.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 16:40

Yamaha SR 400 Yard Built με... υπερσυμπιεστή!

 

Από τον Βέλγο Fred "Krugger" Bertrand

 

Μέσω του προγράμματος customizing της Yamaha "Yard Built", ο γνωστός Fred Bertrand της Krugger Motorcycle παρουσίασε ένα εντυπωσιακό SR400, με σχεδιαστικές καταβολές από κλασικές αγωνιστικές GP μοτοσυκλέτες και με υπερσυμπιεστή!

Τα τελευταία τρία χρόνια, το πρόγραμμα Yard Built της Yamaha ενισχύεται συνεχώς, μέσω σταθερών συνεργασιών με τους κορυφαίους κατασκευαστές Custom μοτοσυκλετών στον κόσμο, για νέες εκδόσεις στη σειρά μοτοσυκλετών Sport Heritage. Η τελευταία συνεργασία, με το Βέλγο κατασκευαστή μοτοσυκλετών Fred "Krugger" Bertrand, παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο με εντυπωσιακά στοιχεία της ιστορίας των αγώνων GP (από όπου ξεπήδησε και η μεγάλη κατηγορία MotoGP) ενσωματωμένα με έξυπνο τρόπο στην Custom μοτοσυκλέτα Yamaha SR400.

2016 YAM SR400KRUGGER EU CUSTOM STA 022 03

Έχοντας συμφωνήσει να συνεργαστεί με την Yamaha σε ένα έργο Yard Built, ο Fred διάλεξε να εμπνευστεί από στενούς του φίλους και το Βέλγο συνάδελφό του Bernard Ansiau, ο οποίος είναι μηχανικός στο MotoGP για τον αναμφίβολα καλύτερο αναβάτη όλων των εποχών, τον Valentino Rossi.

Παρόλο που αυτός ο ρόλος είναι από μόνος του αρκετός για να γίνει ο Bernard ένας από τους πιο αξιοζήλευτους μηχανικούς που υπάρχουν, το βιογραφικό του είναι επίσης γεμάτο με θρυλικές συνεργασίες. Στο παρελθόν, είχε προετοιμάσει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες θρύλων της Yamaha όπως, μεταξύ άλλων, ο Wayne Rainey, ο Kenny Roberts, ο Randy Mamola και ο Norick Abe.

2016 YAM SR400KRUGGER EU CUSTOM STA 005 03

Ο Fred και ο Bernard συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν ως βάση την ταπεινή Yamaha SR400 και να ζωντανέψουν το αγωνιστικό πνεύμα της δεκαετίας του '70 αποτίοντας φόρο τιμής στις μηχανές TZ της Yamaha και σηματοδοτώντας την καριέρα του Bernard.

"Αυτή η μοτοσυκλέτα Yard Built είναι πραγματικά ένα μοναδικό έργο τέχνης", σχολίασε ο Cristian Barelli, ο Συντονιστής του τμήματος μάρκετινγκ της Yamaha Motor Europe. "Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθεί μια Custom μοτοσυκλέτα που ενσωματώνει την αγωνιστική μας ιστορία καλύτερα από τη συγκεκριμένη. Είναι μια τόσο όμορφη μοτοσυκλέτα! Όσο περισσότερο και από όσο πιο κοντά την κοιτάζεις, τόσο περισσότερες εκπληκτικές λεπτομέρειες ανακαλύπτεις. Φυσιολογικά δεν θα συσχέτιζες την SR400 με τους αγώνες GP, αλλά αυτή η κατασκευή είναι όσο το δυνατόν πιο γνήσια και αυθεντική. Μια πραγματικά ξεχωριστή Custom μοτοσυκλέτα Yard Built!"

2016 YAM SR400KRUGGER EU CUSTOM DET 020 03

Όπως είναι αναμενόμενο από μια κατασκευή εμπνευσμένη από το απόγειο των αγώνων GP, έγιναν σοβαρές εργασίες στο μικρό κινητήρα της SR400, ιδιαίτερα με έναν εκπληκτικό υπερσυμπιεστή Aisin 300 με προσαρμοσμένο θάλαμο πλήρωσης. Το μοναδικό σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα συμπληρώνεται με το καρμπυρατέρ S&S 48 χλστ. στη θέση του συστήματος ψεκασμού καυσίμου. Χαμηλωμένο είναι το μπροστινό, ενώ πίσω βρίσκουμε ένα σετ αμορτισέρ Fox. Την πρόσφυση διασφαλίζει ένα σετ ελαστικών K81 της Dunlop, εμπνευσμένο από το πρώτο ελαστικό που ολοκλήρωσε το γύρο της διαδρομής του αγώνα χρονομέτρησης στο Isle of Man με ταχύτητα πάνω από 160 χλμ./ώρα!

2016 YAM SR400KRUGGER EU CUSTOM DET 007 03

Οι custom λεπτομέρειες είναι τόσες πολλές, που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες. Το πάθος του Fred για τελειότητα είναι διάχυτο στην SR400. Το κοντέρ είναι της Motogadget, ενώ η μοτοσυκλέτα φοράει μια μασκούλα πάνω από τον προβολέα, ενώ custom είναι η πάνω πλάκα τιμονιού αλλά και το τιμόνι. Το δισκόφρενο μπροστά είναι της Beringer, ενώ πίσω βρίσκουμε, τι άλλο, ένα ταμπούρο.

Krugger SR400 web Dricot 17

Το στάνταρ ρεζερβουάρ καυσίμου της SR400 έχει διατηρηθεί, αλλά επανασχεδιάστηκε ώστε να είναι πιο στενό και μακρύ. Επίσης, το προσαρμοσμένο πίσω μέρος κρύβει όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ο χρωματικός συνδυασμός συμπληρώνεται από το εντυπωσιακό Yamaha Speedblock σε μπλε και λευκό χρώμα. Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των αναβατών που έχουν περάσει από την αγωνιστική καριέρα του Bernard. Κάτω από το πίσω μέρος της σέλας, οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν επίσης ένα μικρό χιουμοριστικό στοιχείο, ως φόρο τιμής στον ίδιο τον "Doctor" Rossi! Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Krugger, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.krugger.net

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 16:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon