.
Κατηγορία Piaggio
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 15:26

Piaggio Ape E-City – Ηλεκτρική έκδοση με ανταλλάξιμες μπαταρίες

Το τρίκυκλο Ape περνά στη νέα εποχή με την ηλεκτρική του έκδοση που παρουσιάστηκε στην Ινδία.

Το θρυλικό μοντέλο της Piaggio έχτισε τον θρύλο του στηρίζοντας τη μεταπολεμική αναδόμηση της Ιταλίας και τώρα, 70 χρόνια αργότερα, είναι πανέτοιμο για το μέλλον. Στο Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, το Piaggio Group παρουσίασε με πάσα επισημότητα τη νέα έκδοση Ape E-City, η οποία προορίζεται αρχικά για την Ινδική αγορά.

Αν και δε δόθηκαν στη δημοσιότητα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτό που πρωτίστως μας τραβά το ενδιαφέρον δεν είναι κάποιος αριθμός, μα οι ανταλλάξιμες μπαταρίες του. Η λογική του είναι να υπάρχει ένα επαρκές δίκτυο σημείων όπου θα μπορεί κανείς να αφήνει την άδεια του μπαταρία και σε ελάχιστο χρόνο να έχει φύγει με μια φορτισμένη στη θέση της, βγάζοντας από τη μέση το ζήτημα της φόρτισης (και κατ’ επέκταση και της αυτονομίας), στοιχεία κρίσιμης σημασίας για κάθε όχημα, πόσο μάλλον για ένα επαγγελματικό.
01 ape e city cerimony
Με τα σημερινά δεδομένα της Ινδικής αγοράς, το κομμάτι της πίτας των ηλεκτρικών αξίζει περίπου 71 εκατομμύρια δολάρια, αλλά εκτιμάται πως θα δεκαπλασιαστεί στα επόμενα πέντε χρόνια και η Piaggio έχει το βαρύ όνομα για να διεκδικήσει ένα καλό μερίδιο σε αυτό.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση για το ενδεχόμενο να το δούμε και σε άλλες αγορές εκτός Ινδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon