.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 18:42

Yamaha MT-09 SP 2024 – Για τη σκοτεινή πλευρά της πίστας

Μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του νέου Yamaha MT-09, έρχεται και η SP εκδοχή του, με τις αναμενόμενες, σαφώς ανώτερες προδιαγραφές από την απλή έκδοση.

Πρώτη μεγάλη αλλαγή για το SP,  τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, με το Yamaha Ride Control (YRC) να αποκτά πρόσθετες ρυθμίσεις με γνώμονα τη χρήση πίστας. Εδώ, είναι δυνατή η εκτενέστερη παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών του κινητήρα καθώς και του επιπέδου παρέμβασης των διαφόρων ηλεκτρονικών βοηθημάτων, όπως του traction και του slide control.

MT09_24_SP_1.jpg

Ομοίως με το MT-09, το MT-09 SP θα έρχεται με τρεις λειτουργίες οδήγησης, τις Sport, Street και Rain, ενώ θα έχει «χώρο» και για δύο προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που θα οριστούν από τον αναβάτη. Επιπλέον, το SP θα αποκτήσει τέσσερις λειτουργίες ονόματι Track, οι οποίες θα μπορούν επίσης να προσαρμόζονται από τον αναβάτη. Οι προσαρμόσιμες λειτουργίες Track επιτρέπουν τις ρυθμίσεις του Engine Brake Management (EBM) μέσω δύο ρυθμίσεων, του Brake Control (BC), αλλά και την απενεργοποίηση του ABS στο πίσω φρένο. Τα παραπάνω σετάρονται είτε από την TFT 5’’ της μοτοσυκλέτας με το θέμα "Track", είτε από την εφαρμογή Yamaha MyRide.

MT09_24_SP_8.jpg

Το SP κερδίζει επίσης και στα περιφερειακά σε σύγκριση με το απλό MT-09. Στα φρένα συναντάμε τις δαγκάνες Brembo Stylema καθώς και ρυθμιζόμενη ανάρτηση εμπρός και πίσω, με μπροστινό πιρούνι των 41 mm της KYB με επίστρωση Diamond Like Carbon (DLC) να ρυθμίζεται ως προς την επαναφορά, τη συμπίεση και τη ρύθμιση προφόρτισης. Το πίσω monoshock της Ohlins σετάρεται ως προς την επαναφορά και τη συμπίεση.

MT09_24_SP_9.jpg

Τέλος, τόσο η εμπρός όσο και η πίσω ανάρτηση διαθέτουν υψηλότερο ρυθμό ελατηρίου σε σύγκριση με το στάνταρ, ενώ διαφορετικό είναι και το ψαλίδι, καθώς στο SP είναι κατασκευασμένο από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Το 2024 Yamaha MT-09 SP θα είναι διαθέσιμο σε μία χρωματική επιλογή, την «Icon Performance», η οποία σύμφωνα με τη Yamaha είναι εμπνευσμένη από τη supersport ναυαρχίδα, το R1M.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 19:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon