.
Κατηγορία Zero Engineering
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 12:50

Zero S/ DS/ DSR 2024 - Νέα πλατφόρμα και αυξήσεις στα "κρίσιμα νούμερα"

Νέα πλατφόρμα που φέρνει μεγάλες αλλαγές για τα street και dual sport της Zero, με πιο ισχυρό φορτιστή, νέο ηλεκτροκινητήρα κ.ά.

Έγγραφα από την Αμερική, την πατρίδα της Zero Motorcycles, αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία προχωρά σε σημαντική ανανέωση των μοντέλων S, DS, και DSR για το 2024. Τα μοντέλα περνούν σε μια νέα πλατφόρμα, συγκεκριμένα την FXR, η οποία χρησιμοποιείται στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, όπως τις SR δρόμου και την DSR/X, την νέα Adventure. Βάσει των πληροφοριών που δημοσιεύουν οι συνάδελφοι μας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το Zero S 2024 θα έχει την ίδια πλατφόρμα, με αυτή των SR, SR/S και SR/F (FST Street), ενώ τα Zero DS 2024 και Zero DSR 2024 θα φέρουν την πλατφόρμα του DSR/X (FST Adventure).

Όταν αλλάζει ολόκληρη η πλατφόρμα ενός μοντέλου, η ανανέωση του μπορεί να χαρακτηριστεί και ριζική και, πράγματι, οι αλλαγές στα νέα Zero είναι αρκετές και σημαντικές.  Στην περίπτωση των S και DS, ξεκινάμε από μια νέα μπαταρία χωρητικότητας 14,4 kWh, πρακτικά διπλασιάζοντας την χωρητικότητα από την προηγούμενη μπαταρία τους, ενώ το DSR θα έχει ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία 15,6 kWh, η οποία είναι πιθανόν να προσφέρεται και ως επιλογή αναβάθμισης, για τα S και DS.

Τα 3 μοντέλα θα έχουν έναν νέο κοινό ηλεκτροκινητήρα με τον εσωτερικό κωδικό ZX από την Zero, ο οποίος ανακοινώνεται με απόδοση στα 30 άλογα στα χαρτιά -για αυτό, θα προτιμήσουμε την επίσημη επιβεβαίωση, καθώς τα υπάρχονται μοντέλα είναι ισχυρότερα στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και μπορεί να χρειάζεται διευκρίνιση, σχετικά με την συνεχόμενη ισχύ και την ισχύ κορυφής, που μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Άλλες αλλαγές που είναι σε θέση να αναφερθούν, προς το παρόν, αφορούν την χρήση ισχυρότερου εσωτερικού φορτιστή, στις Zero S, DS και DSR, στα 3 kW με δυνατότητα αναβάθμισης στα 12 kW με ταχυφορτιστή. Η σημαντική αύξηση (από τα 1,3 kW με δυνατότητα αναβάθμισης στα 6) ανταποκρίνεται φυσικά στην μεγάλη αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας, άρα και στην ανάγκη να μην αυξηθεί ο χρόνος φόρτισης.

Περισσότερα αναμένονται, με επίσημη μορφή. Μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 13:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Zero Motorcycles – Πατέντες για νέο υγρόψυκτο μοτέρ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon