.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 14:23

Yamaha Tenere 250 Rally – Το μηχανάκι που δεν ήξερες ότι θέλεις!

Μία μοτοσυκλέτα που την απολαμβάνουν οι κάτοικοι Νότιας Αμερικής, αλλά ξέρουμε ότι χτυπά κατευθείαν φλέβα στους Έλληνες μοτοσυκλετιστές – και για αυτό σας την δείχνουμε.

Η αγάπη των Ελλήνων αναβατών για την On-Off κατηγορία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία, ειδικά δε για τα μοντέλα μικρού κυβισμού, που πλέον βρίσκονται στο περιθώριο. Ωστόσο, σε αγορές της Νότιας Αμερικής, μπορείς να αγοράσεις (καινούργιο εννοείται) το Yamaha Tenere 250, μια dual purpose μοτοσυκλέτα με αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, 21 ίππους ισχύος, τροχούς 21 και 18 ιντσών με ακτίνες και βάρος... κάτω από 140 κιλά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για παιχνίδι στο βουνό!

Αυτή είναι η εργοστασιακή μορφή του Yamaha Tenere 250.

Κι όμως, αυτό το μοντέλο άνοιξε την όρεξη σε έναν συγκεκριμένο πελάτη της STG Tracker από την Αργεντινή, ο οποίος απέκτησε ένα μεταχειρισμένο Tenere 250 από. Οι μετατροπές ξεκίνησαν από το σετ τροχών, που αντικαταστάθηκε με στεφάνια αλουμινίου και εμπρός ζάντα 19 ιντσών, για ταχύτερη γεωμετρία -τα ελαστικά ωστόσο παρέμειναν εκτός δρόμου, κατάλληλα φουσκωμένα και με τα απαραίτητα τακουνάκια. Παράλληλα, στη μοτοσυκλέτα τοποθετήθηκε ποδιά προστασίας κινητήρα, ψηλό εμπρός φτερό, μια νέα εξάτμιση από ανοιξείδωτο ατσάλι και πολύ ψηλά τοποθετημένο τελικό πίσω, της Akrapovic, όπως και φώτα LED. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και τιμόνι Fat Bar.

O απίστευτα όμορφος χρωματισμός, που αναφέρεται ευθέως στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Yamaha της δεκαετίας του 70, είναι πλήρως βαμμένος ακόμα και στα γραφικά, χωρίς καταφυγή σε αυτοκόλλητα. Να ντρέπεσαι να το λερώσεις! Μήπως είναι ώρα, τέτοια μοντέλα να έρθουν και από τα μέρη μας;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 14:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon