.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 11:47

Η Yamaha πατένταρε σύστημα μπροστινού ραντάρ για Tracer 9 GT

Αυτό που είχαμε δει πριν λίγο καιρό σε φωτογραφίες μόλις επιβεβαιώθηκε μέσω επίσημης διαδικασίας.

Τον Ιούλιο μια σειρά φωτογραφιών που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Motorrad αποκάλυπτε ένα Tracer 9 GT που δοκιμαζόταν στον δρόμο με μια συσκευή στο μπροστινό του μέρος που πιθανότατα είναι ένα ραντάρ, όπως αυτό της Bosch που έχουν ήδη φορέσει σε μοτοσυκλέτες τους οι BMW, Ducati, Kawasaki και KTM.

Ακούγεται απολύτως φυσιολογικό το ότι η Yamaha σκοπεύει να προσθέσει αυτό το νέο είδος ενεργητικής ασφάλειας στην κορυφαία έκδοση του Tracer 9, και τώρα έρχεται μια ακόμη επιβεβαίωση μέσω της αποκάλυψης σχεδίων από τα έγγραφα κατοχύρωσης της συγκεκριμένης διάταξης.

tracer 9 gt 23c

Σε αυτά φαίνεται καθαρά η τοποθέτηση της συσκευής ραντάρ στον χώρο ανάμεσα στους δύο προβολείς της μοτοσυκλέτας, ενώ το αντικείμενο της πατέντας αυτής εστιάζει στη βάση στήριξής της.

Συγκεκριμένα, η Yamaha χρησιμοποιεί μια βάση που απλώνεται μεταξύ των δύο προβολέων και η οποία έχει ως στόχο να προστατεύσει τη συσκευή από κραδασμούς που θα απειλούσαν ενδεχομένως την καλή της λειτουργία, ενώ έχει προσθέσει και ένα πλαστικό κάλυμμα μπροστά από το ραντάρ, το οποίο υποτίθεται πως δεν επηρεάζει καθόλου την ακτινοβολία που λαμβάνει η επιφάνεια του ραντάρ, ενώ το προστατεύει από χτυπήματα και γδαρσίματα.

Yamaha Tracer 9 to get radar cruise 03

Επιπλέον, η βάση αυτή διαθέτει ρυθμιζόμενες εδράσεις για το ραντάρ, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόζει τη γωνία θέασης της συσκευής αναλόγως.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ως τώρα εφαρμογές συστήματος ραντάρ σε μοτοσυκλέτες, πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο κιτ της Bosch που χρησιμοποιείται κυρίως για προσαρμοζόμενο (adaptive) cruise control, ενώ θα μπορούσε επιπλέον να δίνει και προειδοποιήσεις ασφαλείας στον αναβάτη.

Όλα δείχνουν πως η ανανεωμένη εκδοχή του Tracer 9 GT με το ραντάρ μπορεί να βρεθεί κοντά μας στο πολύ κοντινό μέλλον, ειδικά αν η προσθήκη του γίνει χωρίς άλλες αλλαγές στην υπάρχουσα βάση της μοτοσυκλέτας, όπως άλλωστε υπονοούν και φωτογραφίες του Ιουλίου. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, η λογική λέει πως το νέο Tracer 9 GT θα έχει αποκαλυφθεί το αργότερο ως το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, όταν ανοίγει τις πύλες της η EICMA.

Πηγή: Bike Social

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon