.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 11:21

Yamaha XV 950 Racer 2015

 

Λευκός καμβάς

 


Με την σχεδίαση του να έχει τις ρίζες της στο παρελθόν, η Yamaha παρουσιάζει το νέο XV 950 Racer που είναι σχεδιασμένο για το μέλλον - πάντα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας. Τα τελευταία 60 χρόνια η Yamaha έχει καταστεί ''υπεύθυνη'' για σημαντικό αριθμό μοτοσυκλετών που άλλαξαν τα δεδομένα σε κάθε κατηγορία, ανάμεσα τους και τα VMAX, XJR1300 και SR400, που ενέπνευσαν γενιές και γενιές αναβατών. Το νέο XV950 Racer είναι έτοιμο να συνεχίσει αυτή την παράδοση.

Έμπνευση από τα Yard Built

Η έμπνευση για το Racer έρχεται από την σειρά Yard Built, με την Yamaha να έχει δουλέψει στενά με ομάδες σχεδιαστών και βελτιωτών από την Ευρώπη, προκειμένου να δημιουργηθεί μία σειρά διαφορετικών μοτοσυκλετών. Το στυλ του XV950 έχει έρθει από το μοντέλο 'Boltage', μία μαύρη cafe racer η οποία σχεδιάστηκε από τους Christian και Raphael Bender - ενώ η τελική σχεδίαση του νέου XV950 Racer βρίσκει τις ρίζες του στο μοντέλο 'El Ratón Asesino' που σχεδίασε ο Marcus Walz. Το στυλ είναι μινιμαλίστικο, με τον αερόψυκτο V 2 αερόψυκτο κινητήρα να αποτελεί το κέντρο της προσοχής, στην μικρόσωμη μοτοσυκλέτα. Με τιμόνια clip-on, το νέο XV950 Racer προσφέρει μία διαφορετική εικόνα στην σειρά Sport Heritage της Yamaha.

Ο κινητήρας των 942 κυβικών εκατοστών με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών, προσφέρει 8,1 χιλιόγραμμα ροπής και μέγιστη ιπποδύναμη 52.1 ίππων στις 5.500 στροφές ανά λεπτό, δίνοντας μέγιστη απόλαυση στην οδήγηση με χαμηλές στροφές και αντίστοιχες ταχύτητες.
Με τα αλουμινένια τιμόνια clip-on με διάμετρο 22,2 χιλιοστά, τα οποία έχουν τοποθετηθεί 156mm μπροστά και 78mm χαμηλότερα, σε σχέση με τα μοντέλα XV950/R, η θέση οδήγησης, διαφοροποιείται σημαντικά - πλησιάζει περισσότερο τα supersport, διαφοροποιώντας τελείως το στυλ.

Νέοι διακόπτες, μανέτες φρένων και συμπλέκτη, αλλά και μεγαλύτερη τρόμπα φρένου, το νέο XV 950 Racer διατηρεί το κλασικό look συνδυασμένο με σύγχρονη τεχνολογία.
Οι νέες θέσεις για τα φλας, πάνω στις πλάκες, διαφοροποιούν επίσης την αισθητική, σημείο στο οποίο συμβάλουν και τα νέα μαρσπιέ αναβάτη, τα οποία βρίσκονται 150 χιλιοστά πιο πίσω, και 29 χιλιοστά πιο πάνω τοποθετημένα, έτσι ώστε να ταιριάζουν με την νέα κατά μονή σέλα, που βρίσκεται ψηλότερα κατά 75 χιλιοστά.
Με το μονό φανάρι να δίνει το δικό του στίγμα, έρχεται και η τοποθέτηση ενός καλύμματος στο πίσω τμήμα της σέλας, το οποίο σε συνδυασμό με τα αλουμινένια πλαϊνά number plates, μεταφέρει την μοτοσυκλέτα σε άλλη εποχή.

Κατάλληλο για βελτιώσεις

Οι αναρτήσεις του XV 950 Racer έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να συνδυάζονται με τον sport χαρακτήρα του μοντέλου - αποτελούνται από συμβατικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41 χιλιοστών με διαδρομή 144mm, με 9 χιλιοστά περισσότερη διαδρομή από τα XV950/R. Τα δύο αμορτισέρ του νέου Racer προσφέρουν 6 χιλιοστά περισσότερης διαδρομής σε σχέση με τα XV950/R φτάνοντας στα 116, κι έτσι, ο αναβάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις δυνατότητες του κινητήρα.
Ο κινητήρας διαθέτει νέο κάλυμμα στα πλαϊνά κατασκευασμένο από αλουμίνιο, στην αριστερή πλευρά, αντίστοιχα με το φίλτρο αέρα που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά. Η νέα XV 950 Racer έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει έναν λευκό καμβά για τους βελτιωτές σε όλο τον κόσμο, μιας και τα αξεσουάρ που συνοδεύουν το μοντέλο είναι αρκετά. Πάντα όμως, θα υπάρχουν αυτοί που θα το πάρουν στα χέρια τους και θα το βελτιώσουν σύμφωνα με τα δικά τους γούστα.

Φωτογραφίες outdoor

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha MT-320 - Ετοιμάζεται για το 2016! Yamaha 03GEN - X Concept 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon