.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 16:17

Triumph Tiger Sport 660 - Πρώτες επίσημες φωτογραφίες και teaser βίντεο

Η Triumph έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το επερχόμενο Adventure bike μεσαίου κυβισμού της φίρμας, που ακούει στο όνομα Tiger Sport 660, και βασίζεται στο μηχανικό σύνολο της Trident 660.

Το νέο Tiger Sport 660 θα ανταγωνίζεται μοτοσυκλέτες όπως το Yamaha Tracer 7, το Kawasaki Versys 650, το Suzuki V-Strom 650, κ.α.

Για την ώρα η Triumph δεν δίνει στοιχεία για τη νέα της μοτοσυκλέτα, αν και οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ήδη αρκετά.

Καταρχήν ο κινητήρας αναμένεται να αποδίδει παραπλήσια νούμερα με της Trident, δηλαδή 80 hp / 10.250 rpm, ενώ υπάρχει η πιθανότητα οι Βρετανοί να έχουν ρυθμίσει λίγο διαφορετικά την απόδοση για πιο γεμάτη αίσθηση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, αν και ο τρικύλινδρος κινητήρας του γυμνού μοντέλου είναι ήδη ιδιαίτερα γεμάτος.

Το γρανάζωμα πιθανώς να είναι νέο, με μακρύτερες τις τελευταίες σχέσεις για την ταξιδιωτική χρήση της νέας μοτοσυκλέτας.

Ίδιο με της Trident είναι και το πλαίσιο ενώ παρόλο που το υποπλαίσιο δείχνει και αυτό ίδιο, πιθανώς να έχει ενισχυθεί για να μπορεί το νέο μοντέλο να κουβαλά ευκολότερα 2 άτομα και τριβάλιτσο.

Φυσικά η μεγαλύτερη οπτική αλλαγή από την Trident στην Tiger Sport 660 είναι το φέρινγκ με την ψηλή ζελατίνα, για καλύτερη προστασία στο ταξίδι.

Νέο είναι το ρεζερβουάρ, με αυξημένη χωρητικότητα από τα 14 λίτρα της Trident, ενώ αναμένουμε να δούμε τι έχει κάνει η Triumph με τις αναρτήσεις, και αν αυτές έχουν μεγαλύτερες διαδρομές (το πιθανότερο) ή όχι από εκείνες της Trident.

Τα ελαστικά στις φωτογραφίες είναι τα Michelin Road 5, ενώ οι ζάντες είναι χυτές με 5 μπράτσα.

Φυσικά το Tiger Sport 660 θα διαθέτει το πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της Trident, συμπεριλαμβανομένων του Ride-by-wire, των riding modes, του traction control, του δικάναλου ABS και της συνδεσιμότητας.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί επίσημα στην τελική της μορφή η μοτοσυκλέτα, όμως σίγουρα πρόκειται για μοντέλο του 2022.

Και αν η τιμή της Trident ξεκινά από τα 7.990 ευρώ στην Ελλάδα, η τιμή του Tiger Sport 660 αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο ακριβή, παραμένοντας όμως σε εξαιρετικά επίπεδα και στο νέο μοντέλο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 16:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon