.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 22:09

Triumph Street Triple 2017 - Επίσημη παρουσίαση (Φωτό & Βίντεο)

 

Σε 3 εκδόσεις, με νέο τρικύλινδρο κινητήρα 765κ.εκ.

 

Η Triumph παρουσίασε τη νέα Street Triple για το 2017, με νέο τρικύλινδρο κινητήρα 765 κ.εκ, βελτιωμένα ηλεκτρονικά, και 3 εκδόσεις με διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, για διαφορετικά βαλάντια. Την S με 111hp, την R με 116hp και την κορυφαία RS με 121hp.

Αναφερόμενη στη νέα Street Triple η Triumph λέει πως αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, με περισσότερη δύναμη και μικρότερο βάρος από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ σαφής στόχος της μοτοσυκλέτας είναι να τα βάλει στα ίσια με το Yamaha MT-09.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πιο εντυπωσιακά νούμερα ιπποδύναμης, αλλά πριν βιαστούμε ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στη νέα μεσαία streetfighter των Βρετανών.

Στη Βρετανία η S θα κοστίζει 8.000 λίρες Αγγλίας (9.200 ευρώ), ενώ δεν ανακοινώθηκαν ακόμα τιμές για τα υπόλοιπα 2 μοντέλα (R & RS). Το RS θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο, το S από τον Απρίλιο και το R από τον Μάιο. Τα επίσημα αξεσουάρ και για τα 3 μοντέλα ξεπερνούν τα 60!

Το νέο Street Triple είναι φυσικά Euro 4 (κι ας βγήκε η Βρετανία από την Ε.Ε.), ενώ αποτελεί εξέλιξη της 675.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας βασίζεται στον sport κινητήρα του Daytona 675, διαθέτει όμως 80+ νέα εξαρτήματα και μεγαλύτερο κυβισμό. Πλέον παίζει στα 765 κυβικά εκατοστά, με διάμετρο κυλίνδρων 78mm και διαδρομή 53,4mm. Η συμπίεση βρίσκεται στο 12.65:1. Ο κινητήρας διαθέτει 5 Riding Modes (Road, Rain, Sport, Track, και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο) στην έκδοση RS, ενώ η έκδοση R θα διαθέτει όλα τα παραπάνω πλην του Track. Το βασικό μοντέλο θα διαθέτει μόνο τις επιλογές Road και Rain.

Η βασική έκδοση (φωτό άνω) δεν διαθέτει καν συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, ενώ οι 2 ακριβότερες εκδόσεις έχουν slip & assist (περιορισμένης ολίσθησης, και με υποβοήθηση). Το κιβώτιο είναι 6τάχυτο.

Η ιπποδύναμη για τις 3 εκδόσεις έχει ως εξής: S με 111hp / 11.250rpm, η R με 116hp / 12.000rpm και η RS με 121hp / 10.800rpm. Αντίστοιχα η ροπή είναι 7,45Kgm / 9.100rpm για την S, 7,85Kgm / 9.400rpm για την R, και 7,85Kgm / 10.800rpm για την RS.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το πιο δυνατό μοντέλο RS (φωτό άνω) είναι ισχυρότερο κατά 16% από το προηγούμενο Street Triple, με 13% μεγαλύτερη ροπή.

Ένα ακόμη σημείο που τα 2 ακριβότερα μοντέλα διαφέρουν από την βασική έκδοση, είναι στα TFT όργανα, με τη μεγάλη οθόνη 5 ιντσών.

Νέοι όμως, πιο εργονομικοί, πιο σύγχρονοι, και με joystick είναι και οι διακόπτες.

Η Triumph αναφέρει πως το πλαίσιο, που είναι κοινό και για τις 3 εκδόσεις, είναι νέο και 2 κιλά ελαφρύτερο, με τη μοτοσυκλέτα να ζυγίζει 166 κιλά στεγνή σε όλες τις εκδόσεις.

Ελαφρώς διαφορετική όμως είναι και η γεωμετρία στα 2 πιο sport μοντέλα, με άλλη γωνία κάστερ και διαφορετικό ίχνος, για πιο σβέλτες αντιδράσεις -το μεταξόνιο είναι ίδιο στα 1.410mm, ενώ ίδιο είναι και το ρεζερβουάρ που χωράει 17,4 λίτρα καυσίμου.

Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης ξεχωρίζουν τα εξής: ABS, Traction Control, Ride by Wire, Rain & Road modes, LED φώτα θέσης, LCD οθόνη οργάνων, νέο design πλαστικών, νέο ψαλίδι τύπου “gullwing”, Pirelli Diablo Rosso Corsa ελαστικά, κ.α.

Η R διαθέτει τον εξοπλισμό της S και επιπλέον: ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης, συμπλέκτη slip&assist, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 5 ιντσών, 2 επιπλέον Rider Modes (Sport και ρυθμιζόμενο από τον αναβάτη), καλύτερο trip computer, νέους διακόπτες με joystick, DRL φώτα, φλας που σβήνουν μόνα τους, high-spec λεπτομέρειες, κ.α.

Τέλος η RS διαθέτει ότι και η R και επιπλέον: Quickshifter, επιπρόσθετο Track Rider Mode, χρονόμετρο, καρίνα στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, κάλυμμα για μονόσελο, μοναδική βαφή, Pirelli Diablo Supercorsa SP ελαστικά, κ.α.

Διαφορετικές είναι οι αναρτήσεις στα 3 μοντέλα, με την S να φέρει ανάποδο πιρούνι Showa SFF 41mm χωρίς ρυθμίσεις και πίσω αμορτισέρ Showa piggyback με ρύθμιση προφόρτισης. Η R διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι Showa SF-BPF 41mm και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ Showa piggyback. Και τέλος η RS διαθέτει το ίδιο πιρούνι μεν με το R, αλλά πίσω φοράει ένα πλήρως ρυθμιζόμενο Ohlins STX40 piggyback.

Διαφορετικά και τα φρένα, με την S να φέρει Nissin 2πίστονες δαγκάνες μπροστά, την R να φέρει Brembo M4.32 4πίστονες δαγκάνες, και την RS να έχει Brembo M50 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες. Όλες οι μοτοσυκλέτες φοράνε μονό δίσκο της Brembo πίσω.

Είναι η νέα Triumph Street Triple όντως “a game-changer”, δηλαδή μια μοτοσυκλέτα που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού; Ακόμα και οι Βρετανοί δημοσιογράφοι αναφέρουν πως το marketing τους ξεγέλασε ελαφρώς με τα υπερβολικά τσιτάτα, πάντως η νέα μοτοσυκλέτα δείχνει παντού καλύτερη από την προηγούμενη, δυνατότερη, ελαφρύτερη, πιο εξελιγμένη και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος.

Και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, θα μπορέσει να καλύψει μια εκτενή σειρά από πορτοφόλια.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 17:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon