.
Κατηγορία QJ Motors
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 15:27

QJMOTOR SRK 800RR – Αποκαλύφθηκε νέο –και 4κύλινδρο- supersport

Φως σε ένα ακόμα από τα project της QJMOTOR. 

Έχοντας κάνει μια δυναμική είσοδο σε αγορές πολλών χωρών, η QJMOTOR μας έχει συστηθεί και σε ελληνικό έδαφος, με μία ευρεία γκάμα μοτοσυκλετών για όλα τα γούστα. Τώρα, ένα ακόμα μοντέλο της βλέπει το φως της δημοσιότητας και, μάλιστα, ίσως… προκαλέσει ρίγη νοσταλγίας και πόθου σε πολλούς «παλαιότερους» μοτοσυκλετιστές! Μιλάμε για το, τετρακύλινδρο εν σειρά, SRK 800RR!

Η εικόνα, που βλέπετε παραπάνω, διέρρευσε –ή «διέρρευσε» κατά τα γνωστά- σε διεθνή κανάλια ενημέρωσης και μας παρουσιάζει, μια ιδιαίτερα μοντέρνα supersport μοτοσυκλέτα, με σχεδίαση που θα συζητηθεί… πολύ! Οι Κινέζοι το κάνουν δύσκολο ακόμα και για τους μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για… έλλειψη έμπνευσης, αν και ομολογουμένως το SRK 800RR που βλέπουμε εδώ, έχει πολλά στοιχεία δανεισμένα από άλλα μοντέλα. Το θέμα είναι, ότι η εμφάνιση του είναι όσο σπορ πρέπει, για να σε προσέξουν στην κατηγορία!

Καρδιά της μοτοσυκλέτας, είναι ένας τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας, στα 800 κυβικά, αναπτυγμένος από την ίδια την QJMOTOR. Εντάξει, οι γνώστες και οι διεθνείς συνάδελφοι μας, έχουν υπογραμμίσει ότι η QJMOTOR εκμεταλλεύτηκε τεχνογνωσία και reverse engineering από τον κινητήρα των CB-CBR650 της Honda, όμως στην σημερινή κατάσταση, είναι δύσκολο πλέον να δούμε παρθενογένεση, σε έναν τόσο απαιτητικό τομέα της ανάπτυξης μοτοσυκλετών. Η ισχύς του κινητήρα που έχει διαρρεύσει, ανέρχεται στους 101 ίππους, μαρτυρώντας μια «σύγχρονη» προσέγγιση λειτουργίας που δίνει έμφαση στην ζωηρότητα χαμηλά, και όχι στην απόλυτη δύναμη ψηλά.

Άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας που μας τραβούν την προσοχή, είναι η χρήση δαγκανών Brembo εμπρός, η ύπαρξη αεροδυναμικών πτερυγίων,  μια χαρακτηριστική οπή που διακρίνεται εμπρός, κάτω από την ζελατίνα η οποία ίσως φιλοξενεί κάμερα, πλαίσιο τύπου δύο δοκών από ατσάλι, ενώ η ανάρτηση αναμένεται να προέρχεται από την Marzocchi. To βάρος του μοντέλου, ανακοινώνεται ανεπίσημα στα 207 κιλά, γεμάτο.

Με αυτές τις ενδείξεις, αλλά και ισχυρές τις φήμες που θέλουν την QJMOTOR να παρουσιάζει και ένα 4κύλινδρο 1000άρι με στοιχεία MV Agusta (!), μας κάνουν να περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Stay tuned…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 15:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon