.
Κατηγορία Moto Guzzi
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 17:10

EIMCA 2017 - Moto Guzzi V85 Concept

 

Νέος κινητήρας και “άποψη”, σηματοδοτούν το μέλλον της εταιρείας

 

Στην περίπτωση της Moto Guzzi, οι φήμες και οι προβλέψεις για το Μιλάνο, δεν χτύπησαν ακριβώς κέντρο αλλά ούτε και αστόχησαν πλήρως.

Η εταιρεία όντως παρουσίασε έναν νέο κινητήρα αλλά όχι μερικώς υγρόψυκτο όπως αναμενόταν και αντί για τον αντικαταστάτη του Stelvio, παρουσιάστηκε ένα concept On-Off μοντέλο, με το όνομα V85.

Αυτό που ήθελε η Guzzi ήταν πρωτίστως να μας “συστήσει” τον νέο της κινητήρα αλλά και να μας παρουσιάσει την άποψη της για τα μελλοντικά της μοντέλα εκφρασμένη μέσα από ένα μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, αυτός είναι μια νέα αερόψυκτη V2 μονάδα 850 κ.εκ, με την κλασική εγκάρσια διάταξη. Η εταιρεία δεν αναφέρει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από αυτόν πέραν της ισχύος του, η οποία είναι 80 ίπποι, ωστόσο τονίζει πως θα τοποθετηθεί σε πολλά νέα μοντέλα, μελλοντικά.

Σε ότι αφορά στην μοτοσυκλέτα, πρόκειται προφανώς για ένα On-Off με ξεχωριστή, ίσως εκκεντρική για πολλούς σχεδίαση. Η Moto Guzzi αποκαλεί το στυλ αυτό “Classic Enduro” με την έμπνευση να αντλείται από τα V65 και V75 Βaja μοντέλα του παρελθόντος.

Όπως με τον κινητήρα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο διακρίνονται ποιοτικές μονάδες στα περιφερειακά, ενώ εντύπωση προκαλεί το βαμμένο κόκκινο πλαίσιο, που με τη οπτική του “συνέχεια” στο υποπλαίσιο αλλά και στις “λαβές” εκατέρωθεν του προβολέα, δίνει την εντύπωση εξωσκελετού. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 23:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto Guzzi V9 Bobber Open House EICMA 2017 - Moto Guzzi V7 III Carbon, Rough και Milano 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon