.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 17:35

Triumph μονοκύλινδρη γκάμα - Οι πρώτες “κατασκοπικές” φωτογραφίες - UPDATED

Οι πρώτες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες της Triumph εδώ και έναν αιώνα έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση σε “κατασκοπικές” φωτογραφίες στη βρετανική MCN, αλλά και στον Moto Vlogger Motobob, που ανέβασε κατόπιν δικές του, διαφορετικές φωτογραφίες από τις δοκιμές στους δρόμους της Βρετανίας.

Θυμίζουμε πως η νέα μονοκύλινδρη γκάμα της Triumph θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Bajaj στην Ινδία, ενώ θα είναι τα πρώτα μοντέλα στη συνεργασία Triumph-Bajaj που ανακοινώθηκε το 2020.

Οι δυο μοτοσυκλέτες στις φωτογραφίες (μια naked με 17άρηδες τροχούς και μια scrambler με 19άρη μπροστινό, χούφτες και διαφορετικά μαρσπιέ, που ίσως ονομάζεται Tiger Cub) είναι μεν γυμνές, με το design να ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό και στο σύγχρονο φέρνοντας και λίγο σε Street Twin. Η θέση τώρα της μεγάλης TFT οθόνης μας κάνει να πιστεύουμε πως στα μοντέλα παραγωγής ίσως δούμε μια μάσκα, ένα bikini-fairing, ή κάποιο ανάλογο εξάρτημα, ώστε να μην εξέχει έτσι άγαρμπα η οθόνη. Κι όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του MotoBob από μια πρωτότυπη Tiger Cub μοτοσυκλέτα με όλο τον εξοπλισμό της, η Triumph δείχνει να επέλεξε τη ζελατίνα. Δείτε όμως στις φωτογραφίες του MotoBob και το δεύτερο ψηλό φτερό μπροστά!

Τα κάρτερ έχουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο σχήμα των κλασικών Triumph, με τον κινητήρα να είναι υγρόψυκτος, με ένα μακρύ και λεπτό ψυγείο μπροστά του, και με εξάτμιση 1 σε 1. Αναλόγως το μοντέλο, η εξάτμιση καταλήγει σε μονό τελικό, ή σε τελικό με δύο απολήξεις.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε την χωρητικότητα του κινητήρα με την MCN να κάνει λόγο για 350-500 κυβικά.

Το πλαίσιο δεν φαίνεται, ενώ είναι ατσάλινο και σωληνωτό, και στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι 41-43 mm, μαζί με μονό αμορτισέρ πίσω. Η θέση οδήγησης είναι όρθια, με ψηλό τιμόνι και χαλαρές γωνίες σε γόνατα και αγκώνες.

Οι ζάντες έχουν μπράτσα και όχι ακτίνες, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο ανά τροχό, με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά.

Τα φώτα είναι full LED με στρογγυλό προβολέα μπροστά που έχει και DRL LED δαχτυλίδι περιμετρικά.

Το ρεζερβουάρ έχει κλασικό design, ενώ η σέλα είναι 2 επιπέδων.

Οι μοτοσυκλέτες αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα στα τέλη του 2022 και να φτάσουν στους dealer την άνοιξη του 2023, αν δεν συνεχίσουν οι σφαλιάρες με τις ελλείψεις ημιαγωγών κλπ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 17:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon