρσπιέ έρχονται απευθείας από το Adventure και είναι φαρδύτερα και οδοντωτά, χωρίς ελαστικά παρεμβάσματα - μέρος των κραδασμών οφείλεται και σε αυτά. Το πάτημα επάνω τους όμως δίνει σιγουριά στον αναβάτη όταν βρίσκεται όρθιος, ενώ η μπότα δύσκολα θα γλιστρήσει.

Το διπλό ρυθμιζόμενο ποδόφρενο του Adventure, απουσιάζει, αν και η εύρεση του πίσω φρένου όταν είσαι όρθιος, είναι κάτι που συνηθίζεται γρήγορα.

Επιθετικότερη, στιβαρότερη

Οι αναρτήσεις και το διαφορετικό σετάρισμα που διαθέτουν έχουν φέρει αλλαγές στην αίσθηση που προσφέρει η νέα Rallye. Τα σκληρότερα ελατήρια στις αναρτήσεις και 20 χιλιοστά αυξημένη διαδρομή σε σχέση με το GS (190/200mm) σε σχέση με το Adventure (210/220mm), προσφέρουν ελαφρύτερη αίσθηση και ταχύτερη αλλαγή κλίσης, λόγω μειωμένου βυθίσματος. Στην πράξη, η μοτοσυκλέτα στέκεται καλύτερα στο ύψος της υπό "πίεση" στην άσφαλτο, αντιδρά με λιγότερη ελαστικότητα στην σταθερότητα ή στις γρήγορες στροφές. Την μεγάλη διαφορά όμως την αισθάνεσαι σίγουρα στο χώμα, όπου τα σκληρότερα ελατήρια αποτρέπουν την βαριά BMW από το να βυθίζεται έντονα σε κάθε ανωμαλία.

Περνάει καλύτερα και με περισσότερη άνεση από κάθε λακκούβα και προσφέρει περισσή εμπιστοσύνη όσο ο ρυθμός ανεβαίνει. Αν και δεν είχαμε στην διάθεση μας χωμάτινα ελαστικά, η βόλτα μας ήταν αξιοπρεπέστατη, και σίγουρα, θα βελτιωνόταν σημαντικά με την προσθήκη ''τακουνιών''. Το μπροστινό σύστημα Telelever μεταφέρει το ανάγλυφο του εδάφους στον αναβάτη και οριοθετεί την ταχύτητα με την οποία θα κινηθείς. Σε απλές βόλτες, όλα δουλεύουν καλά.

Οι αναρτήσεις με το σύστημα ESA υπάρχουν και εδώ, με ρυθμίσεις Sport και Dyna, οι οποίες ρυθμίζουν ως εξής: Πατώντας σταθερά το κουμπί ρύθμισης, και οι δύο προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αλλάζουν ως προς Minimum ή Maximum επίπεδα. Ανάλογα επηρεάζονται τα ελατήρια, κάτι που στο Minimum της Dyna, νιώθεις όταν ξεπροφορτίζεται το ελατήριο του πίσω αμορτισέρ. Δεν υπάρχει η ρύθμιση Off Road που συναντάμε στα Adventure (επιλογή ένα ή δύο "βουνά") και αν κάποιος θέλει να προσθέσει, μπορεί να επιλέξει την έξτρα ρύθμιση Enduro Pro στα Riding Modes. Αυτή περιλαμβάνει τα modes Dynamic και Dynamic Pro, Enduro και Enduro Pro, όπως και το Dynamic Traction Control - DTC. Σημαντικά βοηθήματα για off road χρήση, που προσφέρουν νέες ρυθμίσεις για ευρύτερη χωμάτινη χρήση.

Μαζί με τα προαναφερθέντα έρχεται και το σύστημα Hill Holder Assist, το οποίο συγκρατεί την μοτοσυκλέτα σε εκκίνηση σε ανηφόρα, όταν υπάρχει επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο και ο αναβάτης κρατάει τον συμπλέκτη. Όλες αυτές οι επιπρόσθετες ρυθμίσεις θα βελτιώσουν την οδήγηση εκτός δρόμου και θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα που επιθυμεί ο adventure αναβάτης. 

Ηλεκτρονικά βοηθήματα

Οι μεγάλες GS είναι γνωστές για τα δυνατά φρένα τους, που μέσω του συστήματος semi-integral, συνδυάζουν το πάτημα του μπροστινού φρένου, με μερική ενεργοποίηση του πίσω, προσφέροντας ιδανική πέδηση.

Το αντίθετο δεν συμβαίνει στα GS (συμβαίνει στα RT), γιατί το πίσω φρένο λειτουργεί ανεξάρτητα στο χώμα, ώστε να μην μπλοκάρει και τον μπροστινό τροχό. Τα φρένα του Rallye είναι πάρα πολύ δυνατά, το μπροστινό τόσο απότομο που σε "αναγκάζει" να κοντράρεις το τιμόνι για να κρατηθείς, για να σταματήσει άμεσα την μεγάλη μοτοσυκλέτα. Το πίσω είναι επίσης δυνατό αλλά απότομο με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται εύκολα το ABS και να μακραίνει το φρενάρισμα. Το συγκεκριμένο σύστημα απενεργοποιείται τελείως, αλλά δεν υπάρχει ρύθμιση off road όπως ισχύει αντίστοιχα και για το Traction Control. Το έξτρα ABS Pro ρυθμίζει για off road οδήγηση.

Έτσι, με τους δύο δίσκους μπροστά, και τόση δύναμη, σε συνδυασμό με την μικρή διαδρομή τροχού λόγω του συστήματος Telelever, αν έχεις απενεργοποιημένο το ABS στο χώμα, θα πρέπει να έχεις ανάλογα ευαίσθητα δάκτυλα για να μην μπλοκάρει ο τροχός. Η προοδευτικότητα - κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στα φρένα στο χώμα, απουσιάζει. Το HP2 ας πούμε, που χρησιμοποιούσε ένα δίσκο φρένου μπροστά, είχε πιο προοδευτικό φρένο, αλλά ανάλογη αδυναμία στην άσφαλτο. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Διατηρούνται τα modes ρύθμισης του κινητήρα σε sport, Street, enduro, και Rain με αντίστοιχη αλλαγή στην απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Ουσιαστικά η απόδοση παραμένει ίδια, όπως είχαμε δει και στα προηγούμενα μοντέλα, αλλά αλλάζει η απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ή όχι του Traction Control, ο αναβάτης μπορεί να βρει την ρύθμιση που του ταιριάζει.

Off Road... κυρία!

Στον εξοπλισμό του νέου Rallye έχει προστεθεί και το μαγνητικό κλειδί Smart Key που έχουμε ήδη δει σε προηγούμενα μοντέλα BMW. Το είχα πάντα στο τσαντάκι μου, πάταγα τον κεντρικό διακόπτη για να πάρει μπροστά ο κινητήρας ή να κλειδώσει το τιμόνι, και αποδείχθηκε μεγάλη ευκολία στην καθημερινότητα.Στο Rallye διατηρείται επίσης το σύστημα γρήγορης ρύθμισης της ζελατίνας fering στο δεξί άκρο - σημείο όχι και τόσο χρηστικό όταν οδηγάς, αλλά προφανώς βρίσκεται εκεί για να αποτρέψει όποια ρύθμιση κατά την οδήγηση.

Η κοντή ζελατίνα fering είναι σκουρόχρωμη και δένει οπτικά με το σύνολο, και προσφέρει οπτικό πεδίο ακόμη και στον μπροστινό τροχό, όταν βρίσκεσαι όρθιος - αυτός ήταν ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλωστε. Είναι όμως τόσο κοντή που ακόμη και στην πιο ψηλή θέση της δεν καταφέρνει να διώξει τον αέρα από το κράνος, ο οποίος καταλήγει κατευθείαν στα μάτια αν έχεις ανοιχτή την ζελατίνα. Για χώμα είναι σίγουρα καλύτερη από την standard, ενώ σε μικρές διαδρομές, θα κάνει την δουλειά της.

Οι διακόπτες είναι ίδιοι με των υπόλοιπων μοντέλων ενώ τα όργανα του που παραμένουν ήδη τέσσερα χρόνια στην αγορά θα έλεγα ότι με προβλημάτισαν αυτή τη φορά. Προφανώς η σκιά που έπεφτε πάνω τους από την έξτρα βάση του GPS (τοποθετημένη ακριβώς από πάνω), δυσκόλευε την ανάγνωση των αριθμών. Ίσως πλησιάζει η ώρα για μία TFT οθόνη.Και ίσως στον standard εξοπλισμό να συναντούσαμε επίσης το έξτρα πλαστικό προστατευτικό φαναριού, τα προβολάκια, τα προστατευτικά κάγκελα κινητήρα ή τις βάσεις για αλουμινένιες βαλίτσες.Αυτή τη στιγμή πάντως, είναι η πληρέστατη χωμάτινη μοτοσυκλέτα που μπορεί να βρει κάποιος στην γκάμα της BMW.

Δεν είναι ανάλογη της HP2 στην οποία μοιάζει πολύ, αλλά προσφέρει όσο περισσότερο "HP2" μπορεί να βρει κανείς αυτή τη στιγμή στην γκάμα, με τις ανέσεις και δυνατότητες μίας καθημερινής GS.

Η εκλεκτή

Η νέα προσθήκη στην γκάμα των R1200GS, Rallye , έχει τις δυνατότητες να κινηθεί σε άγριες συνθήκες και ένας αναβάτης χωμάτινος θα βρει περισσότερα χαρακτηριστικά που να του αρέσουν πάνω σε αυτή, παρά σε μία απλή GS την οποία θα αρχίσει να "γδύνει" και να "ντύνει" έπειτα με τα αξεσουάρ που θέλει.

Είναι μία GS με χαρακτηριστικά Adventure, με λιγότερο όγκο και λιγότερα κιλά.Στα 24.000euro που κοστίζει η μοτοσυκλέτα της δοκιμής (22.780€ + εξάτμιση Akrapovic 1200€) απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό. Στο κοινό που θέλει να αποκτήσει μία μοναδική σε αίσθηση και παρουσία μοτοσυκλέτα.

Στο κοινό που θα άλλαζε το απλό ή το Adventure GS απλά και μόνο για να έχει το νέο Rallye. 

Στο κοινό που θα αποκτούσε το Rallye για να το βάζει στο χώμα αδιαφορώντας για το κόστος ή τις γρατζουνιές. Ή στο κοινό που απλά θα πήγαινε με έναν διαφορετικό τρόπο στη δουλειά και την βόλτα του.

Αυτό το κοινό λοιπόν, έχει φροντίσει να γίνουν ανάρπαστα τα νέα R 1200GS Rallye από τα καταστήματα. Αυτοί... ξέρουν!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής BMW
Μοντέλο R1200GS Rallye
Αντιπρόσωπος BMW HELLAS
Τιμή €22.780 
Τιμή μοτοσυκλέτας δοκιμής €23.980 
Εγγύηση 2 Χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Αερουγροελαιόψυκτος, boxer, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (c.c.) 1170
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 101  x 73
Συμπίεση (:1) 12,5
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός με σώματα διαμέτρου 52mm
Λίπανση υγρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, anti-hopping, υδραυλικός
Πρωτευούσα μετάδοση Γρανάζια - 1,65:1
1η σχέση 2.438
2η σχέση 1.714
3η σχέση 1.296
4η σχέση 1.059
5η σχέση 0.943
6η σχέση 0.848
Μετάδοση Με άξονα, 2,9:1
Κιβώτιο 6 σχέσεων
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Κάστερ (°) 27
Ίχνος (mm) 99,6
Μεταξόνιο (mm) 1507
Ύψος σέλας (mm) 890
Πλάτος (mm) 953
Μήκος (mm) 2207
Βάρος (kg) 244
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (λτ) 20l
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Τύπος / Διαδρομή (mm) Telelever, με μονό αμορτισέρ και διαδρομή τροχού 210mm / ESA και stabilizater - διάμετρος καλαμιών 37mm
  Paralever με μονό αμορτισέρ και διαδρομή τροχού 220mm / ESA
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-19
Πίσω 170/60-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 305mm με δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης τεσσάρων εμβόλων και semi -Integral ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 276mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και semi - Integral ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ) 125/7.750
Ροπή εργοστασίου (χλγμρ/σαλ) 12,5/6.500
Ισχύς πραγματική (ίπποι/σαλ) 115

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 10:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon