.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 10:54

Ηλεκτρική QJ Motor RX Electro - QJ 7000D - Έτοιμη για παραγωγή;

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της QJ Motor με κωδική ονομασία QJ 7000D έχει εμφανιστεί ξανά σε σαλόνια μοτοσυκλέτας, με τις πρώτες εμφανίσεις να γίνονται το καλοκαίρι του 2021. Έπειτα από τις πατέντες και το όνομα που αποκαλύπτει την επίσημη απόδοση σε Watt - 7kW και απόδοση 9,4 ίππων σε συνεχόμενη δύναμη, και μέγιστη δύναμη στα 13,4hp (10kW), έρχεται η ώρα για την ''απόβαση'' στην Ευρώπη.

Η μοτοσυκλέτα, φέρει σύστημα ABS κάτι που θα χρειαστεί σε μία επερχόμενη είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά, και θα κάνει σίγουρα εντύπωση αν το κάνει αυτό.

Διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων, με συμπλέκτη και ξεχωριστό ποδόφρενο, όπως έχουμε συνηθίσει στις μοτοσυκλέτες με θερμικό κινητήρα, τελική ταχύτητα στα 105χ.α.ω. και το σημαντικότερο, αυτονομία 120 χιλιομέτρων. Η φόρτιση ακόμη ανακοινώνεται στις 4,5 ώρες από το 0 - 80% σε φορτιστή σπιτιού, κάτι που προφανώς είναι ένα θέμα για συνθήκες πόλης.

QJ-Motor-QJ7000D-169Gallery-36112349-1829667-web.jpgΗ κατηγορία στην οποία απευθύνεται είναι αυτή της Α1 / 125cc, με το στυλ να θυμίζει έντονα μοτοσυκλέτα supersport μεγαλύτερου κυβισμού, με ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα, θηριώδες ψαλίδι, χυτούς αλουμινένιους τροχούς, και σέλα για δύο επιβαίνοντες σε ξεχωριστά επίπεδα. Μία πολύ όμορφη μοτοσυκλέτα που αν έρθει στην Ευρώπη με τα χαρακτηριστικά της, θα είναι σίγουρα μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Το ''δικό'' μας θέμα, είναι αν θα φτάσει στην Ευρώπη με την ονομασία QJ Motors, μιας και το εργοστάσιο κάνει την είσοδό του στην αγορά, όπως και στην Ελλάδα, ή με την ονομασία Benelli ή Keeway, μιας και τα δύο τελευταία brands ανήκουν στην QJ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon