.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 17:02

Triumph Scrambler 1200 XC & XE 2021 – Συμμόρφωση στις Euro 5

Η Αγγλική εταιρεία παρουσίασε τα δύο μεγάλα της Scrambler με κινητήρες ρυθμισμένους κατά την ισχύουσα νομοθεσία.

Αν παρατηρούσε κάποιος τον τιμοκατάλογο λιανικής που έδωσε στη δημοσιότητα η Triumph πριν περίπου έναν μήνα, από αυτόν έλαμπαν διά της απουσίας τους τα Scrambler 1200. Όπως αντιλαμβανόμαστε σήμερα, η αιτία δεν ήταν πως απλώς δεν είχε γίνει ακόμη η επίσημη παρουσίασή τους.

Οι δύο εκδόσεις Scrambler 1200, XC και XE, επιστρέφουν στο προσκήνιο με μόνη ανακοινωμένη αλλαγή την προσαρμογή του κινητήρα τους στα νέα δεδομένα. Η Triumph δεν αναλύει τι είδους μετατροπές έχουν γίνει στον κινητήρα, παρά μόνο ξεχωρίζει την αναθεωρημένη εξάτμιση.

Πρέπει να έχει γίνει λίγο πιο βαθύ κούρδισμα πάντως μιας και η απόδοση εμφανίζεται μεν ακριβώς ίδια στα μέγιστά της – 89 hp και 11.2 kgm – μα έχει αλλάξει ελαφρώς η θέση αυτών των μεγίστων. Έτσι η ισχύς κορυφώνεται στις 7,250 rpm, δηλαδή 150 χαμηλότερα από πριν, ενώ η ροπή πιάνει τη δική της κορυφή στις 4,500, ψηλότερα από τις 3,950 του ίδιου κινητήρα σε Euro 4 μορφή.

Η διαφορά είναι μάλλον μικρή για να κάνει πολύ αισθητή διαφορά και ούτως ή άλλως μιλάμε για έναν κινητήρα που ξεχειλίζει από ροπή παντού.

Κατά τα λοιπά τα δύο Scrambler συνεχίζουν με τον πλουσιότατο και υψηλού επιπέδου εξοπλισμό τους, τα προηγμένα cornering ηλεκτρονικά τους, με το XE να ξεχωρίζει από το έξτρα μπόι που του προσδίδουν οι ψηλότερες αναρτήσεις του.

Για το 2021 τα διαθέσιμα χρώματα των Scrambler 1200 XC και ΧΕ είναι τα μπλε, χακί και μαύρο, συνοδεύονται δε από μια μεγάλη λίστα πάνω από 70 αξεσουάρ για να τα φέρετε στα μέτρα σας. Οι λιανικές τους τιμές στην Ελλάδα αναμένονται.

Δείτε τα στην Ελληνική ιστοσελίδα της Triumph, καθώς και στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.

Scrambler 1200 XC / Scrambler 1200 XΕ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 17:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon