Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2025 16:27

Triumph Daytona 1200 2026 – Φαντασιώσεις στα μεγάλα superbikes!

Μπορεί όλα τα σημάδια και τα δεδομένα, να δείχνουν ότι δεν πρόκειται να δούμε νέο Triumph Daytona 1200 (τουλάχιστον όχι στο βραχυπρόθεσμο μέλλον), κάποιοι όμως... δεν σταματούν να ονειρεύονται, και αυτό είναι όμορφο.

Φαίνεται πως η επιρροή, σε όλα τα επίπεδα, των γρήγορων σπορ μοτοσυκλετών στο μυαλό κάποιων μοτοσυκλετιστών, είναι απλώς καθοριστική. Για κάποιους, μοτοσυκλέτα δεν σημαίνει «Adventure» και ό,τι αυτό συνεπάγεται – άσχετα αν η ευρωπαϊκή, τουλάχιστον, αγορά, έχει υποκύψει πλήρως στην ADV φρενίτιδα. Ο Kar Lee, ωστόσο, που διατηρεί τις σελίδες Kardesign στα κοινωνικά δίκτυα, λατρεύει τις supersport μοτοσυκλέτες και δεν το κρύβει – άλλωστε και ο ίδιος έχει προβάλλει πολλάκις, ανάλογες μοτοσυκλέτες που είχε/έχει στην κατοχή του.

Το τελευταίο του δημιούργημα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες, είναι μία μοτοσυκλέτα που η Triumph… σχεδόν έφτιαξε, ή έφτιαξε χωρίς να το δηλώσει ευθέως: Daytona 1200. Ο Lee έχει προσεγγίσει σχεδιαστικά την μοτοσυκλέτα μέσα από μία 100% Modern ματιά, χωρίς τα όποια ρετρό ή λιγότερο τολμηρά, πιο «σίγουρα» στοιχεια της Speed Triple 1200RR. Πέρα όμως από το γενικότερο σχέδιο, βλέπουμε ότι ο Lee «σήκωσε» και την εξάτμιση πιο κοντά στην ουρά της μοτοσυκλέτας, επιτρέποντας ανεμπόδιστη θέα προς το μονόμπρατσο. Η εμφάνιση του εμπρός μέρους είναι από τις πιο επιθετικές απόψεις που έχουμε δει, ειδικά από ανεξάρτητη δουλειά, εξερευνώντας τάσεις που οι κατασκευαστές δεν κάνουν -ή θα αργήσουν να κάνουν.

Βασισμένο μηχανολογικά στο Speed Triple RS, το υποθετικό Daytona 1200 θα προσέφερε 183 τρικύλινδρα άλογα στο δεξί σου γκριπ, για ακόλαστες στιγμές ανόθευτης απόλαυσης της δύναμης, μαζί με τα όποια αποτελέσματα μίας πιο σπορ θέσης οδήγησης και μίας πλήρους κάλυψης από τον αέρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το status quo της σκηνής παγκόσμια έχει βάλει αυτές τις μοτοσυκλέτες σε δεύτερη μοίρα, εμπορικά – και είναι πολύ φρέσκια, ακόμη, η αφαίρεση της Speed Triple 1200RR από την γκάμα της Triumph.  

Πηγή/εικόνες: Kardesign

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2025 16:38
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon