.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 11:58

Yamaha - Αναπτύσσει σύστημα για να μην… σου πέφτει η μοτοσυκλέτα

Το επόμενο βήμα στην ηλεκτρονική επανάσταση της μοτοσυκλέτας, είναι πιθανώς ο αυτόματος έλεγχος ευστάθειας της ακόμα και αν δεν κινείται. Αυτή είναι η ιδέα της Yamaha.

Το ότι η μοτοσυκλέτα ισορροπεί σε δύο ρόδες, από στροφή σε στροφή, είναι κομμάτι της μαγείας της οδήγησης της, όμως κανένας δεν θέλει να του πέσει η μοτοσυκλέτα του. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν μελετήσει τρόπους ώστε η μοτοσυκλέτα να μπορεί να μένει όρθια ή να κρατά μια κάποια ευστάθεια, όταν είναι ακίνητη ή σε μικρές ταχύτητες. Άλλωστε, μερικές φορές, το στιγμιαίο λάθος συμβαίνει σε μικρές ταχύτητες, εκεί που δεν το περιμένεις, με αποτέλεσμα… την σούπα! Η Yamaha έχει μια πρόταση για ένα σύστημα, που θα αποτρέπει αυτά τα παρατράγουδα.

Πως η Yamaha την κρατά όρθια

Η Yamaha παρουσίασε μια εργασία της, με βάση μία R3 που φέρει δύο σερβοκινητήρες, στον εμπρός τροχό και στον λαιμό του τιμονιού. Μέσα από ένα σύστημα ελέγχου που λαμβάνει πληροφορίες από αισθητήρες IMU και τις αποκωδικοποιεί ανάλογα, οι δύο ηλεκτροκινητήρες ασκούν συγκεκριμένες δυνάμεις στον εμπρός τροχό, αλλά και στον σταυρό του τιμονιού. Έτσι, με τους κατάλληλους παλμούς δύναμης από τους ηλεκτροκινητήρες, η μοτοσυκλέτα «κρατά» την ευστάθεια της, σε μια ταχύτητα μέχρι 5 χλμ/ώρα.

Το όχημα του πειράματος θα είναι μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις εικόνες, σύμφωνα με όσες πληροφορίες είναι διαθέσιμες, αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης μιας νέας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας από την Yamaha. Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες, αλλά πιθανόν η νέα ηλεκτρική sportbike είναι ανάλογη της R3 σε επιδόσεις, δηλαδή θα έχει μια ισχύ της τάξης των 40-42 ίππων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 12:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon