.
Κατηγορία Moto Guzzi
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 15:14

To νέο Moto Guzzi 457 δεν θα έχει τον χαρακτηριστικό V2 κινητήρα

Βλασφημία ή λογικός τρόπος να μεγαλώσεις το κοινό σου; Από ότι φαίνεται, αυτή η μοτοσυκλέτα των φωτογραφιών, δεν είναι Aprilia, αλλά Moto Guzzi σε εξέλιξη.

Πριν λίγες ημέρες, σας μεταφέραμε την είδηση περί μιας νέας μοτοσυκλέτας σε ανάπτυξη, που εμφανίστηκε σε spy pics και συνδέθηκε άμεσα με την Aprilia, μιας και ο νέος κινητήρας της σειράς 457 είναι εμφανέστατος. Ωστόσο, όλη η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα μόνο Aprilia δεν είναι... Μάλλον Moto Guzzi, όπως επισήμαναν και οι αναγνώστες μας εκείνες τις ημέρες. Τώρα, περισσότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν αυτό το συγκεκριμένο σενάριο.

Προσέξτε το νέο σετ φωτογραφιών της μοτοσυκλέτας που είδε το φως της δημοσιότητας. Η σύνδεση με τις μοτοσυκλέτες Moto Guzzi είναι σαφής, από την ουρά με τα διπλά κυκλικά φωτιστικά σώματα, μέχρι το σχήμα του ρεζερβουάρ που θυμίζει αυτό των μοντέλων του Mandello del Lario. Και φυσικά, η παρουσία του εμπρός κυκλικού προβολέα, η πλήρης απουσία πλαστικών και κοστουμιού και η θέση αλλά και η μορφή του αμορτισέρ πίσω. Στο εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ καυσίμου, φαίνεται η χρήση μπόλικης ποσότητας ταινίας, για να κρύψει κάτι που πιθανότατα είναι ένα σετ πτερυγίων ή ένα σχέδιο, που παραπέμπει στην Moto Guzzi.

Το κυρίως θέμα όμως είναι άλλο: Η απουσία του, χαρακτηριστικού όσο σε καμία άλλη μάρκα, κινητήρα V2 τοποθετημένου εγκάρσια. Είναι σίγουρο ότι αυτή η είδηση, από μόνη της, είναι αρκετή ώστε οι σκληροπυρηνικοί Guzzisti να... διαρρήξουν τα ιμάτια τους από την αγανάκτηση. Χάθηκε κάθε στοιχείο ταυτότητας μεταξύ των εταιρειών, πλέον; Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι. Το meta της ανάπτυξης των μοτοσυκλετών στην σημερινή εποχή απαιτεί την εγκατάλειψη των παλιών προσκολλήσεων σε μία συγκεκριμένη μηχανολογική φιλοσοφία. Άρα και η Moto Guzzi, ανήκοντας στο θηριώδες Piaggio Group και σε αποστολή να διευρύνει το κοινό της, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία μοτοσυκλέτα δραστικά διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη της γκάμας της, αλλά σε κάθε περίπτωση ρετρό/κλασική όπως όλες. Περισσότερα αναμένονται, εν καιρώ...

 

Πηγή/φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 17:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon