.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 11:12

Yamaha XSR700 Super 7

 

Σου αρέσει; Φτιάξτην κι εσύ, με κιτ Yamaha και ένα XSR700!

 

 

Μετά από την concept Faster Sons μοτοσυκλέτα του Shinya Kimura πάνω σε ένα MT-07 το καλοκαίρι που μας πέρασε, για την παρουσίαση του νέου XSR700, τώρα ήρθε η σειρά του βελτιωτή JvB-moto να παρουσιάσει την πρώτη custom μοτοσυκλέτα με βάση το XSR700.

Το φανταστικό της υπόθεσης; Η Yamaha θα παρέχει κιτ, ώστε να μετατρέψει ο καθένας ένα XSR700 σε Super 7!

Ο Jens vom Brauck είχε ασχοληθεί με μοτοσυκλέτες της Yamaha και στο πρόσφατο παρελθόν, παρουσιάζοντας το VMAX Infrared, ενώ τώρα καταπιάστηκε με το XSR700.

Τι άλλαξε στο XSR700 ο JvB

Χωρίς επεμβάσεις στο πλαίσιο, ο Jens έγδυσε τη μοτοσυκλέτα, ψάχνοντας την ρετρό ουσία της, στο less is more μοτίβο. “Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν στο XSR700 είναι η δυνατότητα που έχεις να αφαιρέσεις το υποπλαίσιο, για μια κοντύτερη ουρά, και ένα άλλο look με τη σέλα (η οποία πλέον δέχεται μόνο τον αναβάτη). Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεβιδώσεις λίγες βίδες, και όλα αλλάζουν, κάνοντας τη δουλειά του customizer εύκολη. Και το πιο σπουδαίο για το Super 7; Θα παράγουμε όλα τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας μας, ώστε οι ιδιοκτήτες του XSR700 να μπορούν να μετατρέψουν και αυτοί το μοντέλο της Yamaha σε Super 7! Όλα, από τον προβολέα, το μπροστινό φτερό, τα πλαϊνά καλύμματα, το μονόσελο, όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξεις ένα Super 7 της JvB-moto!”

Πολλά από τα εξαρτήματα του Super 7 κατασκευάστηκαν in-house από την JvB-moto, και θα είναι και αυτά διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτες των XSR700. Εξαρτήματα όπως τα LED φλας, και τη βάση του οργάνου της Daytona, τα πλαϊνά πλαστικά και το μονόσελο, όπως και τις βάσεις για την εξάτμιση της Arrow. Αλλά και το φτερό, το πίσω φως και η βάση της πινακίδας.

Στα ελαστικά βρίσκουμε ένα ζευγάρι Pirelli Dragon Supercorsa για σούπερ κράτημα, ενώ το πιρούνι είναι το στοκ του XSR700, με κάποιες αλλαγές για το Super 7. Custom είναι οι βάσεις του τιμονιού της LSL, ενώ το ρεζερβουάρ έχει αφεθεί άβαφτο, ώστε να φαίνεται το ανοδιωμένο μέταλλο. Διαφορετικό είναι και το δοχείο υγρών του πίσω φρένου, ενώ νέα είναι τα μαρσπιέ και οι βάσεις τους. Για το τέλος, τα κάρτερ, το καπάκι της κεφαλής, και κάποια άλλα εξαρτήματα δέχθηκαν αμμοβολή για να αναδειχθεί και εκεί το μέταλλο της κατασκευής τους.

Μια πραγματικά τολμηρή και πρωτοπόρα κίνηση της Yamaha, να παρουσιάσει όχι μόνο ένα custom μοντέλο βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής της, αλλά να δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους το λιμπίζονται να φτιάξουν το XSR700 τους ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το Super 7!

 
 

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 11:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha Cygnus X-SR Yamaha MWT-09. Ένα Tracer με 3 ρόδες! - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon