.
Κατηγορία Piaggio
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 11:52

Piaggio - Ετοιμάζει το δικό της… Gyro;!

Θυμάστε μήπως το τρίκυκλο μεταφορικό scooter Honda Gyro με τις 2 ρόδες πίσω; Θυμάστε πως το 2019 η Honda παρουσίασε το ηλεκτρικό Gyro-e που οδεύει προς την παραγωγή; Τώρα, πατέντες στο διαδίκτυο δείχνουν την Piaggio να πειραματίζεται με ένα ανάλογο σύστημα.

Τα τελευταία 15 χρόνια η Piaggio έχει γίνει διάσημη για τα τρίτροχα scooter της οικογένειας MP3, με τους δυο τροχούς μπροστά και τον ένα πίσω, διάταξη που ευνοεί την ασφαλή οδήγηση σε βρεγμένη ή σαθρή άσφαλτο.

Η Honda είχε προηγουμένως πειραματιστεί κι εκείνη με τρίκυκλα scooter, παρουσιάζοντας την δεκαετία του 1980 το μεταφορικό scooter Gyro, με τους 2 τροχούς πίσω, και τη δυνατότητα για φόρτωμα. Μπορεί να έχετε δει κάποιο Gyro να κυκλοφορεί ακόμα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει και αρκετοί κινέζικοι κλώνοι του.

Μην ξεχνάμε πως η Piaggio διαθέτει και τα τρίκυκλα APE, τα οποία εκτελούν αξιόλογο μεταφορικό έργο στα αστικά κέντρα, ειδικά στην Ιταλία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Το νέο σύστημα με τους 2 τροχούς πίσω που πατεντάρει η Piaggio έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς διαφέρει από εκείνο του Gyro, με στόχο το καλύτερο κράτημα και την πιο ουδέτερη αίσθηση.

Στο Honda Gyro, ο σύνδεσμος που βρίσκεται στο κέντρο του πλαισίου επιτρέπει στον αναβάτη να στρίβει με το μπροστινό μέρος, παίρνοντας κλίση στη στροφή, ενώ οι δυο τροχοί πίσω παραμένουν συνεχώς σε επαφή με το έδαφος.

Αντίθετα, στις νέες πατέντες της Piaggio, βλέπουμε πως το πίσω μέρος θα παίρνει και αυτό κλίση στη στροφή.

Φαίνεται λοιπόν πως τα τρίκυκλα scooter έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 11:54

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon